sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Easy like Sunday morning

Sunnuntai aamuissa on sitä jotain. Jotain sellaista, että usein aina on hyvä mieli ja tunne siitä, että tästä tulee hyvä päivä. Silloin ei ole kiire mihinkään (ellei ota huomioon muutaman nelijalkaisen pörröpään innokasta tohelointia) ja saa olla vaan. Silloin on aikaa tehdä oikein tunteella aamupalaa ja nauttia kuumaa kahvia pannutolkulla, parhautta :) Arkisin kun aamiaiseni koostuu tasan kupillisesta kuumaa kahvia niin sitä osaa arvostaa rauhassa nautittua, rakkaudella valmistettua aamupalaa kera päivän Hesarin.

Olen monesti miettinyt, että olisi kiva mennä aamiaiselle esimerkiksi johonkin hotelliin tai kivaan ravintolaan (joita muuten on ilmeistynyt viime vuosina kuin sieniä sateella) mutten ole oikein innostunut siitä, että viikonloppuisinkin kiirehtisin johonkin "vain" syömään aamiaista kun voin tehdä kotona juuri sellaisen aamupalan, kuin haluan. Oma täydellinen aamiaiseni koostuu avokaadosta, rapeaksi paahdetusta pekonista (uunissa tulee parasta), suuresta kulhollisesta maustamatonta jugurttia (päälle kukkurallinen marjoja, hunajaa ja mysliä), tuoretta ruisleipää (höystettynä salaatilla, paprikalla, juustolla, kananmunalla ja hippusella Hellmans'in majoneesia) ja suuresta mukillinen
pannullisesta kuumaa kahvia. Aamupalapöydässä vierähtää näillä eväin helposti tunti jos toinenkin..Sunnuntai aamupäivisin yleensä ei tarvitse kiirehtiä ja silloin jokainen perheessämme touhuaa sitä mikä parhaalta tuntuu. Itse menen (aikaisesta heräämisestä johtuen) usein aamupalan jälkeen vielä takaisin pötköttämään ja lukemaan kirjaa. Välillä nukahdan vuorokauden ekoille  päiväunille jo tällöin ja siitä kun sitten herää niin on koko päivä vielä edessä. Kerrassaan ihanaa!

Muuten sunnuntait eivät ole mitenkään suosikki viikonpäiviäni, sillä silloin tsekataan kalenterit, suunnitellaan seuraavan viikon menemiset ja tulemiset ja ruokalistaakin mietitään jo vähän etukäteen. Sunnuntai on aina sunnuntai, niin kuin eräs ystäväni usein toteaa.

Nautinnollista sunnuntaita sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥