tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kesäloman ihanuus ja kamaluus

Etenkin kesäisin saamme lukea ja kuulla eri medioista siitä, kuinka kauan odotettu kesäloma vihdoin koittaa ja sitten mikään ei menekään niin kuin on ajateltu. Kesälomaan liittyy paljon odotuksia ja toiveita mutta kun loma sitten aikanaan alkaa, ei odotukset käykään ihan yksiin. Päiväkotien ja koulujen pitkät kesälomat aiheuttavat monissa perheissä oman rumbansa; miten saada lastenhoidot järjestettyä niin, että kaikille löytyy sopiva paikka kesäpäivien viettoon. Tämän lisäksi sitten vielä vanhempien toiveet ja yhteistä aikaa koko porukan keskenkin olisi kiva jossakin välissä viettää. Puhumattakaan perheistä, joissa on vain yksi vanhempi, ei lomia lainkaan tai hoitopaikkaa ei läheltä löydykään. Aikamoisia järjestelyjä sitä on itsekukin vuosien saatossa saanut tehdä.

Bongasin eilen Iltasanomien artikkelin kumppanin ajatuksista ja mielestäni tämä sopi hyvin myös tähän kesäloma-aiheeseen. Jutun pääset lukemaan tästä. Kyseessä on 20 kysymystä, joita suositellaan käymään läpi puolison kanssa vaikka parisuhdetta olisi takana jo pidempikin ajanjakso. Vastausten sanotaan artikkelissa saattavan olla yllättäviäkin.Helposti sitä tulee luultua tai oletettua, että toinen varmasti haluaa tehdä näin tai noin (koska onhan aikaisemminkin tehty ja oltu), mutta mitä sitten jos näin ei olekaan? Oivana esimerkkinä seuraava, joka meillä kotona tapahtui muutama viikko takaperin: Ehdotin miehelleni, että tekisimme lounaaksi jotain ruokaa kalasta, johon hän yksiselitteisesti totesi, ettei oikeastaan pidä kalasta. Minä jäin suu auki hämmästelemään ja änkyttämään, että miten niin et pidä? Olemmehan syöneet kalaa vuosi vuodelta mitä enenevissä määrin enkä koskaan ole kuullut, ettei hän oikeasti pidä kalasta! Niin, näin olin vain itsekseni olettanut mutten koskaan ole kysynyt. Tämän kala-episodin jälkeen sisälläni asuva pieni mietiskelijä alkoi tietenkin pohtimaan, että niin mistä muusta hän ei ole kertonut jos ei kalasta :)Itse meinasin ottaa tuon yllä mainitsemani kysymyspatteriston esiin ihan vaan jo pelkästä mielenkiinnosta ja vastata ainakin itsenäisesti, mitä oletan mieheni ajattelevan ja saatanpa kyllä pyytää häntäkin vastaamaan samoihin kysymyksiin. Ehkei tätä nyt kannata ottaa esiin jos hermo on muutenkin tiukalla ja kesäloma-stressi painaa päälle, mutta ideana tämä on mielestäni varsin mainio. Eipähän tule sitten yllätyksenä kun olettaa toisen haluavan viettää kesälomaa keskellä korpea vaikka todellisuus onkin jotain aivan muuta..

Toivon kuitenkin, että ihan jokainen pääsee viettämään kauniita kesäpäiviä on yhteistä lomaa tai ei. Tärkeintä kuitenkin on rentoutuminen ja akkujen lataaminen, yhdessä tai erikseen. Kukin valitsemallaan tyylillä.

Ihanaista Keskiviikkoa!

Edit: Kirjoittaja on selkeästi aikaansa edellä, sillä tänäänhän onkin vasta tiistai😄 Hyvää tiistaitakin sitten vaan!4 kommenttia:

 1. Arvasin jo ennen kuin ehdin lukea tarpeeksi pitkälle, että kala nousee tässä postauksessa vielä esille. :D Tuo kysymyspatteristo on muuten aika hyvä ja melkein pitäisi tulostaa se ja alkaa tenttaamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah! Joo mä en pääse nyt selvästikään yli kala-casesta😄 Kysymyspatteri kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön! Sitä voi vaikka yllättyä, positiivisestikin☺️

   Poista
 2. Hyvä postaus! Kesälomaan tiivistyy niin paljon paineita, toiveita ja haaveita, että tällainen kysymyspatteristo olisikin hyvä käydä yhdessä läpi ennen lomaa tai loman alussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Pitäis ehkä tehdä osasta kysymyksiä sellainen vuosittainen kysely oman perheen kesken niin ei tulisi sitten oletettua asioita😄 Kiitos kommentistasi Piia!

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥