perjantai 31. maaliskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 13

Mihin ihmeeseen nämä päivät vierii? Huomenna on jo huhtikuu ja kyllä ihan todella mietin, mihin koko maaliskuu katosi? Mutta parasta kaikessa on se, että tänään on taas perjantai, huippua! Ilmeisesti kulunut viikko on ollut huvin ja hyödyn täyteinen koska eilen illalla totesin, että taas on perjantai. Mukanahan tässä ei meinaa pysyä mutta ei se kyllä lainkaan haittaa kun kerran havahtuu viikonlopun tuloon, sillä se jos joku on ainoastaan kivaa. Kamalampaa se olisi jos huomaisi ajattelevansa, että huomenna on vasta tiistai. Sitäkin on joskus käynyt, yhh.
Mutta nyt sitten taas viikon tapahtumiin; Kuluneella viikolla..

Rakastuin..
Tilasin työkaverini innoittamana uudet lenkkarit kävelykäyttöön, ajatellen tulevia reissuja, joissa taatusti tulee käveltyä enemmän kuin laki sallii. Nettikaupoista tilattaessa ei oikein koskaan voi etukäteen tietää, onko koko tai malli oikea, mutta näissä yksilöissä oli kyllä kaikki kohdallaan! Kengät tuntuivat ihan täydellisiltä ja en epäile hetkeäkään, etteivätkö nämä muutaman päivän testauksen jälkeen olisi parhaimman tuntuiset kengät ikinä; rakastuin välittömästi.


Nike Roshe Run, rakkautta ensikosketuksella

Fiilistelin..
Sir Elwoodin Hiljaisten värien Juha Lehti ja Junnu Saaresaho olivat duokeikalla viime perjantaina ja olimme jo hyvissä ajoin etukäteen päättäneet ystäväni kanssa, ensinnäkin treffata tuona päivänä pitkästä aikaa ja toiseksi, lähteä myös katsomaan kyseistä keikkaa. Tämä osoittautui oikein mainioksi jutuksi, sillä tässähän sai ikäänkuin kaksi asiaa yhdellä iskulla; hyvän ystävän seuran ja loistavan musiikin. Lisäksi seuraamme liittyi yhteinen ystävämme vuosien takaa ja oli ihan tosi kiva ilta jutustelun ja hyvän musiikin parissa. Tällaisia iltoja saisi olla useammin!

Voivottelin..
Sitä, että ilmeisesti vanha sanonta vanhuus ei tule yksin, pitää tässäkin asiassa paikkansa; Harva se aamu herään siihen tunteeseen kun jotakin paikkaa kolottaa tai koskee. Vaikka sitä kuinka tietää, että urheilusuoritusten jälkeen (ja muutenkin) tulisi aina venytellä ja vetreyttää lihaksia, tämä jää aivan liian usein tekemättä. Uskon siihen, että kun jaksaisi joka ilta tehdä ne muutamat perus-venyttelyt niin olokin olisi parempi mutta miksei niitä sitten tule tehtyä!? Tämä täytyy ottaa nyt tarkkailuun, sillä taas tänään huomasin jalkaani koskevan ja selkäni vihoittelevan kun aamulla ylös nousin.


Kannustin..
Tytärtäni tulee kyllä päivittäin kannustettua erinäisissä asioissa ja nyt viime aikoina on tapetilla ollut se, että koulu täytyy hoitaa hyvin niin sitten voi välillä olla koulusta myös poiskin, luvan kanssa tietenkin. Syy siihen, miksi tästä aiheesta on viime aikoina käyty keskustelua, on tuleva Kiinan reissumme, sillä matkaan lähdetään jo ennen koulujen kesäloma-aikaa. Olen aina ollut sitä mieltä, että kun hoitaa kokeet hyvin ja keskittyy koulussa kouluasioihin on vapaa-ajalla sitten helpompaa ja joskus voi olla ehkä sitten hyvillä mielin koulusta myös pois. No, koulumenestyksestä ei voi kyllä hänen kannallaan valittaa, hyvin hän on koulunsa aina hoitanutkin.

Joku häiritsevä viiva näyttääksen on opettajalta
 unohtunut tuohon kympin viereen..:)


Tutkin..
Pekingin karttaa, nähtävyyksiä ja ravintoloita on tullut vähän tutkailtua tälläkin viikolla. Kuten olen aikaisemminkin maininnut, minusta ensimmäinen osa matkaa on jo matkan suunnittelu ja tulevan kohteen tutkiminen. Mondon matkaoppaat olen todennut ylivoimaisesti parhaiksi ja vaikka muitakin tulee kyllä luettua, tykkään Monodossa siitä, että kirjat on kirjoittanut henkilö, joka oikeasti asuu tai on asunut paikanpäällä. Uskon, että tätä tulee seuraavien viikkojen aikana selattua ja luettua vielä useampaan kertaan! Ja jos jollakin on ohittamattomia vinkkejä Pekingin suunnalle niin huikatkaahan kommenttiboksiin. Kaikki vinkit ja ideat otetaan lämpimästi vastaan!


Nautin..
Eilen, kun ennen ratsastustuntiani vietin rentoiluhetken lehtien ja kuuman kahvin parissa. Nämä ovat niitä arjen pieniä ilostuttajia, joiden avulla voi työpäivän jälkeen hetkeksi rentoutua ja siirtää ajatukset johonkin ihan muualle.

My Time ♥


Kirosin..
Mutaa, rapaa ja loskaa! Sitä on mahtunut tällekin viikolle! Jos ei muuten niin ainakin ratsastustunnit on vedetty sellaisessa mutavellissä että sen(kään) vuoksi ei kannata kyydistä ja vauhdista tippua. Mutta kyllähän nämä kengät tietenkin tuovat hieman enemmän katu-uskottavuutta! Voisi luulla, että on suurempiakin raksatöitä tullut tässä tehtyä :)

Rapatessa ja ratsastaessa rapa roiskuu

Lounastin..
Tiistaina lounastin entisen työtoverini kanssa läheisessä ravitsemusliikkeessä ja olin tiputtaa silmät päästäni kun lampsimme autolle päin lounaan jälkeen. Tämä Herra Heppa vietti myöskin omaa lounashetkeään ravintolan pihalla ja näytti nauttivan täysin siemauksin eväistään! Kyydissä oli kaksi polle-ystävystä mutta tämä toinen oikein intoutui valokuvattaksi ja hirnahtelikin meille vielä kiitokseksi :)

Lounastauolla Herra Heppa



Loistokasta & Lumista perjantaita ystävät! Kyllä se kevät sieltä sitten joskus..

Perjantaina 31.3.2017; kevät ♥
(Huomioi sarkastisuus)



keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Neiti Kevät

Kun tässä nyt kuitenkin ollaan jo lähes huhtikuussa (mihin maaliskuu oikein katosi?) niin meillä on kotona jo siirrytty keväisempään värimaailmaan niin tyynyjen kuin perjantai-kukkienkin suhteen. Tummat värit, oli sitten kyseessä tyynynpäälliset, pöytäliinat tai viltit, puhumattakaan makuuhuoneen vuodevaatteista, ovat vaihtuneet keväisempiin ja vaaleampiin sävyihin. Kaikki tummanpuhuva sisustusmaailma tuntuu kovin tunkkaiselta, etenkin nyt, kun iltaisin jo näkee hieman pidempään  ilman valoja, ihan luonnonvalossa siis!




Itse en tykkää muuttaa koko sisustusta vuodenaikojen mukaan (ikäänkuin siihen olisi mahdollisuuttakaan), mutta eipä sitä välttämättä tarvitsekaan, sillä aika pienilläkin asioilla saa kotiin uutta, raikkaampaa ilmettä, ihan vaan jo vaikka tyynynpäällisiä vaihtamalla. Kaikki kodin verhot meillä on aina, vuodenajasta huolimatta täysin valkoiset enkä vaihtele niitä esimerkiksi juhlien (kuten joulu) mukaan. Tämä kyllä oli lapsuuteni kodissa kiva perinne mutten itse ole sitä nähnyt tarpeelliseksi toteuttaa.



Ruokapöytä saa raikkaampaa ilmettä vaalean roosan värisistä tekstiileistä sekä upeasti kukkivasta Orkideasta. Makuuhuoneessa käytetään kesäaikaan ainoastaan valkoisia tai vaalean harmaita pellavalakanoita. Tummemmat värit pääsevät vuoroon taas sitten syksyn koittaessa.  Siihen on onneksi vielä aikaa, joten niitä ehtii sitten elokuun vaihtuessa syyskuuksi kaipaillakin pimenevien iltojen kietoessa kesän taas pakettiin. Sisustetaanko teillä kotia vuodenaikojen mukaan?

Keväistä Keskiviikkoa kaverit!

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Rillipää

Siitä on jo reilusti yli kymmenen vuotta kun itse sain ensimmäiset silmälasini. Näkö oli alkanut huonontua ja pää oli useammin kipeä kuin aikaisemmin. Olen vähän huono silmälasien käyttäjä, sillä unohdan ne milloin yöpöydälle, milloin meikkauksen ajaksi kylppäriin ja olen sitten ilman. Saatan käyttää monta viikkoa tai kuukauttakin silmälaseja pävittäin putkeen mutta sitten ne taas unohtuu määrittelemättömäksi ajaksi laukun pohjalle tai pöydän nurkkaan, ei lainkaan hyvä. Minä siis kuitenkin näen ilman laseja mutta huomaan samoja oireita jos olen useamman päivän käyttämättä laseja, kuin tuolloin silmälasit saadessani. Kotona ollessani lasit pysyvät päässäni lähes aina.

Muutama viikko sitten tuli tyttäreni kouluterveydenhoitajalta soitto, että hänen olisi hyvä käydä silmälääkärin vastaanotolla tarkistuttamassa näkö. Kävimme silmälääkärissä menneenä viikonloppuna ja silmälasi- tuomiohan sieltä sitten tuli. Olimme jo etukäteen asiasta puhuneet, että jos hän lasit tarvitsee niin sitten asia on niin, tärkeintä on mennä terveys ja hyvinvointi edellä. Nyt täytyy kyllä itsekin tsempata silmälasien käytön suhteen jotta voin olla hänelle edes jonkinlaisena esimerkkinä.



Onneksi tänä päivänä silmälasi-vaihtoehtoja, -malleja sekä -merkkejä, on niin pilvin pimein, että mieluisat lasit löytyivät tyttärellenikin suht nopeasti. Minusta oli ihailtavaa huomata, että hän halusi juuri oman näköiset silmälasit, ei mitään pliisuja, kuulemma. Nyt sitten odotellaan ja yritetään muistella, millaiset ne valitut silmälasit oikein olikaan, sillä niin paljon sitten kuitenkin lääkäri ja lasitestailut taisi jännittää, ettei tullut yhtään kuvaa valituista laseista napattua muistiin!

Minunkin olisi taas aika käydä tarkistuttamassa oma näköni ja samalla kyllä meinaan minäkin valita jotkut erilaiset ja ehkäpä ihan erivärisetkin silmälasit. Ei ainakaan mitään pliisuja tai noloja!

Kivaa maanantaita ja uutta alkanutta viikkoa!




lauantai 25. maaliskuuta 2017

Lempeä lauantai

Lauantai on perjantain jälkeen ehdoton suosikki- viikonpäiväni! Silloin voi yleensä ottaa rennosti ja tehdä juuri sitä, mikä itsestä hyvältä tuntuu. Tänään olen..



♥ .. Rapsutellut ja ulkoillut metsässä koiraystävien seurassa..

 ♥ .. Ottanut kahdet(!) päiväunet..

 ♥ .. Viettänyt pientä kauneshetkeä kynsien lakkailun parissa..





  ♥ .. Kuunnellut siivoilun lomassa äänikirjaa..

 ♥ .. Nauttinut monta lasillista kahvia suloisesta kristallilasista..





 ♥ .. Ihaillut kevään ensimerkkejä ja kukkia, jotka pikkuhiljaa nousevat pihan kukkapenkistä

 ♥ .. Nauttinut siitä, ettei ole kiire mihinkään..

 ♥ .. Unelmoinut lämpimästä ja aurinkoisesta keväästä..






Lempeää lauantaita sinulle!  ♥ 

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 12

Ihanaa Perjantaita kaunokaiset! Viikonloppu se taas kolkuttelee ovella ja aurinkokin on ilostuttanut näyttäytymällä taas muutaman harmaan päivän jälkeen. Viikko on ollut täynnä erinäistä projektia ja suunnittelua, joten taas se viikonloppu vaan tulee oikein mukavaan saumaan! Tänään tapaan ihanaa ja rakasta ystävään illanvieton merkeissä ja se jos mikä on vasta mukavaa! Nyt sitten viikon tapahtumiin: Kuluneella viikolla..


Ostin..
Sulkapallo-tunneilla mukana kulkeva juomapuolloni koki kovia pesuoperaation aikana ja olin hetken ilman juomapulloa. Totesin, ettei lasinen juomapullo ehkä sittenkään toimi kovassa menossa ja mietin pitkään, mistä löydän uuden janonsammuttajan. Sattumalta internetin syövereissä silmiini pisti Riviera Maisonin muovinen pullo ja se oli menoa siltä istumalta. Vaikka olen parjannut Postia sen hitaudesta niin nyt täytyy kyllä sanoa, että nopeastipa tuli paketti perille; tilasin pullon iki-ihanasta Millan Putiikista maanantaina ja paketti oli noudettavissa lähi-postistani jo heti tiistaina iltapäivällä. Tämä jos joku oli nopeaa palvelua sekä itse myymälästä että myös Postilta. Huippua!

Uusi juomapulloni, pure love!



Olen uskonut..
Siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Olemme puolisoni kanssa miettineet päämme puhki tulevan vuoden reissu-suunnitelmia ja vaikka itse suunnittelusta kovasti tykkäänkin, saa siihen myös käytettyä aikaa hurjan paljon. Viimeiset pari viikkoa olemme pallotelleet erinäisiä ideoita siitä, mihin jo perinteeksi käyneellä toukokuun-lomallamme haluamme suunnata ja voi pojat, olemme olleet lähdössä ties vaikka minne, ennen  kuin lopullinen ajatus sitten iski kuin kirkkaalta taivaalta. Toukokuussa suuntaamme vihdoin ja viimein Kiinaan. Lentoliput sähköpostissa (etenkin jos niitä on useampia kappaleita..) on se hetki, kun matkaa saa alkaa jo fiilistelemään ja suunnittelemaan oikein olan takaa. Tyttäreni hyppi tasajalkaa kun kerroin että pian tapaamme rakkaat ystävämme Pekingissä.

Helsingistä Kiinaan ja Kiinasta Helsinkiin

Suunnittelin..
Yllä mainittua reissua tuli heti sen verran suunniteltua, että tutkin viisumihakemuksien vaatimuksia ja selvitin, mitä kaikkea tämä operaatio vaatii. Oma hommansa on aina näiden selvittely mutta onneksi mieheni oikeankokoista ja -väristä valokuvaa lukuunottamatta kaikki muu tarvittava alkaa ollakin jo kunnossa. Ensi viikolla sitten vieraillaan Kiinan Helsingin suurlähetystössä Kulosaaressa ja toivotaan, että viisumihakemus on täytetty oikein ja että vaaditut liitteetkin ehtisivät saapua oikeaan aikaan.



Havahduin..
Valoisuuteen! Kevät on ihan oikeasti nyt täällä, sillä eilen aamulla havahduin siihen, että seitsemältä aamulla sain sammuttaa toimistolta valot kun aurinko riitti valaisemaan koko tilan kirkkaalla valollaan! Tulevana viikonloppuna siirretään taas kelloja (voitaisiinko tästä hölmöydestä jo vihdoin luopua Suomessakin?) joten ensi viikolla illatkin sitten ovat jo paljon valoisampia, ihanaa!

Tuskastuin..
Koirakodin miinuspuoliin kuuluu jokapaikassa olevat koirankarvat. Olen odottanut sopivaa karvan-nyppimis-hetkeä kuin kuuta nousevaa ja viime viikonloppuna hieman aloitimme operaatiota. Nuorin ystävämme ei oikein ollut innoissaan kyseisestä toimenpiteestä ja harjoittelusession jälkeen pakeni paikalta kuin ohjus, sohvan nurkkaan, peittojen ja tyynyjen väliin. En vielä uskaltanut hänelle kertoa, että jatkoa seuraa tulevana viikonloppuna..


Koiraystävä Mocha


Nautiskelin..
Maraboun Creamy Biscuit-suklaalla. Tässä nyt sitten varsinainen herkku-vinkki kaikille suklaahulluille; tämä oli taivaallista! Harvoin sorrun kaupoissa herkkuhyllyn antimiin koska tunnen itseni; suklaahimoissani ostan kauppareissulla suklaalevyn, syön levystä muutaman palan ja loput heitän vuoden päästä kaapin perukoilta roskiin. Niinpä olen todennut, ettei minun yksinkertaisesti kannata ostaa kuin maksimissaan Pätkis-patukka. Mutta tämä oli oikein kelpo ostos ja ehkäpä tänään nautiskelen muutaman palan lisää, ihan vaan perjantain kunniaksi!

Maraboun Creamy Biscuit, namm!



Huikean Hurmaavaa Viikonloppua Ystäväiset!


keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Katsaus Helmet- Lukuhaasteeseen

Helmet- lukuhaastetta on takana nyt kolmisen kuukautta ja lukulista on päivittynyt ihan mukavasti. Enemmänkin olisi tietysti voinut lukea ja samalla saavuttaa rukseja haaste-kohtiin mutta olen niin fiilis-lukija etten oikein pakon edessä osaa lukeakaan. Tässä nyt sitten päivitystä siihen, missä mennään. Koko Lukuhaaste-listan voit lukea täältä.


  • Kohta 11:  Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja
    • Antti Holma; Järjestäjä
  • Kohta 14: Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
    • Liisa Helve-Sibaja; Hausfrau:Kotona Sveitsissä
  • Kohta 20: Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö
    • Lars Kepler; Kaniinin metsästäjä
  • Kohta 22: Kuvitettu kirja
    • Jenni Pääskysaari; Tyttö sinä olet..
  • Kohta 23: Käännöskirja
    • Cilla Börjilind; Nousuvesi
  • Kohta 24: Kirjassa selvitetään rikos
    • Mari Jungstedt; Kullan kallis
  • Kohta 28: Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan
    • Liane Moriarty; Hyvä aviomies




  • Kohta 33: Kirja kertoo Intiasta
    • Mikal Bergstrand; Delhin kauneimmat kädet
  • Kohta 35: Kirjan nimessä on erisnimi
    • Outi Paakkanen; Marius
  • Kohta 37: Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta
    • Peter James; Kuolemaan asti sinun
  • Kohta 44: Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta
    • Salman Rushdie; Saatanalliset säkeet
  • Kohta 49: Vuoden 2017 uutuuskirja
    • Viveca Steen; Ristiaallokossa

Ruksitettuja kohtia on nyt yhteensä 12 ja kolme kirjaa on tällä hetkellä kesken. Yleensä pyrin lukemaan kirjat yksi kerrallaan niin, ettei useita kirjoja olisi kesken mutta viime aikoina olen luistanut tästä(kin) periaatteesta. Yksinkertaisesti välillä tekee mieli lukea jotain ihan muuta ja silloin on parempi aloittaa jokin ihan uusi kirja kuin olla lukematta mitään, eikö vaan? Ensi viikolla ilmestyy kauan odottamani Jo Nesbøn Jano ja en kyllä malta odottaa kuulla mitä kuuluu Harrylle! Oikein vatsan pohjassa kipristelee jo ajatuskin :)

Kirjojen täyteistä keskiviikkoa kaverit!



tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kaunis

Kauneus on katsojan silmässä, kuuluu vanha sanonta ja näinhän se on! Jokainen voi olla kaunis, sisältä ja ulkoa eikä kukaan toinen voi määritellä sitä, mitä kauneus on jonkun toisen mielestä. Kauneuden eteen pitää tehdä töitä, on taas sananlasku jota itse en allekirjoita, sillä olen sitä mieltä, että kauneus tulee sisältä päin. Kauneus ei myöskään välttämättä vaadi meikkiä tai kasvojen kohotuksia mutta jokainen itse päättäköön, mikä tekee ihmisestä kauniin. Alla muutamia kauneuteen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

1. Varhaisin meikkimuistosi?
Ensimmäiset muistot on varmasti meikkikokeilut äitini meikkipussilta, mutta varsinaiset ensimmäiset kauneus-tuotteeni olen ostanut Body Shopista ala-aste ikäisenä. Muistan aina sen huumaavaan tuoksun ja ihanan värikylläisyyden, joka myymälään astuessa tuli vastaan! Nykyään huomaan samoja ilon hetkiä tyttäressäni kun olemme samaisessa liikkeessä joskus asioineet :)


2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?
Penaalistani löytyy aina huulirasva, huulikiilto ja pinsetit. Pinsetit eivät nyt varsinaisesti ole meikkituote mutta kauneustuote kuitenkin. Varsinaista meikkipussia en käsilaukussani raahaa, sillä en kuitenkaan muista niiden mukanaoloa saati sitten sitä, että niitä voisi joskus lisätäkin. Työpaikalla kuitenkin säilytän hätävara-meikkipussia josta löytyy puuteri, aurinkopuuteri, luomiväri sekä muita hygieniatuotteita niitä tapauksia varten, että satun lähtemään suoraan työpaikalta johonkin rientoihin.


3. Lempituoksusi?
Usean vuoden ajan olen käyttänyt Laura Mercierin Almond Coconut milk- tuoksua sekä nyt viimeisimpänä Hugo Bossin The Scent- tuoksua. Näitä vaihtelen päivän fiiliksen mukaan.



4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?
Ihon putsaus ja kosteutus on kaiken a ja o. Itse en mitenkään orjallisesti hoida ihoani mutta kyllä viikottaiset kasvonaamiot ja kuorinnat tulee aina hoidettua. Lisäksi riittävä veden juonti ja terveellinen ruokavalio näkyy heti ihon värissä ja sekä iholla että kehossa muutenkin.

5. Uusin kosmetiikkalöytösi?
Olen vähän sellainen, että kun löydän jonkin hyvvä kosmetiikkatuotteen, saatan sitten käyttää sitä vuosikausia ilman, että tajuan edes kokeilla tai huomioida muita vaihtoehtoja. Uusimpana varmaankin olen löytänyt Lumenen Invisible Illumination-meikit. Näihin olen totaalisen ihastunut ja ennustan meille pitkää yhteistä taivalta.



6. Ikimuistoisin virheostoksesi?
Varmaankin jotkut hyvin erikoiset luomivärit joihin aina satunnaisesti sorrun.. En voi selittää näitä erheitä itselleni edes mitenkään, sillä miksi ikinä koskaan käyttäisin kirkkaan vihreää (yhh..) tai sähkönsinistä (niin..) luomiväriä.. En ymmärrä.

7. Meikkivoiteella vai ilman?
Meikkipohjana olen käyttänyt yllä mainitsemiani Lumenen Invisible Illumination-tuotteita joten meikkivoiteeksi kai näitä voi hieman kutsua?

8. Eyeliner vai kajal?
En käytä arkisin kumpaakaan, juhliin saatan laittaa innostuessani eyelineria.

9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen?
Koska ihoni on äärimmäisen kuiva, tähän on pakko vastata Mia Höytö Cosmetic ja Unelma kosteusvoide. Tämä on yksi ainoita kokeilemiani voiteita, joka kosteuttaa tarpeeksi muttei jätä rasvaista kermakerrosta kasvoille. Kerrassaan ihana tuote!



10. Tuote, jota haluaisit kokeilla?
No tähän hätään ei nyt tule mitään erikoista mieleen, mutta aikaisempien vuosien tapaan uskon, että kun näen Diorin kevään meikkipaletit, en voi olla sortumatta johonkin näistä.. Kevään ja kesän uusia kynsilakka-sävyjä odotan myös innolla!



Kaunista tiistaita sinulle!

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kiirettä pitää

Tulin vain pikaisesti huikkaamaan heit ja toivottamaan hyvää uuden viikon alkua! Täällä on koko viikonloppu menty pää kolmantena jalkana ja en ole perjantain jälkeen ehtinyt edes avata tietokonetta. Siitä siis tämä blogi-hiljaisuus. Hengissä täällä kuitenkin ollaan ja huomenna palataan kaikin puolin normaaliin rytmiin. 

Eilen suunnattiin ystäväni kanssa kohti Lahden Sibeliustaloa ja Juha Tapion Ittekeen- kiertueen konserttia. Sekä itse konsertti mutta myös puitteet olivat varsin upeat ja täytyy sanoa, ettei Juha kyllä lainkaan tarvitse suurta bändiä tai valtavaa määrää soittimia ollakseen hyvä, vaan hän yksinkertaisesti on loistava ihan ittekseen :) 



Mukavaa maanantaita ja palataan huomenna taas asiaan!

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 11

Mistä tietää, että viikko on ollut hyvä, jos ei jopa erinomainen? No siitä tietenkin että perjantai tuntuu kepeältä ja vielä ehkä normaaliakin paremmalta! Välillä kun on niitä viikkoja, että tiistaina jo toivoo perjantain olevan edes hieman lähempänä niin välillä on kiva yllätys kun torstaina voi todeta, että huomennahan on jo perjantai. Mutta nyt on kyllä ollut varsin mainio viikko ja siitä syystä iloitsen perjantaista äärimmäisen hyvillä mielin ja innostuneena :) Kuluneella viikolla..

Siivosin..
Talvikamppeita kuten suksia, talvikenkiä ja luistimia siivosin ja siirsin varastoon ja kaivoin esille keväisemmät tavarat, kuten potkulaudat ja pyöräilykypärät. Samalla siinä tuli sitten järjestettyä kaappeja ja hyllyjä ja laitettua esille keväisemmät huivit, kengät sekä muut asusteet. Uggit kuitenkin jätin vielä ihan varmuuden vuoksi eteiseen odottamaan kylmemmän ilman aamu- ja iltakävelyitä. Niitähän olisi tarvinnut jo heti tänä aamuna, yyh..



Hämmästelin.. 
Poikkeuksellisesti pelasimme viikottaisen sulkapallotunnin jo tiistaina ja matkalla pelihallille hämmästelin suuresti erästä autoilijaa. Takanamme tullut audimies ajoi takalasissa kiinni vuoronperään jarrutellen ja kaasutellen ja lopulta meidät ja monet muut ohittaen renkaat vinkuen. Kiire tosiaan tuntui kaverilla olevan. Kun kaarsimme pelipaikan pihaan niin siellähän tämä sankari oli tulossa samalle pelihallille kuin mekin ja ihmettelin sitten että olipa kova kiire tähän pihalle ja ilmeisesti vain istumaan autoon, koska kiire tällä audimiehellä ei siiten kuitenkaan tuntunut enää olevan lainkaan. Kun olimme jo aloittamassa omaa peliämme saapui tämä kaasujalka farkut ja nahkatakki päällä hengailemaan ja ilmeisesti ainoastaan juttelemaan viereisen kentän pelikaverusten kanssa, mutta en edelleenkään tiedä, mihin tällä sankarilla oli alun alkaenkaan niin kiire, että piti vaaratilanteita liikenteessä aiheuttaa. Lopun kaiken hän tosiaan seisoi siinä kentän laidalla koko tunnin, välillä käyden ostamassa kahvia, välillä kommentoiden kavereidensa peliä. Että kiire tietysti on suhteellinen asia mutta olisipa kiva tietää, mikä tämän herran tarkoitus oli?

Tapasin..
Keskiviikkona tapasin ystävääni kahvittelun ja kauppakeskus Ainoan avajaistunnelmissa. Vaikka työskentelemmekin samalla työpaikalla on ihan eri asia tavata työajan ulkopuolella ja vaihtaa kuulumisia ajan kanssa. Molemmat meistä taitavat elää parhaillaan niitä kuuluisia ruuhkavuosia ja on harmillista, miten harvoin tulee treffattua ihmistä, jonka kuitenkin näkee arkisin päivittäin mutta kuten sanoin, ei lounastunnilla parin sanan tai pikaisten kuulumisten vaihtaminen ole ihan sama asia kuin yhdessä hengailu vapaa-ajalla. Oli tosi kiva ilta ja samalla nyt tuli sitten tsekattua myös uutuuttaan kiiltävä kauppakeskuskin.

Söin..
Avokaadoleipiä olen taas syönyt enemmän kuin ehkä olisi tarvis. Ruisleipä paahdettuna, päälle avokaadoa ja ripaus mustapippuria on ollut kyllä tämän talven lounas-, välipala-, ja iltaherkku. Olin hieman epäileväinen tämän kombon suhteen kun siitä aikanaan naistenlehdissä kohistiin, mutta kyllä vain, tämähän toimii! Samoin toimii myös vatsa kun ruisleipää sinne syöttää..

Menin, tulin ja tipuin..
Eiliselle heppatunnilleni sain ratsastettavakseni iki-ihanan Frànn-issikan ja voi mitä vauhtia tämä kaveri pienuudestaan huolimatta laittoi menemään! Äärimmäisen kiltti sekä super- suloinen hoidettava ja ratsastettava (näin siis lähes ammattilaisen suulla sanottuna) ystävä olikin niin reippaalla tuulella, että kun tasapainoni ja otteeni hieman herpaantui, lähdimme laukkaamaan ja sieltä sitten kopsahdin lopulta alas. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut (itsetunto luonnollisesti koki kovimman kolauksen, heh) ja tunti ratsastettiin loppuun hieman rauhallisemmissa merkeissä. Ihana tunti kaikesta huolimatta oli ja odotan innolla iltoja, jolloin vielä kahdeksaltakin näkee jotain muuta kuin pimeän metsän.



Olin surullinen..
Muutaman ystäväni puolesta olin tosi surullinen ja ajatukset on olleet läheisten luona. Mistä se johtuukin, että huonot uutiset ja pahat asiat tulee aina peräjälkeen? Välillä ihmettelen sanontaa, että kaikille annetaan se mitää kantaa jaksaa, sillä kun mietin omaa vuottani 2016 ja nyt näitä muutamaa rakasta ystävääni, niin väistämättä tulee mieleen, että kuinka paljon sitä sitten jaksaa (tai pitää jaksaa) kantaa?! Lähetän virtuaalihalauksia (ja halaan taatusti kun fyysisesti tapaamme!) sekä P:lle että J:lle, olette mielessä!

Juhlin..
Sukatonta ajanjaksoa päivää! Maanantaina jalassani oli tennarit ja eilen balleriinat. Voi sitä juhlan tuntua kun sai kävellä kepein askelin. Työpaikkani piha oli juuri sopivasti torstain kynnyksellä harjattu kaikesta hiekasta ja viimeisistä lumen rippeistä joten saatoin jo tuntea kevään olevan täällä nyt! Sukat on heivattu kaapin pohjalle ja täten julistan nyt kevään 2017 alkaneeksi! Huolimatta siitä, että tänä aamuna vihmoi vettä, rakeita ja pieniä mummoja, on kevät täällä nyt kuitenkin.




Ihanaa Perjantaita, talvisesta kelistä huolimatta!


keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kiitollinen

Tänään olen kiitollinen..

- Tyttäreni huumorintajusta ja taidosta keksiä asiasta kuin asiasta se iloinen puoli. Olen jo monta kertaa nauranut hänen kertomalle vitsilleen; Arvaaa mitä pesukone sanoi likapyykille? Tule tänne pyörimään! Hah hah. Oletteko huomanneet, että on olemassa ihmisiä, joilla on lasi aina vähän tyhjä ja sitten niitä, joiden lasi on yleensä aina täynnä? Tyttäreni onneksi (sekä minun että muiden) lukeutunee jälkimmäiseen. Aamupuhelumme päättyvät aina sanoihin olet rakas ja niin sinäkin.



- Aamukahvista, jonka tuoksuun saan jokainen arkiaamu herätä. Kun herätyskello (eli mieheni sekä muutama kappale koiria) herättää puoli viisi, en taatusti liikahdakaan jos nenääni ei tulvi vieno kahvintuoksu. Kahvinkeitin ladataan AINA jo illalla valmiiksi jolloin en usko itse kahvinkeiton olevan miehellenikään kertakaikkisen mahdoton homma. Ainakin näin haluan itselleni uskotella :)



- Eilisen huippuhauskasta sulkapallo-treenistä. Meillä oli mieheni kanssa ihan todella hauska pelitunti (pokkeuksellisesti jo tiistaina siis) ja naurettua tuli enemmän kuin aikoihin. Itse pelaamisesta ei aluksi meinannut tulla mitään mutta pelivuoron lopulla totesimme molemmat, että taisi tulla pelattua kovempaa kuin koskaan. Tällaiset arjen ilot on ihan parhautta!

- Hyvin kulkeneet lenkit, ratsastustunnit ja sulkapallopelit. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, ettei muutaman kerran vaivanneet penikat enää ole olleet vaivana. Todella ärsyttävä ja rajoittava vaiva joka muutama vuosi sitten vei lenkkitouhut useiksi kuukausiksi. Toivon todella, ettei tämä riesa uusiudu enää koskaan.

- Ihanista ihmisistä ympärilläni. Kun arki mennä rullaa kovaa vauhtia on läheisten merkitys varsin suuri. Rakkaita ystäviä löytyy niin työn- kuin vapaa-ajankin parista ja ihan jokaisesta olen  sanoinkuvaamattoman kiitollinen.

- Siitä, että San Pellegrinoa saa vihdoin täältä Suomestakin sekä appelsiinin että sitruunan makuisena. Tätä on odotettu ja hypin lähes tasajalkaa kaupassa kun nämä pomppasivat eteeni, ihanaa!




Kiitollista keskiviikkoa Sinulle!

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Music is my escape

Viime aikoina on tullut kuunneltua taas paljon vanhoja suosikki-biisejä. Siis niitä, jotka aikoinaan ovat soineet kasettisoittimessa ja joita on luukutettu myös ne kasettinauhat puhki. On käsittämätön tunne, joka mielen valtaa kun kuulee jonkin  huippu-biisin vuosien takaa; kylmät väreet vilistää läpi koko kehon ja mieli tekisi itkeä ja nauraa samaan aikaan. Musiikin avulla voi palata menneeseen ja samalla tuoda ne ikimuistoiset hetket taas mieleen. Musiikki ja aika parantaa haavat, sanon minä!


 ♥ T'Pau; China in Your Hand

 ♥ Roxette; Queen of Rain

 ♥ Feargal Sharkey; A Good Heart

 ♥ Bon Jovi; Bed of Roses

 ♥ Guns'n Roses; Estranged

 ♥ Fintelligens; Stockholm-Helsinki

 ♥ Take That; Patience

 ♥ Bruce Springsteen; I'm On Fire

 ♥ Belinda Carlisle; Leave A Light On

 ♥ Pearl Jam; Jeremy

 ♥ Beyoncé; Crazy in Love

 ♥ Nelly Furtado; All Good Things

 ♥ U2; Where Streets Have No Name




Ihanaa uutta ja toivottavasti keväistä viikkoa! 

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Dekkarifanin suosikit

Keväistä sunnuntaita ystäväiset! Koska olen hulluna kirjoihin ja ylivoimaisesti eniten pidän rikoskirjallisuudesta/ dekkareista, listasin omia suosikkejani kaikille muillekin tämän alan kirjallisuudesta pitäville. Toivottavasti edes joku bongaa ihan uutta luettavaa omaan lukemistoonsa ja toki mielelläni otan myös itse vastaan vinkkejä!

Etenkin viime aikoina on tullut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta luetteua ainoastaan pohjoismaisten kirjailijoiden dekkareita. Kivaa on siis huomata, että täällä pohjolassa osataan ainakin tämän alan kirjallisuutta kirjoittaa, ehkä jopa paremmin kuin muualla!

Tässä nyt sitten niitä minun suosikkejani:

  • Stieg Larsson
Millenium Trilogia:
      • Miehet jotka vihaavat naisia
      • Tyttö joka leikki tulella
      • Pilvilinna joka romahti

      Nice to know: Neljättä kirjaa (Millenium trilogiaan) Stieg Larsson ehti kirjoittaa parisataa liuskaa ennen kuolemaansa. Kirjan kirjoitti loppuun David Lagercrantz, ja se ilmestyi nimellä Se mikä ei tapa. Stieg Larsson oli ensimmäinen kirjailija, jonka teoksia myytiin Amazon Kindle -palvelussa sähköisessä muodossa yli miljoona kappaletta.



      • Stefan Ahnhem: 
        • Pimeään jäänyt
        • Yhdeksäs hauta
        • Miinus kahdeksantoista astetta  
      Nice to know: Stefan Ahnhem on käsikirjoittanut muun muassa suositut Wallander- ja Irene Huss -televisiosarjat.

      • Jens Lapidus
        • Rahalla saa
        • Siisti kosto 
        • Jengisota 145 
        • Luksuselämää 
        • Vip-huone
        • Sthlm delete
      Nice to know: Jens Lapidus on dekkarikirjailija sekä menestynyt puolustusasianajaja. Hän on edustanut lukuisissa oikeudenkäynneissä Ruotsin pahamaineisimpia rikollisia.

      • Mari Jungstedt
        • Kesän kylmyydessä
        • Meren hiljaisuudessa
        • Saaren varjoissa
        • Muurien kätköissä
        • Aamun hämärissä
        • Kevään kalpeudessa
        • Hiljaisuuden hinta
        • Vaarallinen leikki
        • Neljäs uhri
        • Viimeinen näytös
        • Joka yksin kulkee
        • Kullan kallis
        • Toiset kasvot
      Nice to know:  Mari Jungstedt on työskennellyt radio- ja televisiotoimittajana muun muassa Ruotsin television alueuutisten uutisankkurina ja TV4:n ajankohtaisohjelman vetäjänä.



      • Cilla Börjilind
        • Nousuvesi
        • Kolmas ääni
        • Musta aamunkoitto
      Nice to know: Nimen takana on oikeastaan pariskunta Cilla ja Rolf Börjlind. He ovat Ruotsin kokeneimpia käsikirjoittajia ja ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1994. Parhaiten heidät tunnetaan Martin Beck -elokuvista, joita on tehty 26 kappaletta.

      • Viveca Steen
        • Syvissä vesissä
        • Sisäpiirissä
        • Pinnan alla
        • Sotilaiden salaisuudet
        • Juhannusmurha
        • Ristiaallokossa

      Nice to know: Viveca Steen työskenteli ennen kirjailijaksi ryhtymistään lakiasiainjohtajana ja jatkaa edelleen päivätyötään kirjoittamisen ohella.



      • Stefan Tegenfalk
        • Vihan aika
        • Koston vanki
        • Pahan kasvot
      Nice to know: Stefan Tegenfalk toimi IT alalla ennen ryhtymistään kirjailijaksi. Hän ei koskaan ajatellut kirjoittavansa kirjaa, kunnes dekkarien maailma imaisi hänet mukaansa. Kolme vuotta sen jälkeen, kun Vihan ajan ensimmäiset sanat syntyivät, koko trilogia oli valmis.


      • Jo Nesbø
        • Lepakkomies
        • Torakat
        • Punarinta
        • Suruton.
        • Veritimantit.
        • Lumiukko
        • Panssarisydän
        • Aave
        • Poliisi
        • Jano (Ilmestyy viikolla 13)
      Nice to know: Jo Nesbø on myös laulaja ja lauluntekijä. Tämän lisäksi hän on myös perustanut bändin, julkaissut useammankin levyn, joista yksi on ollut Norjan parhaiten myydyimpiä albumeita. Hän on myös toiminut pörssimeklarina ja opiskellut talousanalyytikoksi.



      • Liza Marklund
      Annika Bengtzon -sarja:
        • Uutispommi
        • Studio sex
        • Paratiisi
        • Prime time
        • Punainen susi
        • Nobelin testamentti
        • Elinkautinen
        • Paikka auringossa
        • Panttivanki
        • Ajojahti
        • Rautaveri
      Maria Eriksson -kirjat
        • Uhatut (yhdessä Maria Erikssonin kanssa)
        • Turvapaikka (Yhdessä Maria Erikssonin kanssa)

      Nice to know: Liza Marklund on yhtenä omistajana Ruotsalaisessa Piratförlaget- kustantamossa, joka tunnetaan yhtenä Ruotsin suurimpana kustantamona.


      • Camilla Läckberg
        • Jääprinsessa
        • Saarnaaja
        • Kivenhakkaaja
        • Pahanilmanlintu
        • Perillinen
        • Merenneito
        • Majakanvartija
        • Enkelintekijä
        • Leijonankesyttäjä
      Nice to know: Camilla Läckberg on koulutukseltaan ekonomi, mutta pari vuotta koulutustaan vastaavaa työtä tehtyään vaihtoi alaa käytyään rikoskirjoittamisen kurssinon. Hän on tehnyt sensaatiomaisen nousun suoraan maansa rikoskirjallisuuden eturiviin.  Hän oli vuoden 2006 myydyin kirjailija Ruotsissa.





      Näiden lisäksi nimensä listaan ansaitsevat ehdottomasti Henning Mankel (Kurt Wallander- sarja kokonaisuudessaan), Håkan Nesser (sekä Van Veeteren että Gunnar Barbarotti -sarjat) sekä ne muut, joita en nyt saanut mieleeni tätä kirjoittaessa :) Vinkatkaa toki omia dekkari-suosikkejanne, sillä aina on tilaa uusille lukuelämyksille!




      Tässä kirjoituksessa on tekstin lähteenä osaksi käytetty wikipedian apuja.














      perjantai 10. maaliskuuta 2017

      Viikkokatsaus vko 10


      Perjantai on täällä taas, jihuu! Koko viikko on menty ihan satalasissa ja oikein odotan hetkeä kun tänään saan kotiin tullessa hetken hengähtää. Perjantaina meillä tehdään aina hieman parempaan ruokaa (ei ainakaan keitettyjä perunoita!) ja myyssaillaan kotioloissa. Pertsissä on aina vähän juhlan tuntua. Oikeastaan perjantai alkaa vähän jo torstain puolella sillä silloinhan on jo perjantain aatto! Mutta nyt sitten viikon tapahtumiin; Kuluneella viikolla..

      Innostuin..
      Eilinen ratsastustuntini oli NIIN huippu, että innostuin ihan todella ja olin super-iloinen tullessani kotiin! Siro-poni oli vauhdikkaalla tuulella ja menimme kenttää ympäri oikein tosi lujaa. Sanoinkuvaamattomat fiilikset valtasivat mieleni, minähän osaan! Osaan siis jotain ja pysyin kuin pysyinkin iki-ihanan ponin selässä. Kertakaikkisen innostava tunti!

      Nautin..
      Tällä viikolla olen muutamana päivänä ottanut oikein nautinnolliset päiväunet ja tästä olen todella nauttinut oikein antaumuksella. Hommahan menee välillä niin, että kotiin tullessani vaihdan kotivaatteet päälle, riisun korut ja pesen kasvot, nappaan kirjan (tai tabletin) käteeni ja oikaisen suoraksi peittojen alle. Usein ehdin muutaman sivun lukea kun kirja kopsahtaa alas ja uni ottaa vallan. Pyrin yleensä siihen, etten nukkuisi puolta tuntia pidempään, koska jos nukun liian pitkät päiväunet, olen aivan pihalla koko loppupäivän.. Tätäkin tapahtuu joskus mutta sekin on välillä oikeastaan aika ihanaa :) Rakastan nukkumista!

      Yöpöydän tärkeimmät,
      myös päiväunille mentäessä:)


      Katsoin..
      Telkkarista alkoi toinen kausi Frikjent- sarjaa (Mustamaalattu) ja olin niin innoissani, kun tästä sarjasta oli yllätyksekseni tehty toinenkin kausi! Tämä tieto oli minulta mennyt täysin ohi ja voi miten ilostuinkaan, kun mainoksen telkkarista viime viikolla näin! Tykkään sarjasta ihan hurjasti ja jos ei muuta niin maisemat, joissa sarjassa liikutaan, on niin huikaisevan upeita, että vaan jo senkin vuoksi sarjaa kannattaa katsoa! Toki Frikjent on muutenkin kutkuttavan jännittävä ja innolla taas odotan seuraavaa jaksoa!

      Kärsin..
      Keskiviikon hieronta-käynnilläni kärsin ihan todenteolla! Luulin, ettei pahempia lihasjumeja olisi (en siis ilmeisesti tajunnut, että niitä on) ja hieman saattoi ärräpäitä päästä hierojan pöydällä ollessani.. Anteeksi vaan ihanaakin ihanampi hierojamme :) Ehdotinkin hänelle, että hänen pitäisi kaiketi saada työstään vaarallisen työn lisää, sillä minua edeltävä asiakas oli meinannut vahingossa häntä potkaista. Tiedä sitten, mikä on totuus, sillä niin paljon sattui minuakin, että en olisi ihan varma siitä, mikä milloinkin on tahallista ja mikä täysin vahinkoa :) Mutta niin kiitollinen olen näistä hieroja-käynneistä että jos suinkin tällainen etu joillakin työpaikoilla suodaan niin ehdottomasti siitä kannattaa ottaa ilo (?) irti!

      Leivoin..
      Sämpylöitä! Sunnuntai-iltana tuli fiilis, että nyt on saatava sämpylöitä ja heti. Siitäpä sitten tuumasta toimeen ja taikina tulille. Nämä on niitä asioita, joita aina viimeistään leivonnan hedelmistä nauttimaan päästessä ihmettelee, miksei tätä taas ole tullut tehtyä useammin, niin hyviä tuotokset aina yleensä ovat! Tuoreet sämpylät ja kuuma kahvi, siinäpä vasta täydellinen yhdistelmä: Täytyykin viikonloppuna tehdä uusi satsi!

      Sämpylät, parhautta!

      Suunnittelin..
      Keskiviikon sulkapallotunnin jälkeen mietimme puolisoni kanssa josko ottaisimme toisenkin viikottaisen sulkapallovuoron tälle keväälle. Pelitunti menee aina niin nopeasti, että joka kerta harmittaa odottaa seuraavaa viikkoa! Niinpä tsekkasimme listat, josko vapaita vuoroja olisi tarjolla ja niitähän oli! Jäimme vielä miettimään, mikä päivä olisi paras toiselle tunnille ja emme oikein vielä päässeet asiasta, kröhöm.. yhteisymmärrykseen. Mietimme ensin, että lauantai-aamu voisi olla hyvä mutta sitten lähes yhteen ääneen tajusimme, että sitten emme voisi nauttia perinteistä lauantai-aamun aamiaishetkeä pitkällä kaavalla jos kerran olisimme pelaamassa. Sulkapallohalli aukeaa viikonloppuisin vasta yhdeksältä ja minä olisin voinut ajatellakin tekeväni asian niin, että olisimme pelanneet aamulla esim. seiskasta kasiin ja tulleet sitten kotiin laittamaan aamupalaa, mutta yhdeksän on kyllä niin myöhään että se ei oikein sovi.. Eli nyt jää sitten vielä nähtäväksi, mihin lopulta päädymme :) 


      Ihastelin..
      Naistenpäivän kukkia, joita kotonamme nyt on useampikin kappale. Saimme tyttäreni kanssa kukkia miespuolisilta perheenjäseniltämme (mies ja koirat) ja tämän lisäksi työpaikkani miehet muistivat perinteiseen tapaan meitä naisia mitä upeimmalla ruusulla. Kukat ovat minusta kiva tapa muistaa ja huomioida, on sitten kyseessä oikea juhla tai vaan vaikka juhlafiilis! Tuskinpa kukaan nyt kukista ainakaan pahastuu.



      Uskottelin..
      Itselleni, että kevät on fiilis-asia ja päätin keskiviikkona, että nyt on aika hakea varastosta kesäkengät ja -vaatteet. No, kovin pitkään ei tästä ilosta ehditty nauttimaan kun taivaalta jo tuli lunta vaakatasossa ja tuuli vihmoi iltalenkillä niin, että hyvä kun hiukset päässä pysyi. En sitten seuraavana aamuna lähtenyt tennareissa töihin, mutta tuossa ne eteisessä nyt odottavat parempia aikoja.. Ja niitä parempia aikojahan on ainakin eilisen, facebookissakin vinkkaamani lehtijutun mukaan tulossa ihan pian! Jos et muuten usko niin jutun pääset lukemaan tästä



      Kevättä mielessä



      Keväisten ajatuksien myötä, huippua viikonloppua!




      keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

      Hyvää Naistenpäivää ihaNaiset!

      Tänään 8.3.2017 vietetään kansainvälistä naistenpäivää, joten otsikon mukaisestikin Ihanaa Naistenpäivää kaikille äideille, tyttärille, vaimoille, tyttöystäville, kavereille, kaikille Naisille!

      Meillä kotona on aina juhlistettu naistenpäivää jotenkin, välillä se on tarkoittanut yhteistä kahvihetkeä koko perheen kera, joskus kukkakimppua ja viime vuonna taisimme molemmat tyttäreni kanssa saada pienet lahjatkin. Kuten olen maininnut, ei niin pientä juhlaa olekaan etteikö sitä ainakin pienimuotoisesti kannattaisi juhlistaa ja Naistenpäivä on mielestäni tärkeä päivä ihan jo naisten oikeuksien vuoksi. Olemme kotona aiheesta tyttärellemme puhuneet ja kertoneet myös siitä, ettei naisten asema vielä tänäänkään, 2000-luvulla, ole tasa-arvoinen ja epätasa-arvo on edelleen maailmanlaajuinen ongelma.

      Mutta minusta on ihanaa olla nainen ja toivon koko sydämestäni, että jonain päivänä näin voi ajatella jokaikinen maailman nainen!


      Hyvää Naistenpäivää 8.3.2017!

      tiistai 7. maaliskuuta 2017

      Aina ei tarvitse malttaa..

      Tulin vaan pikaisesti huikkaamaan, että nyt se tapahtui! En yksinkertaisesti enää vaan malttanut olla kaivamatta kepeämpi kenkiä eteiseen odottamaan (toivottavasti pian!) alkavaa kevättä. Jos oikein innostun, niin saatan jopa seuraavana aurinkoisena päivänä ainakin kokeilla, miltä tuntuu astella Converseissa. Ehkä en ihan vielä uskaltaudu ulos balleriinoissa mutta tennarit on sellainen sopiva välimuoto, eikö vaan?!



      Niin, että varsin hyvin sopisi nyt pieni lämpöaalto ja lumettomat kävelytiet.

      Kivaa Tiistaita!


      P.S. Huomenna juhlitaankin sitten Naistenpäivää!

      maanantai 6. maaliskuuta 2017

      Uusi viikko (ja arvonnan voittaja)

      Ihana viikonloppu takana ja eilen meitä hellittiin vielä mitä upeimmalla auringonpaisteella! Kun perjantaisen työpäiväni tein vielä kotikonttorilta käsin etäpäivän merkeissä, niin tuntuu kuin viikonloppu olisi ollut paljon pidempi kuin normaalisti. Hassua, miten yksi päivä (joka kuitenkin siis on työpäivä) voi vaikuttaa niin paljon!

      Mutta nyt, pidemmittä puheitta Kuka sinä olet? -arvonnan voittajan pariin! Arvonta suoritettiin perinteisesti nimet paperiin, paperit rullalle ja arvontakoneisto käyntiin -menetelmällä. Arvontamestarina toimi 9-vuotias tyttäreni Bambi-asussaan ja virallisina valvojina toimi muut kolme vieläkin enemmän (tai vähemmän) karvaista perheenjäsentä.



      Arpaonni suosi tällä kertaa seuraavaa onnekasta:

      ONNEA TOMPPA!



      Voittajalle on laitettu sähköpostia ja hän saa paketin heti ensi viikon aikana!

      Lämpimät kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille! Oli todella mukavaa kuulla, minkälaisia henkilöitä siellä ruudun toisella puolella oleilee!



      Kivaa uutta viikkoa kaikille!

      lauantai 4. maaliskuuta 2017

      Herkulliset valkosipulileivät

      Pikaisesti tulin huikkaamaan suussa sulavaa napostelu-reseptiä vaikkapa tulevalla illalle! Muistelin jo jakaneeni tämän täällä blogissa mutta enpä sitten ollutkaan joten tässä se vuosia, todellakin vuosia, kotona käytössä ollut ihana valkosipulileipien resepti.
      Tämä ei todellakaan ole mikään laihduttajan unelma, sillä ilman oikeaa voita ja juustoa nämä maistuvat ihan puulta. Siitä syystä näitä ei kovin usein kylläkään kotona voi tehdä mutta silloin tällöin on lupa herkutella.. Ja toki nämä käyyvät mainiosti myös illanistujaisissa tarjottavaksi suupaloiksi helppoutensakin vuoksi, varsin nainiosti.


      Valkosipulileivät


      1 patonki (vehnä- tai juustopatongista tulee maukkain)

      2-3 valkosipulin kynttä tai 1 kokonainen tuorevalkosipuli

      100g voita (margariinikin käy hätätapauksessa)

      1 pss Juustoraastetta (esim. mozzarella-Emmental -sekoitus)


      Laita uuni lämpenemään noin 200*C. Leikkaa patonki noin sentin mittaisiksi siivuiksi. Sulata voi kulhossa ja purista/ hienonna valkosipuli. Sekoita valkospuli ja voi tasaiseksi seokseksi. Dippaa (tai uita..) kaikki leipviipaleet voi-valkosipuliseokseen ja aseta leivät uuninpellille. Lopuksi ripottele juustoraastetta kaikille leipäviipaleille. Laita leivät kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi, niin, että juustoraaste on sulanut ja saanut hieman kaunista väriä. Tarjoile leivät salaatin tai maukkaan pastan kanssa ja herkuttele!



      Maukasta lauantai-iltaa!

      Anteeksi

      Hei kaikki ihanat! Ensimmäisenä haluan pyytää anteeksi kaikilta, jotka ovat kommentoineet Kuka sinä olet? -kirjoitusta ja blogiarvontaa. Jostakin syystä, kommentin jättäneiden sähköpostiosoitteet ovat joissakin tapauksissa lupauksestani huolimatta jääneet näkyviin kommentteihin ja tästä olen vilpittömästi äärettömän pahoillani! Näin ei todellakaan pitänyt käydä. Arvostan ihan joka ikistä kommenttia todella paljon ja ilman Teitä, jotka jaksatte kommentoida ja lukea kirjoituksiani, ei blogi antaisi minulle niin paljon kuin nyt antaa. Kiitos siis jokaisesta kommentista blogihistoriani aikana! 

      Mietin vaihtoehtoja, miten ratkaista tämä ongelma jo kommentin jättäneiden osalta ja päädyin siihen, että jätän kommentit näyviin mutta mikäli haluat, että kommenttisi poistetaan, niin laitathan sähköpostia osoitteeseen lifeofmarenki@gmail.com, niin poistan kommenttisi heti. Kaikki kommentin jättäneet ovat tietenkin luonnollisesti mukana arvonnassa!

      Arvontaan ehtii vielä osallistua huomiseen iltaan asti. Sähköpostiosoitetta ei siis tarvitse jättää kommentoidessa (heh..) mutta jokin nimimerkki kommenttiin kannattaa jättää, jotta osaan sitten nimimerkillä huhuilla voittajaa täällä blogissa.

      Kommentoida voi joko jonkin profiilin kautta (esim. google+) tai anonyymina ilman minkäänlaista vaadittavaa rekisteröitymistä.


      Olo on vähän alla olevan, kovia kokeneen pupun mukainen. Anteeksi!








      perjantai 3. maaliskuuta 2017

      Viikkokatsaus vko 9

      Täällä se taas on, perjantai! Kulunut viikko on ainakin sään puolesta ollut kaikkea muuta kuin keväinen, maaliskuuhun siirtymisestä huolimatta ja tuntuu, että samassa sohjossa sitä on muutenkin tarvottu koko kuluva viikko. Nopeasti se kuitenkin hurahti, tänään on taas viikon paras päivä, jihuu! Tästä sitten oivana aasinsiltana(?) viikon parhaisiin tapahtumiin; kuluneella viikolla..


      Nautisekelin..
      Aamupalaherkuista työpaikallani. Meillä on kerran kuukaudessa työpaikan yhteinen AaKe eli AamiaisKeskiviikko ja tämä on tosi kiva tapahtuma. Ruokaa on paljon (tämä on tärkeintä) ja aina on huippua tavata eri osastojen hekilökuntaa samaan aikaan! Jokainen järjestävä taho saa vuorollaan päättää, mitä milloinkin tarjolle laitetaan ja nyt tarjolla oli puuroa, leipiä, jogurttia sekä paljon hedelmiä. AaKen ehtii aina kuukaudessa unohtaa, joten sitten on taas kiva yllätys, kun töihin mennessä onkin aamupalaa tarjolla!



      Fanitin..
      No Suomen hiihtäjiä tietysti! Onnea Iivo Niskanen ja Suomen naiset! En henkilökohtaisesti pidä hiihtämisestä (miksi laittaa laudanpätkät jalkaan kävelyn vaikeuttamiseksi, en ymmärrä) mutta koska olen kova penkkiurheilija, olen katsonut Lahden MM-kisoja silmä tarkkana ja jännittänyt sekä fanittanut Suomalaisia urheilijoita. Mielestäni Norja on ollut jo vuosia niin ylivoimainen, että nyt on kyllä jo Suomen vuoro viedä mitalit kotiin! Tänään jännätäänkin sitten miesten viestiä, toivottavasti miehet hiihtävät vähintään yhtä hienosti kuin naiset eilen.


      Yllätin itsenikin..
      Facebookin puolella hehkuttelinkin jo, että viimeistelin mattoprojektin suunnitelman mukaan ennen loman loppua ja matto valmistui juuri sopivasti sunnuntaina :) Kaiken kaikkiaan projektin viimeistely vei aikaa ehkä tunnin ja naureskelin hieman itsekseni, että olisihan tämän nyt voinut tehdä loppuun jo loman alkuviikosta mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan! On se vähän niin, että tuumasta toimeen, mikään ei valmistu itsestään.. Matosta tuli kiva, ehkä hieman krumeluuri omaan makuuni, mutta ajatuksena onkin laittaa matto kesäterassille, siis silloin kun ei sada.. Toivotaan, että matto saa tulevana kesänä paljon ulkoiluaikaa!



      Ikävöin..
      Kaukana asuvia läheisiä (olipas omituinen lausahdus). Mutta siis, maanantaina tuli tosi kova ikävän tunne kaikkia rakkaita kohtaan, jotka asuvat kaukana ja joita ei voi nähdä edes viikottainkaan. Ikävöin ja muistelin samalla myös edesmennyttä isääni sekä  koiravanhustamme. Ikävä ja kaipaus on kaiketi tunne, joka menee ja tulee, välillä enemmän, välillä vähemmän. Aina se kuitenkin puristaa rintaa ja tuntuu kuin henki salpaantuisi. Sen kanssa vaan on opittava elämään.
      Terveisiä siis etenkin Norjaan ja Kiinaan, olette rakkaita 


      Nauroin..
      Tyttäreni tiistaisella ratsastunnilla ratsastetiin tällä kertaa ilman satulaa ja kun meno on hieman pomppivampaa kuin satulan kanssa ratsastettaessa, tuli tyttäreni hevosen selästä varsin mallikkaasti alas. Onneksi vielä tiistaina maassa oli pehmeää lunta ja hän onnistui tippumaan suoraan pehmeään lumikinokseen ja vältyimme vaurioilta. Tämä ei tietenkään ole naurunasia mutta kun mitään ei onneksi sattunut niin tämä kyllä nosti hymyn huulille :)

      Ihastelin..
      Viime viikon shoppailukierrokselta kotiutettua  & other Stories- liikkeestä ostamaani kynttilää ihastelin oikein antaumuksella. Tuoksu tuo mieleen kesän, meren ja auringon joten tämä sopii värin lisäksi myös tuoksunsa puolesta varsin hyvin tällaiselle kevään ja valon odottajalle. Kauniskin kynttilä on myös ulkoisesti, joten tätä sopii nuuhkia ja katsella kevättä odotellessa.




      Kummastuin..

      Ihmisten ajattelemattomuus jaksaa kummastuttaa kerrasta toiseen! En ymmärrä ihmisiä, jotka ruokakaupassa ryysivät kärryinensä kuin viimeistä päivää niin että hyvän kun eivät syliin tule. Useammin kuin kerran on varpaat jääneet kärryn alle kun nämä sankarit viipottavat menemään. Tiistain kauppareissulla hykertelin kaulahuiviini kun yksi tällainen kärrykaahailija veti läpi koko kaupan muista välittämättä, hirveällä tohinalla ja törmäsi sitten hyllyyn niin, että useampi purkki vieri lattialle. Hah Hah, siitäs sait.


      Ihmettelin..
      Työpöytääni on koristanut jo useamman vuoden kukka (jonka merkkiä en kyllä muista, saa hihkaista jos kasvitietämystä löytyy!), joka aina vaan tekee uusia lehtiä ja näyttää voivan vuodesta toiseen varsin mainiosti. Vaihdoin kukan muistaakseni jo kolmannen kerran suurempaan ruukkuun ja mietin, että joudunko seuraavaksi siirtämään kasvin lattialle, sillä niin iso tämä yksilö alkaa kohta olla, Ostaessani kukan, oli tämä noin viisi senttiä korkea joten aika kauaksi on niistä ajoista tultu.. Kasvia koristaa lahja ystävältäni; pinkkipöllö.



      Annoin hyvän kiertää..
      Jo aiemmin mainitsemallani kauppareissulla jäi minua edeltävällä pienellä tytöllä puuttumaan ostoksista muutama euro ja maksoin tämän hyvillä mielin hänen puolestaan. Tytön kasvot vaihtuivat surusta iloon ehkä noin nanosekunnissa kun kerroin, että minä voin tuon puuttuvan osuuden hänelle antaa. Tällaisesta tulee itsellekin niin hyvä mieli. Hyvä mieli siitä, että voi toista auttaa. Annathan sinäkin hyvän kiertää?


      Huikentelevan hurmaavaa Perjantaita ystäväiset!

      P.S. Muistakaahan käydä osallistumassa Kuka sinä olet? -arvontaan täällä . Osallistumisaikaa on tulevaan sunnuntaihin asti, joten vielä on pari päivää aikaa osallistua.