lauantai 11. marraskuuta 2017

Lempeät aamut / 8 kysymystä & vastausta aamuista

Huomenta kaunokaiset! Tämä Aamulista on kiertänyt useissa blogeissa ja minäkin halusin osallistua ja kantaa oman korteni kekoon :) Alun perin kirjoitus on bongattu Muffin around -blogista, mutta itse kopioin idean Avec Sofié 'n kauniista blogista. Pidän aamuista ihan hurjasti ja vaikka ehkä oikestaan olenkin enemmän illan virkku ja aamun torkku niin silti nykyään myös arkiaamut ovat minusta jollakin tapaa ihan siedettävää aikaa :) Viikonloppuaamut taas ovat ehdottomasti suosikki-ajankohtiani vuorokaudessa!

Parasta aamuissa on:
Se kun saa herätä rauhassa ja ilman kiirettä mihinkään. Rakastan aikaisia aamuja ja vaikka muuten älyttömästi tykkäänkin ihmisten seurasta niin aamuja, jolloin saan olla hetken ihan yksin, muiden vielä nukkuessa on niin harvoin, että nautin niistä ihan todella! Kuppi kuumaa kahvia ja käpertyminen sohvalle viltin alle päivän uutisten ja uusimpien blogikirjoitusten parissa on harvinaista herkkua.

Silloin minä herään:
Arkisin herään 5:40 mieheni herättämänä ja koska arkirytmi on aikaisien aamujen siivittämää en saa viikonloppuisinkaan nukuttua juurikaan puoli seitsemää pidempään. Toisaalta tämä on raivostuttavaa mutta oikeastaan vähän salaa rakastankin aikaisia aamuja. Sitä, kun aamulenkin saa hoitaa auringon noustessa ja muun kaupungin vasta heräillessä. Ihana tunne!

Aamiaiseksi syön:
Arkiaamuisin en syö kotona aamupalaa lainkaan, pari kannullista kuppia kuumaa kahvia riittää mainiosti. Töissä saatan työkaverien kanssa satunnaisesti pitää näkkäri-hetken ja nauttia joko näkkileipää tai hapankorppua. Viikonloppuisin taas valmistamme kotona aamiaista oikein antaumuksella! Perjantaisella kauppareissulla oman osansa kauppalistalta vie aamupalatarvikkeet johon jokainen on lisännyt omat toiveensa. Perjantaisin oikeastaan vähän salakavalasti haaveillaan jo tulevasta aamupalasta, joka useimmiten sisältää granolaa, useita kuppeja tai pannullisia tulikuumaa kahvia, jogurttia, paahdettua leipää, avokaadoa sekä satunnaisesti ehkäpä kananmunaa, pekonia ja erinäisiä mehuja. Smoothieitakin tulee valmistettua silloin tällöin.

Ensimmäinen asia mitä teen aamulla:
Juon kahvia. Minulla on käynyt niin iloisesti että arkisin kahvi on keitetty kun minut herätetään joten paljon enempää en voisi toivoa. Tämän jälkeen lukaisen uutiset ja selailen silmät ristissä somekanavat läpi. Kynttilät sytytän myös viikonloppu-aamuisin. Lempeässä valossa on kivempi toimia kuin koko asunnon valaisevassa kattolampun kirkkaassa loisteessa.

Täydellinen aamu näyttää tältä:
Herään rauhassa omassa sängyssä (tai ehkä jokin lämmin lomakohde käy myös..) kahvin tuoksuun mieheni vieressä. Koiraystävät vaativat rapsutuksia ja ei ole kiire mihinkään. Tiedossa on vapaapäivä ja ohjelmassa mukavaa, yhteistä tekemistä.

Näin kauan kestää, että olen valmis lähtemään töihin:
Jos pakko on niin oikeasti olen valmis kymmenessä minuutissa mutta mieluusti maleksin hetken ja juon kahvini rauhassa.

Herätyskelloni ääni on:
Ei mitään tietoa! En oikeastaan koskaan käytä omaa herätystäni puhelimessa ja jos käytän niin tämä on enemmänkin vara-herätyskello tosi aikaisia lentokenttä-herätyksiä varten, sillä mieheni hoitaa nämä herätysjutskat poikkeuksetta:) Muistelen, että jokin linnunlaulu tai muu lempeän kiltti herätysääni on kyllä kyseessä. En voisi kuvitellakaan nousevani hirvittävään meteliin, johan siinä koko päivä olisi pilalla ennen kuin on ehtinyt alkaakaan :)

Paras vinkkini aamuväsymykseen on:
Mennä ajoissa  nukkumaan ja mennä nukkumaan niin ettei mielenpäällä ole häiritseviä asioita. Olen itse ainakin huomannut, että jos mieltä vaivaa mikä tahansa asia, se viivästyttää untani niin että saatan hyöriä ja pyöriä sängyssä tuntikausia! Niinpä olen todennut, että asiat täytyy hoitaa aikaisemmin ja puhua/ miettiä yhdessä asioita jotka vaivaavat. Koskaan ei saa myöskään mennä vihaisena nukkumaan!Lempeää lauantaita ystäväiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥