perjantai 10. marraskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 45

No niin, pienen tauon jälkeen vuorossa on viikkokatsaus! Luvassa matkailupainotteinen viikkokatsaus ja tällä viikolla keskitytään enemmänkin siihen, mitä tuli opittua parin viikon reissulta eli vähän niin kuin matkailu-special olisi luvassa :)
Viime viikonloppu tosiaan meni vielä lomaillessa mutta tiistai-aamuna kun työkonetta etäpäivällä käynnistelin jouduin oikeasti hieman pinnistelemään että mikäs se salasana oikein olikaan. Eikös se silloin tarkoitakin että loma on tehtävänsä tehnyt..? Toisin oli mieheni laita, sillä hänellä ei ollut pienintäkään muistikuvaa työkoneensa salasanasta :) Toistaalta, hänpä onkin lomaillut vielä tämän kuluvan viikon joten eipä niitä salasanoja tarvitse vielä muistaakaan:) Viikko on ollut oikein mainio joskin tämä pimeys ja kylmyys on saanut hieman hämmennyksiin. En jotenkin tajunnut, että tällä puolen palloa on todella näin pimeää ihan kokoajan! Mutta kyllä se päivä taas kohta pitenee, heh.. Mutta nyt sitten pieni matkailu-katsaus! Jutun kuvituksena on käytetty puhelimeen tallentuneita reissukuvia Singaporesta, Vietnamista ja Malesiasta.

Gardens by the Bay & Super Trees ♥
(Singapore 2017)
Matkalla opittua;


Matkalaukku;
Kevyt ja nelipyöräinen matkalaukku osoittautui tällä reissulla ihan ylivoimaiseksi valinnaksi. Koska lähdimme reissuun hyvin poikkeuksellisesti pelkillä käsimatkatavaroilla, ei tälle reissulle tullut rinkat joita yleensä reissuilla suosimme, kyseeseen. Pieneen ja kevyeen matkalaukkuun saa hyvin mahtumaan kahden viikon aikana tarvittavat tavarat kunhan muistaa rullata vaatteet viikkauksen sijaan. Olin todella skeptinen tämän ammattilaistenkin käyttämän vinkin suhteen mutta nyt on todistettu; vaatteet ihan todella mahtuvat paremmin ja vievät vähemmän tilaa kun ne on rullattu! Kevyt laukku (jolloin siis itse laukkukaan ei voi painaa kiloa enempää) ja mieluiten neljällä renkaalla varustettuna on ainakin itselleni se sopivin. Tarpeen vaatiessa laukkua voi joko vetää perässä (esimerkiksi lentokentällä, jossa on kokolattiamatot; Changin kenttä Singaporessa on tälläinen) ja muutoin sitten kevyesti taluttaa vieressä. Ihan parhaaksi todettu matkakumppani silloin kun matkaa taitetaan pienellä määrällä tavaraa!

Hotelli;
Pelkän käsimatkatavaran voimin matkatessa kannattaa aina valita hotelli/ asuinpaikka, jossa tarjolla on kosmetiikkatuotteet. Tällöin välttyy omien shampoiden ja suihkugeelien raahaamiselta kun taatusti muutenkin sallittujen nestemäärien kanssa saa pähkäillä ihan tarpeeksi.. Itse jouduin kylläkin  ostamaan paikallisesta kaupasta hiukseni taltuttavan hoitoaineen, sillä tätä surffitukkaa ei meinannut saada selvitetyksi edes kolme kampaajaa Vietnamilaisella Spa-vierailulla.. Muuten pärjäsin koko reissun ihan vaan käsimatkatavaroihin sallittavien nesteiden turvin. Aurinkorasvan ja aftersunin toki ostin reissunpäältä koska tiesin, että niitä kuluu ja paljon :)

Happines is walking on the Beach ♥
(Vietnam 2017)


Eväät;
Joku saattaa nyt ihmetellä miten ihmeessä eväät liittyy asiaan mutta kun on kyse hyvinvoinnista niin tietenkin liittyy; ruoka kun on kaiken A ja O :) Mikäli kuulut siihen porukkaan joka ei niin välitä lentokoneruoasta tai haluat oikeasti syödä silloin kun on nälkä eikä esimerkiksi kesken maittavien unien, on oiva vaihtoehto pakata mukaan lennolle eväät. Loistava vaihtoehto perus eväsleiville on tavallisessa ruokakaupassa myytävät pasta- ja nuudelipurkit. Siis ne sellaiset hotpot-annokset joihin lisätään ainoastaan kuuma vesi. Näitä näkyi kaikilla tällä reissulla lennetyillä lennoilla (9 kpl) ja mekin liityimme paluumatkalla tähän nuudelijengiin :) Ilmeisesti lentohenkilökunnalle kuuman veden rahtaaminen on ihan peruskauraa sillä niin paljon näitä erinäisiä ateria-annoksia matkustajilla näkyi. Ei ehkä se maailman terveellisin tai ravitsevin ateria mutta oikein kivaa vaihtelua litistyneille ja kulahtaneille eväsleiville:)


Vaatteet & asusteet;
Vuosien saatossa olen kirjaimellisestikin oppinut, että matkalle kannattaa ottaa mukaan niitä vaatteita ja asusteita, joita muutenkin tulee käytettyä. Jos mukaan pakkaa mekkoja joita ei tule muutenkaan arjessa käytettyä niin tuskinpa niitä tulee käytettyä reissussakaan. Suurin virhe on ottaa mukaan koeajamattomat kengät jotka taatusti aiheuttavat rakkuloita ja hiertymiä. Tulehtuneet haavat ja hiertymät kun ovat varsinainen tulehdusriski ja aika ikävää on jos jotain jää matkakohteessa näkemättä tai kokematta sen vuoksi ettei yksinkertaisesti voi kivun vuoksi kävellä. Niinpä mekin pakkasimme mukaan sellaisia vaatteita, joissa on kiva olla ja esimerkiksi ranta-teepparit ja ainakin yhdet läpsykkäät lensivät reissunpäällä roskiin todettuamme ettei niitä enää kannata mukana kanniskella. Näin vapautui sitten laukusta tilaa vähän myös uusille ostoksille :) Uudet läpsykkäät muuten allekirjoittanut löysi Havaianaksen omasta liikkeestä Kuala Lumpurista yhdeksällä eurolla! Taputtelinpa sitten itseäni olalle kun maltoin olla kotimaassa ostamatta samaisia flip flopeja nelinkertaiseen(!) hintaan!


Palm tree & Blue sky ♥
(Vietnam 2017)
Valuutta & Viisumit
Oivaksi keinoksi useammassakin reissussa on todettu se, että kannattaa vaihtaa edes hieman paikallista valuuttaa jo etukäteen. Ainakin taksimatkan tai junalippujen verran on hyvä olla paikallista rahaa jo lentokentälle saavuttaessa sillä jano tai nälkä voi yllättää koska vaan. Me vaihdoimme jokaisen maan valuuttaa etukäteen parin sadan euron verran, joka mahdollisti sen ettei ensimmäisenä tarvinnut suunnata paikalliseen pankkiin tai pankkiautomaatille. Vaikka muuten suosinkin aina pankki- tai luottokortteja, en ihan jokaisessa maailman kolkassa uskalla kortilla heti välttämättä maksaa eikä kortit ihan kaikkialla käykään. Niinpä käteinen osoittautui kyllä etenkin tällä reissulla oikein loistavaksi jutuksi! Viisumiasiat tietenkin kannattaa selvittää jo kotimaassa mutta tarkkana kannattaa olla reissunpäälläkin. Meille esimerkiksi Vietnamista lähdettäessä sanottiin, että Malesiaan saavuttaessa tarvitsemme viisumin vaikka näin ei tosiasiassa oikeasti ole. Asia selvisi kuitenkin pienen keskustelun jälkeen mutta kyllä siinä joutui itse hetken miettimään, että enkö muka oikeasti tämän asian etukäteen useammankin kerran kotona tarkistanut.. Maahantulokortit toki joutuu jokainen täyttämään mutta se nyt onnistuu kädenkäänteessä, kunhan muistaa täyttää jokaiselle matkalaiselle oman saapumisilmoituksen, toisin kuin lentokoneessa opastettiin :)

Muiden matkailijoiden kommentit & kokemukset
Tämä on varmasti kaikille ihan tuttu asia mutta muistutuksena nyt vielä että kannattaa tosiaan aina etukäteen, ennen hotellien varaamista tai uuteen kohteeseen saapumista selvittää erinäisiltä matkailu- ja varaussivustoilta ihmisten kokemuksia ja kommentteja tulevasta kohteesta. Ja nimenomaan ne viimeisimmät kommentit. Vuosien takaisilla asioilla kun ei välttämättä ole enää mitään tekemistä nykytilanteen kanssa. Tämän saimme kokea pariinkin kertaan menneellä reissullamme mutta mainittakoon nyt tässä yhteydessä se, että jos emme olisi lukeneet etukäteen taksihinnoista Malesiassa niin pahemman kerran olisimme tulleet kusetetuiksi huijatuiksi; Virallinen taksinvarausfirma lentokentällä tarjosi taksin hinnaksi tuplahintaa taksimatkalle kentältä hotelliin mutta koska tiesimme etukäteen että näin saattaisi tapahtua, olimme varautuneet asiaan, hah! Eli myös ne ihan virallisemmatkin tahot saattavat tarjota aluksi kalleinta vaihtoehtoa ja vasta kun sanot että ei, haluamme ihan tavallisen taksin niin hinta tippuukin puolella. En tiedä mitä limusiini-palvelua ensin yrittävät tietämättömille matkalaisille tarjota mutta tämän onneksi tiesimme jo etukäteen ja säästimme ihan sievoisen summan matkakassaan. Vietnamilaisesta hotellista kerron sitten jollakin toisella kertaa.. :)

Kuala Lumpur by night ♥
(Malaysia 2017)

Mitä sinä olet oppinut, että matkaillessa kannattaa ottaa huomioon? Onko sinulla joitain tapoja tai tottumuksia joita noudatat aina matkustaessa? Jaa toki omat vinkkisi kommenttiboksiin!


Loistokasta perjantaita kaverit!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥