maanantai 12. joulukuuta 2016

Ystävyydestä (ja erinomainen baarivinkki Oslossa)

Kun paras ystävä asuu kaukana (kaukana ja kaukana, mutta kuitenkin niin, ettei toista voi nähdä ihan joka päivä) on tietenkin ikävä läsnä jatkuvasti, mutta olen myös päässyt vierailemaan hänen luonaan Norjassa lukuisia kertoja.

Keskimäärin käymme parhaan ystäväni sekä hänen perheensä luona Oslossa pari kolme kertaa vuodessa ja koska nämä ovat ystävän luona vierailuita, ei näitä reissuja oikein lasketa ulkomaanmatkoiksi koska ovat noh, lähes kotimaanmatkoja?
Nämä pitkän viikonlopun pituiset minilomat ovat oma hengähdyshetkeni ja näissä on parasta tietenkin ystäväni tapaaminen mutta myös se, ettei näin useamman reissun jälkeen ole enää pakko suorittaa jos ei siltä tunnu. Pakolliset nähtävyydet on nähty ja ei ole kiire mihinkään. Jokainen viikonloppu on kuitenkin ollut hyvin erilainen; On ollut Harry Hole -reissu (Kirjailija Jo Nesbon kirjoista tuttu sankaripoliisi Harry on kaikkien suosikki), yllätysreissu (ystävälläni ei ollut pienintäkään käsitystä tulostamme), Super Weekend -reissu (viikonloppu piti sisällään Norjan kansallispäivän, Euroviisufinaalin ja Jääkiekon MM-finaalin) sekä lumimyräkkä- reissu (emme poistunut ystäväni asunnosta koko viikonloppuna).

Edellisellä vierailullamme noin kuukausi sitten oli ohjelmassa syödä hyvin (se taitaa kyllä kuulua jokaiseen reissuun mitä suurimmassa määrin) ja hengailla "kotikulmilla", josta löytyy kyllä mainioita paikkoja, niin shoppailuun kuin istuskeluunkin. Yhdeksi lempipaikakseni on noussut  Aku Aku Tiki Bar -drinkkibaari, joka on sisustettu täysin uniikilla tavalla; katossa muun muassa roikkuu 9 metrinen kanootti, joka painaa noin 500 kiloa. Kanootti on tuotu Raivavaen saarelta vuonna 1956. Raivavae sijaitsee 630 kilometriä Tahitilta lounaaseen eli aikamoisen matkan on vene tehnyt määränpäähänsä.

Kanootti katosssa. Tämä kuva on lainattu Aku Aku Tiki -baarin sivuilta,
sillä lukuisista yrityksistä huolimatta, en ole onnistunut samaan kuvaa veneestä
ilman jonkun päätä tai käsiä.Drinkit tässä baarissa ovat vertaansa vailla; en ole koskaan maistanut niin maukkaita ja kauniisti tehtyjä juomia. Aku Aku on kallis (mikäpä Norjassa ei olisi..) mutta täysin hintansa veroinen paikka! Tosin, tänne ei kannata ehkä kuitenkaan jättää tiskille pankkikorttia ts. piikkiä auki sillä useampi juoma tulee taatusti kalliimmaksi kuin yö hotellissa. Käymisen arvoinen paikka silti ehdottomasti on ja palvelu on tosi mukavaa ja ystävällistä. Drinkkejä sekoittavia baarimestareita on myös mukava seurata, niin ammattitaitoisesti juomat valmistuvat käden käänteessä.

Muutama kaunis ja niin hyvän makuinen juoma.


Mikäli liikut Oslon suunnalla niin Aku AKu Tiki Bar löytyy osoitteesta Meyersgate 32. Suosittelen lämpimästi!

Mutta takaisin vielä alkuperäiseen aiheeseen, ystävyyteen. Olen joskus miettinyt, että mitä jos asuisimme lähempänä toisiamme, tulisiko sitä vietettyä aikaa yhdessä useammin ja olisiko yhdessä vietetty aika yhtä arvokasta kuin nyt. On ollut mielettömän upeaa huomata, että vierailut toistemme luona ovat aina odotettuja ja niin kovin tärkeitä. Jos asuisimme lähekkäin, ei laatuaika ehkä olisi aivan samanlaista. En usko, että välttämättä näkisimme toisiamme sen usammin, sillä arki on kaikilla arkea ja sen on osoittanut jo sekin, että naapurissa asuvaa kummipoikaamme vanhempineen ei välttämättä tule nähtyä niin usein kuin haluaisi, koska aina ja kaikilla on arki. 

Olen äärettömän iloinen siitä, että olen saanut tällaisen ystävän elämääni ja kiitän siitä joka ikinen päivä! Ystävät ovat kultaakin kalliimpia ja vaikka heitä ei näkisi joka päivä, joka kuukausi tai edes joka vuosi, tiedän, että he ovat siellä. Se jos mikä on parasta!

Toinen, rakas ystäväni ja hänen perheensä asuu parhaillaan toisella puolella maailmaa ja heitäkin kaipaan jokaikinen päivä! Heidän luokseen on perheemme tarkoitus matkata mahdollisimman pian ja tiedän, että kun tapaamme jälleen, tuntuu kuin emme erossa olisi olleetkaan!

Lisäksi minua on siunattu lukuisilla muillakin ystävillä, näistä neljä loistokasta Ladya tapaan ensi viikon lauantaina Freaking Fabulous- ryhmän kokoontuessa saman pöydän ääreen. Näiden naisten seurassa ei taatusti tule tylsää!

 Kiitos ystävät, että olette! 

2 kommenttia:

  1. Ihana teksti taas �� Toivottavasti nahdaan pian ystavani! t. kaukainen (maantieteellinen termi) ystava

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥