perjantai 6. lokakuuta 2017

Viikkokatsaus vko 40

Perjantaita ihmiset! Viikko on taas kulunut ja on viikkokatsauksen vuoro, taas! Jotenkin nämä päivät soljuvat ohitse lähes huomaamatta ja syyskuukin on vaihtunut jo lokakuuksi. Ihan kohta saa alkaa fiilistellä joulua mutta josko nyt hetki vielä maltetaan. Ainakin sen verran, että kesäloman saa pidettyä, hah! Loma-aamukammassa on vielä jokunen piikki jäljellä mutta uhkaavastipa ne siitä vähenee ja tiedän jo nyt, että yhtäkkiä huomaan panikoivani pakkaamista ja sitä, että onko tosiaan kaikki majoitukset ja lennot oikeasti varattuna. Kulunut viikko oli sään puolesta varsin noh, sanotaanko syksymäinen ja tiistaina sateen piiskatessa vaakasuoraan ja tuulen riepotellessa lehtiä, ajattelin  että tätäkö se nyt sitten taas on.. Mutta samaisena iltana nauttiessani kahvikupposta sohvan nurkassa ajattelin myös että tämähän on aika jees! Asennekysymys siis:) Mutta nyt sitten viikkokatsauksen pariin; kuluneella viikolla..

Löysin & ostin..
Kuten Syysfiiliksissä -postauksessa kerroin, oli tämän syksyn ostoslistalla nilkkurit ja nyt tämän kohdan voi ruksia listalta pois. Keskiviikkona ajattelin optimistisesti vielä töihin lähtiessäni (ja ilmeisesti myös hieman unisena) että hyvinhän sitä vielä balleriinoissa pärjää mutta ööh.. ei oikeasti pärjännyt. Olin koko päivän niin syväjäässä, että pyysin miestäni paluumatkalla kurvaamaan kauppakeskuksen kenkäkauppaan, josta sitten uudet nilkkurit oli pienoinen pakkokin kotiuttaa. Jälleen kerran voin todeta, että pakko on paras muusa, sillä olisihan tämänkin nyt voinut hoitaa hieman aikaisemmin.. Haaveissani on löytää nyt ostettujen ruskeiden lisäksi vielä mustat samanlaiset mutta niitä en nyt jäänyt samaisella reissulla enää metsästämään vaan iloitsin uusista ja lämpimistä yksilöistä valtavasti. Tervetuloa syksy! Minä olen nyt valmis :)

Tervetuloa syksy!
Kaivoin & järjestin..
Samaisen kylmyys-puuskan innoittamana kaivoin esille myös muut syksyvaatteet ja laitoin kesän jälkeen ensimmäistä kertaa kotona patterit päälle. Jotenkin tämä viikko on konkretisoinut sen, ettei lämmöstä ja kesästä (ihan kuin tänä vuonna olisi ollenkaan) ole enää tietoakaan ja on alettava uskomaan että toppatakki, hanskat ja pipo tulee taas osaksi arkea. Toisaalta on mukava kietoutua neuleisiin ja huiveihin mutta mieluusti olisin asian kanssa viivytellyt vielä enemmänkin jos säät vaan olisi sallineet.

Lämpimät vaatteet on kaivettu esiin!

Nautin & kokkasin..
Sunnuntaisella kauppareissulla ostin pitkästä aikaa ihka-aidon kirjan. Tällä kertaa kyseessä oli ruokakirja ja tästä opuksesta on meillä valmistettu tämän viikon kaikki illalliset! Tykkään ruokakirjoista valtavasti etenkin niissä olevien, visuaalisesti kauniiden kuvien vuoksi mutta harmittavan harvoin kirjat jäävät johonkin hyllyn kulmaan pölyttymään. Toinen asia, mikä keittokirjoissa monesti tulee esiin, on se että resepteissä käytettävät raaka-aineet on usein sellaisia -tarvitsen tätä ainetta kerran -tyylisiä ja se jos joku on hukkaan heitettyä rahaa. Tämä Lauri Tähkän lemppari-reseptejä sisältävä teos on siitä kiva, että tarvittavat ainekset on niitä ihan perus-arjessa tarvittavia ja ruoatkin kursailematonta arkiruokaa. Siis sitä, johon varmasti moni meistä ruuhkavuosia elävistä kaipaa aina uusia vinkkejä ja ideoita. Uskon, että tämä kirja tulee olemaan käytössä pitkään!

Ruoka & Ruokakirjat ♥

Suunnittelin & varasin..
Perinteinen Itsenäisyyspäivän Norjan reissu tuotti tänä vuonna hieman haasteita ja jossakin välissä näytti siltä, että koko reissu saattaa jäädä toteutumatta. No oikeastaan perinteistä kiinni pitäminen ja niistä luistaminen ei ollut vaihtoehto ja  niinpä oli aika kaivaa kalenterit esiin ja lopultapa sitten löytyi kuin löytyikin yksi mahdollinen viikonloppu, joka sopi kaikille! Yksihän riittää ja nyt kun lentoliput on visusti tallessa sähköpstin syövereissä ei enää tarvitse stressata, huippua! Odotan ihan valtavasti ystävien tapaamista sekä jouluista Osloa ♥ Ohjelmassa on taatusti glögin maistelua ja jouluhymistelyä kaupungin kaduilla! Saatetaanpa tällöin tehdä vielä viimeisiä lahjahankitoja pukinkonttiinkin :) Ihanaa, kun on tulevan lomankin jälkeen jotain mitä odottaa! Ystävät ♥

Jouluinen Oslo ♥

Viikonlopun ohjelmistossa on kerätä ja kasata pesue kasaan ja suunnata kohti anoppilaa mieheni nimipäivää juhlistamaan. Ruokalistaa on tapojen mukaan suunniteltu koko viikko, joten nälkä ei taatusti taaskaan jää mahanpohjaa polttelemaan.. Viikonlopun aikana koetan saada tänne blogin puolelle tehtyä myös katsauksen Helmet-lukuhaasteeseen. Aikaisemmat katsaukset pääset lukemaan tästä ja tästä. Jotain matka-aiheista postaustakin olisi haaveissa saada rustattua joten pysykäähän kuulolla :)  Pidetään hatuista kiinni ja pukeudutaan lämpimästi!

Pirtsakkaa perjantaita ystävät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥