keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Instax Mini 8

Kiinan reissun ainoa jo etukäteen suunniteltu ostos oli tyttäreni toiveesta Instax Mini 8 kamera, sekä tietenkin erilaisia spinnereitä. Ihmettelin tyttärelleni, miksei näitä spinnereitä (en oikeasti edes tällöin vielä tiennyt, mitä spinnerit ovat) voi ostaa ihan täältä kotoa, mutta kuulemma ovat olleet niin suosittuja nämä stressilelut, ettei niitä tahtonut oikein mistään olla saatavilla. Spinnerit löytyivätkin heti matkan alkupäivinä (tämä oli pieni pakko, sillä muuten koko loma olisi todennäköisesti mennyt spinnereiden metsästykseen) ja kamerakin löytyi vähän vahingossa. Olin nimittäin jo lähes unohtanut koko kameran, kunnes erään kauppareissun yhteydessä tämä tuli mieleeni (kröhöm.. muistin, kun kyseisen kapistuksen kaupan tiskissä näin..) ja tovin siinä sitten kameraa ihmeteltyäni ja hintaneuvotteluita suoritettuani, kamera matkasi kassan kautta kotiin.Nyt kun kameraa on ehditty jo tutkia ja testailla jonkin verran, niin täytyy todeta, että varsin hauska vempain on kyllä kyseessä ja mikä parasta, Instax Mini 8 on erittäin helppo käyttää ja se tulostaa valokuvat heti kuvan ottamisen jälkeen. Lisäksi siinä on 4 eri asetusta valittavaksi riippuen siitä,  kuvataanko sisällä vai ulkona. Kamera tulostaa kuvat 62 x 46 mm:n (luottokorttikoko) valokuvapaperille. Kameran filmi maksaa hieman paikasta riippuen, noin 10€/10 kuvaa ja itse kamera noin 70€.

Näen jo sieluni silmin kuinka seuraavissa illanistujaisissa tai grillibileissä kameralle tulee taatusti käyttöä ja taltioitua tulee varmasti mitä hauskempia hetkiä.. Täytyypä muistaa ottaa kamera mukaan kun seuraavia bileitä vietetään :) Lisäksi ajattelin, että kameralla voisi olla hauska ikuistaa hauskoja hetkiä esimerkiksi lasten synttäreiltä tai ystävien häistä, miksei omistakin, jos sellaiset on tiedossa. Kivaa on se, että valokuvia pääsee katsomaan heti kuvien ottamisen jälkeen ihan perinteisenä paperiversiona. Tämä toi mieleen myös hieman haikeutta ja muistoja ajasta, kun valokuvat vielä teetettiin ja odoteltiin sitten monta päivää kuvia valmistuvaksi.

Itse ajattelin tehdä jääkaapin oveen valokuva-kollaasin kesän parhaista hetkistä. Kuvia on sitten syksyn pimeinä iltoina kiva katsella ja muistella lämpimiä kesäpäiviä.
Kivaa keskiviikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥