perjantai 22. syyskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 38

Huomenta perjantaihin ystäväiset rakkaat! Näyttää viikot menevän niin hurjaa tahtia, että jatkuvasti tuntuu olevan perjantai! Kuluneella viikolla on juostu taas sinne ja tänne enkä ole blogin pariin ehtinyt edes vilkaista. Toivottavasti tähän tulee muutos pikimiten ja aikaa kirjoittelulle jää taas pian enemmän. Syksy tuli tänä vuonna oikein kertarysäyksellä; ei juurikaan ole ollut tietoa tai tuntua lempeistä syys-illoista tai lämpimistä syyspäiväistä. Ehei vaan kerralla kohti sateita ja harmautta, argh! Tuntuu jotenkin, että viime syyskuusta tähän päivään on vallinnut täysin samanlainen keli, tasaista ja harmaata. Tätäkö se ilmastonmuutos sitten aiheuttaa? Minusta on tosi sääli jos vuodenajat lakkaavat olemasta ja vaikken talvesta niin erityisesti välitäkään on se nyt vähän mälsää jos koko vuosi on samaa harmautta ja lämpö tasaisesti sitä plus kymppiä. Toivotaan ettei näin olisi! Kunnon talvi & lämmin kesä kunniaan!
Kuluneella viikolla..

Makustelin etukäteen..
.. Glögiä. En siis maistellut mutta makustelin mielessäni tällä viikolla julkaistun Vuosikerta-Blossan makumaailmaa, joka tulee mangon, juustokuminan ja chilin myötä Intiasta. Myös itse pullo on saanut inspiraationsa perinteisestä intialaisesta käsityöläisperinteestä eli kylttimaalauksesta. Tykkään siitä, että joka vuosi sekä maku että pullo on jollakin tapaa ajan hermoilla ja niin minusta on tänäkin vuonna. Mielenkiinnolla taas odotan, että nämä tulevat myyntiin. Meillä kotona vuoden ensimmäisen Blossan maistelu antaa luvan alkaa odottaa joulua :) Siihen onneksi menee vielä hetki mutta ehkäpä sitten heti loman jälkeen!

Blossa 2017
(kuva lainattu täältä)

Pyörittelin karttapalloa..
.. Ja vihdoin alkaa matkasuunnitelmatkin hahmottumaan, jihuu! Olen jo monena vuonna harmitellut sitä, ettei ole tullut lähdettyä reissuun marraskuussa (joka muuten on muutenkin inhokki-kuukauteni!) mutta nyt vihdoin tänä vuonna onneksi on toisin! Suuntana on aluksi Singapore, jossa on tarkoitus hengailla ensimmäiset lomapäivät. Kaupunkilomailun jälkeen on aika vaihtaa maisemaa sekä maata ja suunnata Indonesiaan Balille. Kuta-beach tai Gili-saaret eivät jotenkin meitä vakuuttaneet ja niinpä varasimme oman Villan Sanurista, josta tarkoitus on tehdä retkiä niin Ubudiin kuin lähisaarillekin. Tarkoitus on mitä suurimmassa määrin viettää aikaa rauhassa ja rentoutua mutta aikaisempien reissujen oppina voin jo etukäteen kertoa, että parin lekottelupäivän jälkeen alkaa itsekullakin jo menojalkaa vipattamaan..

Karttapalloa on tullut pyöriteltyä :)

Luovuin kesästä..
.. Ja siirryin syksy-modeen. Kotona kaivoin esiin tummemmat sävyt niin pyyhkeissä, tyynyissä kuin lakanoissakin. Sänkyyn petasin pitkän tauon jälkeen viininpunaiset pellavalakanat ja se jos mikä on varma sykyn merkki! Kesäisin ei tule käytettyä juurikaan muita kuin valkoisia petivaatteita ja on hieman hassua että sitä jotenkin mieltää tummat värit syksyyn ja talveen kun taas vastaavasti vaaleat sävyt viehättävät keväisin ja kesäisin enemmän eikä mielenkään tulisi pedata sänkyyn tummia lakanaoita, hah hah! Voi miten olikaan kiva käpertyä peittojen alle ja nauttia kynttilän valosta samalla kun sade ropisi ikkunaan :)


Syksyn värit valloitti viikonloppuna
myös makuuhuoneen :)

Menin virran mukana..
.. Ja suuntasin maanantai-aamuna Lidliin. Esmara by Heidi Klum- mallistosta on kohkattu nyt jo kuukausitolkulla ja asialta ei ole juurikaan voinut välttyä kuulemasta. Minusta idea ja ajatus on mainio ja vaikkei itseäni nyt niin kovasti ihmetyttänytkään se, että Lidlissä myydään vaatteita ja vieläpä ihan käyttökelpoisia sellaisia niin se kyllä ihmetytti, että ihmiset todella jonottiva kauppaan ennen ovien aukeamista. Hulluus päääsi valloilleen samaan tapaan kuin Stockmannin Hullujen päivillä konsanaan kun kello viimein löi kahdeksan (meillä täällä maaseudulla kauppa aukeaa vasta kahdeksalta.) ja kaupan ovet aukesivat. Itseäni kiinnosti ainoastaan kirkkaan sininen mekko ja tyytyväisenä hykertelin kassajonossa mekko kainalossa kun poikkeuksetta kaikki muut asiakkaat rahtasivat kassahihnalle röykkiöittäin tavaraa. Ihmettelin siinä itsekseni, että meinaako joku todella tarvita esimerkiksi seitsemät (!) nilkkurit ja kuusi (!) hupparia?! No, ehkäpä monilla oli ystävienkin ostoslista mukana, näin ainakin joku kassalla tuumasi. Mutta se mekko, sehän hipoi täydellisyyttä! Väri oli juuri se, mitä ajattelinkin ja malli varsin mainio. Helma oli ehkä hitusen liian lyhyt makuuni mutta housujen kanssa menee oikein hyvin työpaikalla ja vapaa-ajalla sitten vaikka ilmankin. Oikein mainiosti hoidettu Heidi :)

Mekko  ♥
(Esmara by Heidi Klum)


Leppoisaa Perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥