lauantai 4. maaliskuuta 2017

Herkulliset valkosipulileivät

Pikaisesti tulin huikkaamaan suussa sulavaa napostelu-reseptiä vaikkapa tulevalla illalle! Muistelin jo jakaneeni tämän täällä blogissa mutta enpä sitten ollutkaan joten tässä se vuosia, todellakin vuosia, kotona käytössä ollut ihana valkosipulileipien resepti.
Tämä ei todellakaan ole mikään laihduttajan unelma, sillä ilman oikeaa voita ja juustoa nämä maistuvat ihan puulta. Siitä syystä näitä ei kovin usein kylläkään kotona voi tehdä mutta silloin tällöin on lupa herkutella.. Ja toki nämä käyyvät mainiosti myös illanistujaisissa tarjottavaksi suupaloiksi helppoutensakin vuoksi, varsin nainiosti.


Valkosipulileivät


1 patonki (vehnä- tai juustopatongista tulee maukkain)

2-3 valkosipulin kynttä tai 1 kokonainen tuorevalkosipuli

100g voita (margariinikin käy hätätapauksessa)

1 pss Juustoraastetta (esim. mozzarella-Emmental -sekoitus)


Laita uuni lämpenemään noin 200*C. Leikkaa patonki noin sentin mittaisiksi siivuiksi. Sulata voi kulhossa ja purista/ hienonna valkosipuli. Sekoita valkospuli ja voi tasaiseksi seokseksi. Dippaa (tai uita..) kaikki leipviipaleet voi-valkosipuliseokseen ja aseta leivät uuninpellille. Lopuksi ripottele juustoraastetta kaikille leipäviipaleille. Laita leivät kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi, niin, että juustoraaste on sulanut ja saanut hieman kaunista väriä. Tarjoile leivät salaatin tai maukkaan pastan kanssa ja herkuttele!Maukasta lauantai-iltaa!

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit ♥