keskiviikko 16. elokuuta 2017

Arkiruokaa rakkaudella

Moikka moi ja kaunista keskiviikkoa! Arjen pyörähtäessä taas käyntiin alkaa myös samalla arkiruoka-rumba. Eli se tuttu mietintä ja pohdinta siitä, mitä tänään syötäisiin. Kesällä sitä jotenkin mukamas osaa ottaa rennommin ruoankin suhteen; ei sen niin väliä, mitä huomenna halutaan syödä tai syödäänkö edes kotona mutta normaali arkea kouluineen, töineen ja harrastuksineen helpottaa jonkinlainen suunnittelu elämää kummasti. Olen joskus kokeillut ja miettinytkin, että sunnuntaisin kävisin tekemässä suuremmat ruokaostokset koko viikon tarpeisiin ja sitten viikolla vain täydentäisi tarvittavia tavaroita pikareissulla lähikauppaan, mutta jotenkin minä en osaa sanoa sunnuntaina, mitä haluan mahdollisesti syödä torstaina..  Vähän sama kuin siinä, etten osaa illalla valita seuraavan päivän työvaatteita etukäteen, sillä enhän voi tietää, onko aamulla hame- vai housufiilis.. Ja väärän fiiliksen vaatteissa koko päivä menee kyllä ihan pilalle olon ollessa irriäinen aamusta alkaen :)

Arkiaamuisin en syö kotona lainkaan aamupalaa, nappaan mukaan työmatkalle ainoastaan kuuman kahvin. Työpaikalla saatan aamulla herkutella näkkileivällä ja jugurtilla mutta monesti se kyllä passaa unohtumaan työn tiimellyksessä. Lounaaksi tulee usein nautittua kesäisin salaattia, talvella koen salaatin jotenkin liian heppoiseksi (oikeasti minulle tulee kylmä talvella jos syön lounaaksi salaattia..) ja silloin eväiden virkaa toimittaa monesti edellisen päivän illalliselta jäänyt ruoka-annos. Olen huomannut, että jos lounaaksi syö liian raskasta ruokaa, tulee loppupäivästä tunkkainen ja väsynyt. Niinpä yritänkin pitää lounaan aina mahdollisimman kevyenä. Välillä toki sorrumme lounas-iloitteluun ja tilaamme kimpassa työporukalla vakkariravintolastamme pizzat :)

Arkiruoan pelastajat; keittokirjat ♥


Kotona valmistamme illallisen aika fifty-sixty puolisoni kanssa; molemmilla on omat bravuurinsa ja kumpikin tykkää keittiössä touhuta. Tämä tapa myös antaa toiselle aina satunnaisesti ruokavapaan illan :) Mielestäni ihan ok diili! Aika usein tulee valmistettua niitä samoja ruokia ja vaikka mieheni koulutukseltaan kokki onkin, niin harvoinpa sitä arkena on ylimääräistä aikaa soveltaa jotain hyvin erikoista ruokaa. Eniten tämä kokkeus perheessämme ehkä näkyykin työvälineissä ja raaka-aineissa, ruokapuoli on varmasti aika samankaltaista kuin monessa muussakin perheessä, uskoisin.

Arkiruoka-ympyrässä pyörii niitä samoja ruokia, jotka ovat olleet mukana kuvioissa vuosia ja niiden kanssa ei sovelleta. Nämä ruoat kuuluu olla sellaisia, kuin ne ovat aina olleet ja vaikka kuinka koen olevani ennakkoluuloton ja tykkään kokeilla uusia raaka-aineita tai testata lehdistä löytyneitä reseptejä, en halua makkarakastikkeeseeni sipulia :) Silloin se nimittäin ei ole makkarakastiketta, hah! Makkarakastike on muuten se ruoka, jota meillä syödään aina kun tullaan reissuista kotiin. Pidempään kun syö ravintolaruokaa, niin tekee kotiin tullessa jo hurjasti mieli jotain ihan normaalia kotiruokaa, oletteko huomanneet? Onkohan kenelläkään muulla tällaista tapaa..

Arkiruoassa kuitenkin tärkeintä on kai se, että ruoka on hyvää ja edes pääpiirteittän terveellistä. Vielä kun ruokavalio on monipuolinen ja ruoka rakkaudella valmistettu, niin kyllä se arki taas maistuu varsin mukavalta!

Omasta maasta nostetut,
tuoreet sipulit kuivumassa takapihalla♥ 


Kivaa Keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥