tiistai 30. tammikuuta 2018

Espanjalaiset portaat

Uusi viikko ja uudet kujeet! Niinhän sitä aina tulisi maanantaina ajatella. Positiivisesti siis kohti uutta viikkoa kohden eikö vaan? No täällä oli eilen niin tahmea maanantai että kyllä piti hieman ponnistella saadakseen ajatukset käännettyä positive thinking- modelle :) Mutta siitä se iltaa kohden kuitenkin helpotti. Tänäänhän on jo tiistai eli parempaan suuntaan mennään ja pian taas saa huomata, että onkin jo perjantai :)

No miten otsikko sitten liittyy maanantaihin tai uuteen viikkon ylipäätään? Tapahtuipa eilen eli maanantaina seuraavaa; illalla kotiin mennessäni pyysi tyttäreni apua kotitehtävässä ja ehdin ihan pienen (siis tosi pienen!) hetken miettiä ettei kyllä nyt voisi vähempää napata kertolaskut tai äidinkielen sanamuodot mutta kun kuulin, minkälaisesta tehtävästä oli kyse, aloin jo minäkin innostua :) Tehtävänä oli kertoa Roomasta ♥ Tehtävän tuli sisältää  kuvauksen Roomasta yleisellä tasolla sekä luettelon kuuluisimmista nähtävyyksistä. Historiaakin mukaan piti hieman tyrkätä. Tästähän se innostus sitten kohosi kun kaivoimme kätköistä valokuvat esiin ja samalla muistelimme omia Roomaan suuntautuneita reissuja. Voi pojat ja tytöt kuinka muistot nousivat pintaan ja miten sitä muka on voinut unohtaa, miten kaunis kaupunki onkaan kyseessä!  Jälleen kerran huomasin ajattelevani, että tuonne on pakko päästä pian uudelleen.

Scalinata della Trinità dei Monti
Espanjalaiset portaat

Tutkimme internetin syövereistä Rooman historiaa (minähän toki osaan Rooman historian ulkoa, etenkin ruotsinkielellä, mutta kuitenkin nyt ihan vaan opetusmielessä katsottiin, miten tietoa saa haettua itse internetistä.. ) ja kuuluisimpia nähtävyyksiä, samalla kun katselimme valokuvia paikoista joissa olimme vierailleet. Pyysin tytärtäni liittämään tehtävän loppuun kuvan, jossa istumme Pizzeriassa muutaman askeleen päässä Espanajalaisista portaista ystäviemme seurassa. Ihan vaan siksi, että ainahan nyt pari lisäpistettä voi saada jos oikeasti on Roomassa myös vieraillut :)

Kun olimme tehtävän saaneet valmiiksi (tai siis tyttäreni sai valmiiksi, minähän luonnollisesti maltoin pitää näppini erossa itse tehtävästä..) mietimme myös rakkaita ystäviämme, joiden luona vierailimme Rooman matkoillamme. Ikävä nosti päätään molempien mielessä ja päätimme jonain päivänä taas matkustaa tapaamaan näitä rakkaita maailmanmatkaajia! Terveisiä vaan siis Rakkaille Roomalaisille, tiedätte kyllä keitä tässä tarkoitetaan ♥

Ikuisen rakkauden kaupunki
Rooma ♥


Saapa muuten nähdä, oliko viimeinen kerta kun tyttäreni pyytää apua läksyissä.. Ja näin se otsikkokin siis littyi kuin liittyikin maanantaihin :)


Kivaa alkanutta viikkoa ystäväiset!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥