perjantai 7. heinäkuuta 2017

Viikkokatsaus vko 27

Huomenta kaverit! Se on perjantai täällä taas. Niin nämä viikot vaan hujahtaa ja kohta huomaamme että joulu tekee taas tuloaan, hah! No joulut sikseen ja keskitytään tähän kesään nyt kuitenkin. Vaikka pakko hieman mainita, että on se kumma kuinka harvinaisen kylmällä säällä kesä meitä nyt hellii, etenkin kun eilen lehdessä puhuttiin kesän(!) lumensyvyysennätyksestä. Siis heinäkuussa, keskikesällä. Että kyllä se varmaan niin on, että jos haluaa kesällä oikesti nauttia lämmöstä niin kannattaa suosiolla lomailla jossakin ihan muualla kuin Suomen kamaralla. Ei tosiaan voi tietää, tuleeko heinäkuussa lunta vai paistaako aurinko, huh.

Kulunut viikko oli yllätys yllätys, kiireinen mutta myös varsin mukava. Tapahtumia ja tilanteita oli paljon ja etenkin ystävien ja sukulaisten näkeminen on ilostuttanut useamman kerran kuluneella viikolla. Mennäänpä siis suoraan viikon parhaisiin hetkiin! Kuluneella viikolla..


Istutin..
.. Muutaman kukan pihallemme. Oikeammin istutin kukat kylläkin ruukkuihin, mutta joka tapauksessa. Koska en puukenkien maasta ehtinyt tuoda tuliaisena yhtäkään kukkaa, halusin kuitenkin jotain uutta ja piristävää pihallemme. Maailmalle kiitos siitä, että asumme valtavan kukkakaupan lähellä! Kaupassa tulee vierailtua useamman kerran kuukaudessa, usein ihan viikottain ja viime viikolla jopa useamman kerran eräänä päivänä. Harmittaa vaan vietävästi kukkien hinnat Suomessa, mutta vannon että sinä päivänä kun asun lähempänä keski-Euroopan kukkaketoja, niin minulla on aina tuoreita kukkia jokaisessa huoneessa! 

Laventelin väri ja tuoksu ♥


Iloitsin..
.. Sukulaisten ja tuttujen paikkojen näkemisestä Hollannissa. Vaikka itse reissun syy ei mikään iloinen ollutkaan, olin äärimmäisen hyvilläni kuitenkin siitä, että tapasin rakkaita sukulaisiani Hollannissa. Paljon tuli kaivettua muistoja menneisyydestä ja vierailtua lapsuudesta tutuissa maisemissa. Alankomaiden aakeus ja laakeus oli juuri niin kaunista kuin muistinkin ja Hollantilaiset aivan yhtä iloisia kuin ennenkin :) Hollanti voisi olla myös tosi kiva paikka asua! Talot ovat vähän kuin piparkakkutaikinasta veistettyjä ja ilmasto ympäri vuoden mukavan lempeä.

Lounastin..
.. Entisen työtoverini kanssa keskiviikkona ja olipa kyllä mukava nähdä. Ystäväni oli kesäkuun alussa legendaarisella Route 66- reissulla Amerikassa ja matkakuulumisia vaihdettiin puolin ja toisin. Matkailu taitaa olla lukemisen lisäksi, molempien intohimo ja niistäpä sitä aina tuleekin yhtä sun toista jutusteltua. Oli tosi mukava lounastuokio ja katkaisi taas mukavasti työpäivää kun välillä lähtee vähän tuulettumaan pois toimistolta. Mikäli haaveissasi on joskus lähteä ajelulle Route 66:lle kannattaa käydä tsekkaamassa ystäväni reissupostaukset täältä . Matkatuliaisena sain haaveilua varten (ja tulevia matkasuunnitelmia edistämään) minkäpä muunkaan kuin ihka-aidon Route 66 magneetin! Kiitos vain J!

Jonain päivänä.. ♥

Kokkasin..
.. Paahdettua tomaattikeittoa, josta tuli ihan todella maukasta! Bongasin reseptin ihanasta Eveliinalivin- blogista, joka muuten on ollut jo vuosia yksi lemppariblogeja seurattavien blogien listalla. Tämä paahdettu tomaattikeitto maistui taivaalliselta, yhtä hyvältä kuin ennakkoon ajattelinkin. Jos siis kaipaat maistuvaa tomaattikeiton ohjetta, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä. Makuelämys on taattu ja mieli alkoi väkisinkin laukkaamaan Etelä-Euroopan lämpimille terasseille ;) Näen myös itseni nauttimassa tätä ihanuutta talven pimeinä iltoina, seurana rakkaimmat ihmiset ja lasillinen maistuvaa punaviiniä..


Huristin..
.. Autolla pitkin Alankomaita. Minä siis luonnollisesti olin apukuljettajana ja olen oppinut olemaan hommassa jo aika hyvä :) Yhteisiä autoiluvuosia on kertynyt jo niin monta, että molemmat tietävät kyllä oman paikkansa varsin hyvin. En juurikaan puutu muuhun kuin siihen, että kerron, mitä ympärillä ohi vilahtaa ja minne voitaisiin seuraavaksi mennä. Valitsen kartasta tai navigaattorista tiet (moottoriteitä vältellään viimeiseen asti) ja mukavimmat paikat pysähtyä taukoilemaan. En oikeasti koskaan neuvo ajamisessa, vaikka liikennesäännöt nykyään varsin hyvin osaankin, koska, noh, enhän minä osaa ajaa autoa. Välillä saatan kyllä jarruttaa myötätunnosta mutta muuten annan kyllä auton ajajan ajaa ihan itse!

Kohti lentokenttää ♥

Hämmästelin..
.. Kuinka paljon eläimiä joka puolella Hollantia oli! Siis ihan jokaisella pellolla tai ruohomätästä muistuttavalla alueella oli joko lehmiä, lampaita tai hieman yllättäen, suurimmaksi osaksi hevosia. Kaikkialla oli aivan valtavia peltoja eikä lainkaan aitauksia, eli uskoisin ihan jokaisen eläimen olevan varsin tyytyväinen omaan elintilaansa. Tai ainakin paikalla olevaan ruokatarjontaan, sillä peltoja oli silmänkantamattomiin. Aamiaisella hieman hymyilimme kun kaksi ratsastajaa kopsutteli menemään suoraan ikkunamme edessä. Varsin lauhkeita kavereita ja tottuneita ratsastajia nämä tuntuivat olevan :)


Aamiaisen seuralaiset ♥

Herkuttelin..
.. Maailman parhaalla tuliais-suklaalla! Muistan koko elämäni raahanneeni näitä nimenomaisia suklaita Hollannista itselleni tuliaiseksi ja niin tälläkin kertaa. Joudun tunnustamaan, että koska äitini on edelleen Hollannissa, niin saatoin joutua pyytämään häneltä lisätoimitusta suklaalle. Onneksi nämä eivät vie matkalaukussa suunnatonta tilaa, joten uskoisin pyyntööni olevan ihan toteutettavissa.. Kuinka täydelliseltä voi suklaan ja toffeen yhdistelmä maistua? 

Harvinaista Herkkua ♥

Nautin..
.. Kiinasta Suomeen lomailemaan tulleiden ystävien seurasta! Tapasimme kahvittelun merkeissä ja olipa kyllä huippua tavata taas ♥ On se vaan jännä, miten aikaa voi kulua paljonkin (okei, tässä tapauksessa nyt ei paljon kuukautta enempää) ja silti jutut jatkuu siitä, mihin viimeksi on keskusteluissa jääty. Arkisin pidämme yhteyttä lähinnä Messengerin kautta, joten sinänsä kyllä ainakin jollain tasolla tiedämme, missä kukakin menee ja mitä kenenkin arkeen kuuluu, mutta on se silti aina yhtä ihanaa nähdä ihan kasvotusten! Toivottavasti näemme vielä monen monta kertaa ennen ystäviemme paluuta maapallon toiselle puolen.Tästähän kehkeytyikin varsin ystävä-painotteinen viikko, mikä tietenkin on parasta! Saapa nähdä, mitä ensi viikko tuo tullessan ja minne kaikkialle arjen ideat ja ehdotukset meitä viekään. Vaikka arki vietetäänkin töissä niin onneksi iltapäivät ja illat on aikaa tehdä ihan mitä huvittaa! Suunnitelmissa olisi ainakin käydä nauttimassa Skifferin Liuskat Liuskaluodolla ja jos sadetta piisaa ensi viikolle(sitähän ei varmaan ole kuitenkaan luvassa..), niin ainakin uusin Itse Ilkimys- elokuva on ainakin erään koululaisen toivelistalla :)

Ihanaa viikonloppua ja kaunista Perjantaita juuri Sinulle! ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥