maanantai 22. tammikuuta 2018

Herkkuresepti Menemen & jogurttikastike

Huomenta ja loistokasta alkavaa viikkoa! Kuinka monella kiertää arkipäivinä aina ne samat makaroonilaatikot tai spaghetit ruokalistalla? Täällä ainakin välillä oikein tuskastuttaa valmistaa niitä samoja ruokia viikosta toiseen ja olenkin joskus miettinyt, että olisi kivaa perustaa jokin arkiruoka-kerho, jossa vaihdeltaisiin vinkkejä ja reseptejä halukkaiden kesken. Ehkä tällaisia ryhmiä onkin olemassa jo mutta koska yritän jatkuvasti vähentää puhelimen näpräämistä on tämä asia jäänyt tarkistamatta :)

Joka tapauksessa, täällä ei ainakaan liiaksi ole mielikuvitusta vaihtoehtoja eikä oikein aikaakaan arjen perus-ruokien testailuun vaan enemmänkin tehdään sitä, mistä tiedetään kaikkien pitävän ja mitä on suht helppo tehdä. Niinpä ajattelin jakaa teille yhden perheemme suosikki-reseptiksi nousseen Turkkilaisen perinneruokareseptin. Menemen on iloisen värikäs kasvis-munapannu joka sopii nautittavaksi hyvin joko ihan sellaisenaan leivän ja jogurttikastikkeen kera tai sitten hieman suurempaan nälkään lisukkeeksi kanan tai miksei lihankin kanssa. Lisäksi raaka-aineita voi aika huoletta muutella omaan makuun sopivaksi ja laittaa joukkoon vähän sitä sun tätä, mitä jääkaapista nyt kulloinkin sattuu löytymään :) Niinpä tämä jos joku on oivaa hyötyruokaa kun mukaan voi heittää vaikkapa edelliseltä päivältä jääneet ruoantähteet!

Menemen & jogurttikastike

Munakas:

2 rkl öljyä
2 sipulia
1 paprika
1 keskikokoinen valkosipulinkynsi
½ punaista chiliä
5 - 6 tomaattia
½ prk mustapapuja (150g)
½ prk maissia (150g)
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hunajaa
3 - 4 kananmunaa (yksi per hlö)
½ dl silputtua persiljaa


Valkosipulijogurtti:

½ prk ( á 300 g ) Turkkilaista jogurttia
1- 2 keskikokoista valkosipulinkynttä (tai yksi kokonainen tuorevalkosipuli)
1- 2 tl sitruunan mehua
1 tl sokeria
ripaus chilipippuria
(½ dl silputtua persiljaa)

Valmista ensin jogurttikastike, jotta se saa hieman maustua jääkaapissa ennen syömistä. Leikkaa valkosipuli pieneksi ja sekoita se, sekä kaikki muutkin jogurtin ainekset keskenään. Nosta jogurtti jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa sipulit ja paprika suikaleiksi. Viipaloi chili. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja silppua persilja. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on sopivast lämmennyt lisää pannulle sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Kuullota, kunnes kasvikset alkavat pehmentyä. Lisää pavut ja maissi. Sekoittele hiljalleen. Lisää tomaatit sekä hunaja. Kun neste on haihtunut, lisää mausteet sekä puolet silputusta persiljasta.

Tee kasvisten sekaan neljä kuoppaa ja riko yksi kananmuna jokaiseen kuoppaan. Laske lieden lämpötila minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä. Mikäli haluat, että kananmunat kypsyvät kokonaan, laita munien lisäyksen jälkeen kansi pannun päälle ja muista hiljentää lieden lämpötiöla jottei ruoka pala! Ripottele valmiin ruoan päälle vielä loput persiljasta. Tarjoile sellaisenaan jogurttikastikkeen ja leivän kera.

Bon Appetit!

Menemen & Jogurttikastike
(kuva lainattu  googlesta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥