perjantai 4. elokuuta 2017

Viikkokatsaus vko 31

Hyvää huomenta! Perjantai on täällä taas ja sateesta huolimatta, mieli on kyllä parempi kuin aikoihin. Aamulla kun peiton alta kömpiessäni tajusin, että perjantain lisäksi on vieläpä viimeinen työpäivä ennen mini-lomaa, ei päivä voi oikeastaan paljonkaan paremmin alkaa :) Olisihan se nyt jo kerrassaan  ollut ihan liikaa, että aurinko olisi porottanut pilvettömältä taivaalta.. Kulunut viikko on ollut varsin mainio; on tehty ja nähty, mikä on aiheuttanut sen, että perjantai tuli hieman varkain. Mutta täällä se nyt on joten eiköhän siirrytä samointein viikon parhaisiin hetkiin; Kuluneella viikolla..

Muistin..
Että miehelläni on anoppilassa täysin käyttämättömänä, juuri minun tarpeisiini sopiva polkupyörä! En käsitä, miten tämä asia ei tullut kummankaan mieleen aikaisemmin, nimittäin viime viikonloppuna tosiaan tuli käytyä testaamassa muutamaakin varteenotettavaa yksilöä ihan oikeassa pyöräkaupassa. Onneksi emme silloin pyörää vielä ostaneet ja minäkin -mulle-kaikki-nyt-ja-heti- tyyppinä hillitsin mieleni ja lähdin kaupasta kotiin uuden pyörän sijaan autolla. Maanantaina sitten mieleeni iski kuin kirkkaalta taivaalta, että hetkinen, missäs SE pyörä on, jolla joskus muinoinkin olen ajellut. Niinpä pyörä-case on nyt hoidettu, sillä mieheni tsekattua ja huollettua pyörän, on minulla nyt varastossa varsin kelpo yksilö odottamassa tulevan viikon jätskireissuja, parhautta! Tässä siis voi todeta sananlaskuista pitävänä henkilönä, että aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan :)

Herkuttelin..
Vihdoin ja viimein sain kammettua itseni ja perheeni Liuskaluodon Skifferiin pizzalle! Voi pojat ja tytöt, että oli ihanaa! Liuskaluoto sijaitsee Kaivopuiston rannan edustalla ja pieni venematka tekee sen, ettei pizzalle tule lähdettyä ihan jokaisena kesäiltana. Talvisin olemme kyllä pizzanhimon kasvaessa liian suureksi ja kesämuistoja fiilistelläksemme, käyneet Erottajan Skifferissä mutta kyllä tuo pienellä luodolla sijaitseva suloinen ravintola on ihan omaa luokkaansa! Ravintola oli kesäsunnuntaina luonnollisesti aivan tupaten täynnä, joten ruokia tovin (tunnin) joutui odottamaan, mutta koska sunnuntaille siunaantui mitä parhain kesäilta, ei odottaminen kalliolla kylmien juomien ja hyvän seuran parissa haitannut lainkaan. Halusimme jäädä nauttimaan pizzat kalliolle normaalin ruokapöydän sijaan ja täytyy kyllä todeta, että tämä oli yksi kesän kohokohdista puitteineen kaikkineen! Vaikka välillä harmittaakin, ettei Liuskoja pääse tai ehdi syömään useammin niin toisaalta, ei makeaa mahan täydeltä..
Nautin..
Rentouttavista hetkistä sekä hierojalla että ripsihuollossa. Täytyy nyt tähän väliin todeta, että toivottavasti jokaisella ihmisellä on edes kerran kuukaudessa jotain omaa, josta tulee hyvä mieli! Tarkoitan siis sitä, että hetki hierojan, kampaajan tai minkä ikinä rentouttavan asian parissa, tekee ihmiselle (ja mielelle!) ihmeitä! Kuluneelle viikolle osui tällä kertaa sekä ripsihuolto että hieroja ja koska minua on siunattu maailman parhailla hoito- ja huoltohenkilöillä, käyvät nämä vierailut aina myös varsin mainiosta juttutuokiosta. Molempien kanssa tulee jokaisena kertana parannettua maailmaa ja vaihdettua kuulumiset puolin ja toisin. Nämä ovat niitä minun omia hetkiä. Tälläkin viikolla tulin taas hitusen viisaammaksi monesskin asiassa ja on se vaan kumma, miten usein asioiden ääneen sanominen jo auttaa, puhumattakaan siitä, että toinen kuuntelee (koska muutakaan ei hieroessa tai huoltaessa voi, hah!) ja kertoo oman näkökantansa asioihin. Kiitos siis iki-ihana hierojani P ja mainio ripsi-Lady S! Olette ♥! Taas tuli kyllä näiden hetkien jälkeen sellainen olo että maailma on ainakin hetken verran taas parempi paikka elää ja että ilta on aamua viisaampi..

Yllätin..
Sekä perheeni että itseni varaamalla kirppis-paikan HETI! Kiirehän se meinasi tulla mutta selvisin siitä kuitenkin. Kamalasti sitä tavaraa tosiaan kertyykin ja ensimmäisessä kuormassa kirppikselle lähti ainoastaan tyttäreni vaatteita, joten viikonloppuna vietävässä seuraavassa setissä (optimistisesti tietenkin ajattelen, että kaikki on jo myyty) onkin sitten kaikkea ihan muuta. Minulla on kirppis-tavoitteena aina ja ainoastaan se, että tavarat pääsisivät uusiin koteihin ja ettei minun tarvitsisi tuoda kotiin montaakaan vaatekappaletta, niinpä hinnat on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta yhden ja kahden euron arvoisia. Miljonääriä minusta ei taatusti kirppis-myyjänä tule, mutta ajatus onkin laittaa hyvä kiertämään! Toisen roska kun voi olla toisen aarre..

Innostuin..
Viinimarjoista, joista Facebook-seuraajat jo kuvia näkivätkin. Havahduin siihen, että marjapensaat ovat lähes notkollaan pullean punaisista marjoista eli mehujen keittoon taidetaankin päästä jo tulevalla viikolla. Tosin, huomasin myös että arkkupakastimemme (joka muuten on ruma kuin fan, mutta kätkee sisäänsä uskomattoman määrän herkkuja tavaraa!) on tupaten täynnä joten en kyllä ihan vielä tiedä, mihin mehut tänä vuonna kätketään.. Eiköhän sitä hätä keinot keksi..
Fiilistelin..
No tietenkin tänään alkavaa mini-lomaa! Tämä on maailman historiassa varmasti ainoa kerta, kun meidän perheellämme ei ole yhtäkään loma-suunnitelmaa tehtynä. Tai no yksi on, nimittäin se ikkunanpesu, blaah! Keväällä en yksinkertaisesti ehtinyt pestä kotimme ikkunoita joten se on nyt tässä sitten edessä, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan.. Tosin, mieheni aloitti projektia jo eilen minun häärätessä kirppiksellä, joten ehkäpä viimeistelemme homman tänään ja palkinnoksi voimme sitten kilistellä sekä puhtaille ikkunoille että alkavalle lomalle! Miten sen ikkunoiden puhtauden huomaakin vasta sitten kun ikkunat on pesty!? Hyvin voi ilmeisesti elää likaisten ikkunoiden kanssa mutta kun valmiin työn tuloksen sitten näkee, niin onhan se ero nyt aika valtava :) Vaikkakin kaipa se kaikki on kaunista, kun vaan silmät tottuu..


Ihanaa Perjantaita, just Sulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥