tiistai 21. helmikuuta 2017

Lomailun taikaa

Huh huijaa, tässä on kuulkaa lomalaisella niin kiire ettei koneelle edes ole ollut aikaa istahtaa! Vielä ennen lomalle jäämistä fiilistelin sillä, ettei meillä juurikaan ollut lomasuunnitelmia, mutta kuinkas sitten kävikään.. Ymmärrän nyt oikein hyvin ihmisiä, jotka eläkkeelle jäätyään ovat todenneet, ettei aika vaan yksinkertaisesti riitä mihinkään, sillä niin tuntuu juuri nyt itsestäkin vaikka lomaa on vain vaivainen viikko tässä periodissa. Isäni aikoinaan totesi, että niin on kiire eläkeläisellä ettei yöpukuakaan ehdi aina edes riisumaan kun se jo pitäisi takaisin pukea :)

Helsinkiä tiskirättien läpi


Kuten jo Facebookin puolella kerroinkin, tulee postaukset nyt näin lomaillessa hieman normaalista arjesta poikkeaviin aikoihin. Palataan ruotuun ja arki-aikatauluun sitten taas ensi maanantaina.

Mitä sitä sitten on lomaillessa tullut touhuttua? Eilen suuntasimme ex tempore -reissulle Tallinnaan ja kyllä täytyy sanoa, että tuo suloistakin suloisempi Viron pääkaupunki on parhaimmillaan kesäkuumalla tai jouluvalojen aikaan. Eilen kun sataa tihutti tiskirätin kokoisia räntähiutaleita ja ilma oli harmaampi kuin lonkero-juoma konsanaan, ei kaupunki eikä maisemat laivan lipuessa kohti Tallinnaa, ehkä antanut ihan parastaan. No onneksi meillä oli selvät suunnitelmat ja tarkoitus lähinnä olikin täyttää kynttilävarastot JOIK:in huumaavan tuoksuisilla kynttilöillä, tsekata lemppari vaatekaupat (tyttäreni ehdoton vaade) ja shoppailla laivan tax freessa Ritualsin kosmetiikkaa. Kun tämän enempää ei suunnitelmia reissulle ollut niin päivähän oli kaikinpuolin oikein onnistunut.

Nyt on Ritual's varastot täydennetty!


Tallinna on aina hyvä ja kiva vaihtoehto jos aikaa tai halua ei ole pidemmälle reissulle. Mietin sunnuntaina reissua varatessani, että ottaisinko kuitenkin Tukholman risteilyn mutta koska en liiemmin pidä laivamatkoista niin totesin tämän oikein hyväksi vaihtoehdoksi. Nyt on taas laivamatkailtu yli tarpeen, seuraavat matkat tehtäköön taas lentäen, sillä en vaan kestä sitä porukkaa laivoilla. En voi ymmärtää, miksi aamulla kello kymmenen täytyy olla niin taulut, ettei meinaa oikeaan laivaan löytää? No kukin reissatkoon tyylillään mutta siis OIKEASTI?! Yritä siinä sitten ulkomaisille vieraille tai lapsille kertoa risteilyn tarkoitusta muuna kuin viinan juonti haku -reissuna..

Tässä nyt kuitenkin on vielä onneksi muutama päivä aikaa toipua laivmatkailusta lomailua jäljellä  ja kummasti näyttää siltä, että jokaiselle päivälle on ainakin jotain pientä ohjelmaa tai suunnitelmaa, että ei tässä ainakaan pelkoa tylsistymisestä tai siitä, että ihan laiskistumaan pääsisi, ole olemassa. Ehkä ensi viikolla tuntuu sitten siltä, että olisi hyvä olla lomaa vielä viikko jotta voisi sopivasti toipua lomailusta.

Koirakaverukset pellolla


Koiratoverit ovat nauttineet täysin siemauksin kokoaikaisesta seurasta ja hieman on ollut väsyneitä seuralaisia tänään kun kaverukset kotiutuivat reissu-hoidosta.. Molemmat suuntasivat parhaaksi katsomilleen lepäily-paikoille ja siinä ovatkin sitten iltapäivää viettäneet. Se on raskasta haukkua lumiauralle, juosta vapaana pelloilla ja haukkua moottorisahalle. Taidanpa ottaa ystävyksistä mallia ja tsekata Netflixistä pari jaksoa Gilmore Girlsiä, juuri sopivaa ajanvietettä lomalaisen tiistai-iltaan. Jos sitä vielä vaikka pullataikinankin laittaisi kohoamaan, saapa nähdä. On se tämä lomailu vaan raskasta!

Väsynyt koira ja toisen kaveri


Hauskaa ja lumista viikkoa! 

P.S. Muistakaahan varoa liukkaita teitä! Meistä jokainen kaatui pitkin pituuttaan (ja siis ihan todella kirjaimellisesti) eilen reissusta palatessamme. Eikä muuten ollut alkoholilla osuutta asiaan :)

Kahvitauko se on lomailijallakin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥