lauantai 3. kesäkuuta 2017

10 profiilikuvaa (ja tarinoita kuvien takaa)

Useissa blogeissa on viime viikkoina kiertänyt hauska 10 vuotta profiilikuvia, jossa jaetaan Facebookin profiilikuvia kymmenen vuoden ajalta. Tämä oli mielestäni hauska juttu ja toi itsellekin ihania muistoja vuosien takaa, joten tässäpä nyt minun kuvani ja tarinat kuvien takaa:


2007: Ensimmäinen profiilikuvani on otettu Palmasta, Mallorcan saarelta, jossa kyseisenä vuonna reissasimme useammankin kerran. Kuva on otettu aikaisin aamulla vanhalla juna-asemalla josta suuntasimme päiväretkelle jonnekin päin saarta. Jo aikaisin aamulla oli kostean kuuma ja piti hetki hengähtää juna-aseman penkillä ennen junaan nousemista.



2008: Tämäkin kuva on sattumoisin otettu Palmassa, tällä kertaa olimme reissussa kaksin ja tapasimme ensimmäisenä päivänä, heti hotellille saavuttuamme kaksi upeaa pariskuntaa, joiden seurassa rymysimme vietimmekin koko loman. Oli uskomaton sattuma, että samalle reissulle ja vieläpä samaan hotelliin, mahtui niin saman henkistä porukkaa, että tuntui kuin olisimme tunteneet aina. Edelleenkin olemme ystäviä ja välillä tulee muisteltua tätä huippu hauskaa reissua.




2009: Tämän kuvan olen ottanut silloisessa työpaikassani iltahämärässä kun odotin, että saisin sulkea putiikin. Muistan kuvaa ottaessa ajatelleeni, että onpa hyvä kun joku on keksinyt kännykät ja kamerat :) Työskentelin raskaus- ja äitiysaikana satunnaisesti pienessä kultasepänliikkeessä ja tykkäsin työstä valtavasti, mutta illan viimeiset minuutit vain tuntuivat matelevan välillä järjettömän hitaasti. Epätarkka kuva, mutta jotenkin siitä mielestäni paistaa kuitenkin elämän ilo ja onni!




2010 Lomailimme alku-keväästä Egyptissä ja profiilikuvaksi tätä hieman.. hmm.. omituista (?) yksilöä laittaessani, muistan Suomessa olleen älyttömän kylmä kevät ja halusin piristystä kuvalla, josta hehkuu lämpö. Sitä tämä minusta kuvastaa ja muistan vieläkin, kuinka pehmeää hiekka rannalla oli ja miten kauniilta värikkäät kalat kirkkaassa vedessä näyttivät. Egyptissäkin on tullut reissattua useampaan kertaan ja minusta on tosi sääli, että maailman tilanne on parhaillaan sellainen, ettei Egyptin taida lomamatkalle olla asiaa. Harmi, sillä minä tykkäsin tuosta hieman mystisestä maasta kovasti.




2011 Olimme koko suvun voimin hurvittelemassa Linnanmäellä ja jossakin välissä siskoni mies on tämä kuvan napannut. Meillä oli aikaisemmin tapana perheen kesken viettää Vappupäivää Lintsillä, mutta viime vuosina on siirrytty enemmän ja enemmän sisätiloihin, arvatenkin säästä johtuen. Nyt kun kuvaa katson, niin näyttää aivan siltä, kuin kuvassa toinen puoli päästäni olisi kalju.. Näin ei siis ole ollut mutta piti nyt sitten tämäkin mainita, hah!




2012: Kuvassa seikkaillaan Oslossa ja taitaapa kuva olla napattu vieläpä Oslon Oopperatalon katolta. Olimme ennen kuvaa saapuneet juuri Norjaan ja istahdimme ihan vain parille paistattelemaan päivää vuonon äärellä. Reissusta tuli lopulta yksi parhaimmista matkoista koskaan, sillä luvassa oli itse keksimämme ja -operoimamme Jo Nesbø:n kirjoista tutun poliisin, Harry Hole:n kotikaupunki-kierros. Vierailimme poliisisankarin kotitalolla, työpaikalla, vakio- baarissa sekä kaikissa mahdollisissa paikoissa, joita näissä suosituissa dekkareissa on koskaan mainittu. Koko viikonlopun oli armoton helle ja saimme jälleen kerran nauttia palan parasta Osloa, parhaimpien ystävien seurassa.




2013: Muistan kuvan ottohetken hyvin, sillä olin juuri saapunut kampaajalta. Olin vihdoin rohkaissut itseni ja pätkäissyt hiukseni lyhyemmäksi kuin koskaan ja pitihän siitä nyt kuva sitten ottaa. Tykkäsin lyhyemmistä hiuksista kovasti, mutta minut tuntevat tietävät, että maltan pitää hiuksia auki korkeintaan pari tuntia ja sitten sutaisen tukan kiinni. Niinpä tämä lyhyt malli oli hieman hankala, sillä sain sen juuri ja juuri kiinni, mutta sieltä ne sinnikkäät haituvat sitten valahtelivat yksitellen ja olisin tarvinnut kokonaisen pinniarmeijan ptääkseni hiukset nutturalla. Niinpä olen itselleni pyhästi luvannut, etten enää haikaile lyhyiden hiuksien perään.




2014: Kuva on otettu Roomassa, jossa vierailimme rakkaan ystäväperheen luona pariinkin otteeseen. Kuva taitaa kaulahuivista päätellen olla ensimmäiseltä reissultamme, jolloin oli tammikuu, mutta tällöin Roomassa oli jo ihan täysi kevät. Rakastuin Roomaan ja tiedän vielä palaavani tähän upeaan kaupunkiin, toivottavasti jo hyvin pian.



2015: Kuvasta paistaa ilo tunne siitä, että vietin parhaillaan ensimmäisiä kesälomapäiviäni. Loma oli juuri alkanut ja olo oli mitä parhain! Olimme viettäneet muutamia lomapäiviä uimarannalla ja muistan elävästi, kuinka nautin lämmöstä ja vapaudesta. Oli ihanaa viettää aikaa yhdessä ilman, että kenelläkään on kiire mihinkään. Näitä hetkiä selkeästi osaa arvostaa vielä näin vuosien jälkeenkin!




2016: Tämä kuva naurattaa minua vieläkin! Kuva on otettu viime kesänä Turkissa ja olimme juuri leikkineet tyttäreni kanssa Snapchatin eri filttereillä. Nauroimme vedet silmissä kaikille kani-kasvoille ja ihmettelimme mitä keksitään seuraavaksi. Tämä on edelleen profiilikuvanani Facebookissa ja saa ainakin toistaiseksi vielä ollakin. Ihanat hetket palaavat kuvaa katsellessa mieleen ja tässäkin kuvassa tykkään iloisuudesta ja kesäisestä väristä.

Saapa nähdä, millainen seuraava profiilikuva sitten on!

Loistokasta viikonloppua ja Onnea kaikille tänään valmistujaisiaan viettäville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥