perjantai 19. tammikuuta 2018

Matkakohteiden lempparit & unelmat

Näin Matkamessu-viikonloppuna hiipi mieleen kysymys, mitkä maat ja matkakohteet ovat olleet omia suosikkeja ja lemppareita eri matkahohteista. Tietenkin täytyy aina muistaa se, mitä kulloiseltakin matkalta odottaa ja mikä on matkan tarkoitus. Onko tärkeintä olla vaan ja rentoutua vai nähdä mahdollisimman paljon ja saada uusia elämyksiä tai kokemuksia. Lisäksi suuresti vaikuttaa matkaporukka, se ollaanko oman perheen kesken vai ehkä jopa suuremmallakin kaveriporukalla.

Omiin kokemuksiin mahtuu kaikkia edellämainittuja ja niinpä useat matkat ovatkin olleet hyvin erilaisia vaikka ehkä jopa kohde on saattanut olla entuudestaan tuttu. Alle listasin satunnaisessa järjestyksessä ensin omiksi suosikiksi nousseita matkakohteita ja sitten tuonnepana kohteita, joihin unelmissani jo matkustan :)


Suosikit:

Espanja, Mallorca

Tämä, ehkä monille ainakin nimensä puolesta tuttu saari on vuodesta toiseen yksi suurimpia suosikkejani. Olen vieraillut saarella yli kymmenen kertaa ja jokainen, ihan jokainen reissu on tuonut aina jotain uutta. On ollut kaverireissuja, rakkauslomia, sukumatkoja ja perhelomia. On kierretty saarta niin autoillen kuin junilla ja busseillakin. Kaikki  matkat ovat olleet sellaisia, että jokaiselta kerralta on jäänyt tunne, että tänne on taas joskus palattava. Mallorcalle ja eritoten Palman kaupunkiin voisin myös kuvitella muuttavani ja tunnen Espanjalaisen elämänmenon hyvin omakseni.

Norja, Oslo

Sydämeni kuuluu Norjaan ♥ Reissuja Osloon tulee tehtyä vuosittain useampia ja suurin syy vierailuihin on tietenkin parhaan ystäväni siellä asuminen. Uskon, että vaikkei tällaista erityistä syytä olisikaan, vierailisin silti Norjassa useammin kuin keskiverto-matkailija. Tunnen suurta yhteenkuuluvuutta tämän pohjoisen kansan kanssa ja pidän heidän rennosta elämäntyylistään. Haaveena on jollakin reissulla toteuttaa junamatka Oslosta Bergeniin ja toteutusta odottaa myös visiitti tv-sarja Frikjent:istäkin (suom. mustamaalattu) tuttuihin maisemiin. Norjaan muuttaisin vaikka tältä istumalta jos siellä olisi yhtään lämpimämpää :)

Norja ♥
(kuva lainattu googlesta)

Kiina, Peking

Tämä idän ihme tuli koettua ensimmäisen kerran (mutta toivottavasti ei viimeisen) viime keväänä kun saimme kunnian vierailla rakkaan ystäväperheemme luona Pekingissä. En tiedä, olisimmeko Pekingiin lähteneet yli viikon reissulle ilman tällaista mahdollisuutta, korkeintaan ehkä olisimme viettäneet kaupungissa muutaman yön mutta jos ikinä koskaan joku ajattelee, ettei Pekingiin kannata lähteä muuta kuin välilaskua viettämään niin suosittelen kyllä lämpimästi miettimään uudestaan. Kaupunki on varsin hurmaava ja sieltä täältä löytyy kahviloita ja ravintoloita joihin istahtaa helteen (tai ilmansaasteiden) vaatiessa veronsa.  Tämä on varmasti yksi unohtumattomimmista matkoista ja toivon koko sydämestäni, että palaamme Pekingiin vielä uudestaan.

Malesia, Kuala Lumpur

Kuten jo täällä mainitsin, jäi ensi visiittimme Malesiassa hieman lyhyeksi, emmekä ehtineet todellakaan nähdä kuin pintaraapaisun tähän Aasian suurkaupunkiin. Kuala Lumpurista jäi koko perheelle tunne, että tänne on päästävä pikimiten uudestaan ja ehkäpä juuri siksi tuntuu, että kaikki meistä piti kaupungista jopa enemmän kuin monien hehkuttamasta Singaporesta. Haluaisin seuraavalla kerralla viettää aikaa myös muualla Malesiassa ja toivon, että seuraavaan Aasian reissuun sisältyisi useampia päiviä pääkaupungissa sekä (ainakin) viikko jossain muualla.

Ostoksilla Kuala Lumpurissa ♥

Singapore, Singapore

No kyllä se Singaporekin saa paikkansa tällä listalla :) Olin kuullut etukäteen Singaporesta paljon mutta jotenkin en ollut matkanlähtö-hulinoissa juurikaan tutkinut kohdetta etukäteen ja niinpä en oikein kuitenkaan tiennyt, mitä odottaa. Ensimmäinen päivä saapumisen jälkeen meni hieman, kiitos parin tunnin yöunien, tumussa sumussa mutta kyllähän tämä pieni kaupunkivaltio osoittautui varsin hurmaavaksi paikaksi! Vietimme kaupungissa yhteensä seitsemän päivää (kahdessa eri osassa) ja molemmat näistä vierailuista olivat varsin onnistuneita. Tyttäreni rakasti megalomaanisia ostoskeskuksia ja hänen toiveenaan onkin päästä shoppailureissulle pian uudestaan. Vietimme myös eräitä 10- vuotis syntymäpäiviä samaisessa paikassa, upeaakin upeammassa eläintarhassa norsuja syöttäen joten uskon, että Singapore jätti meihin jokaiseen varsin lähtemättömän vaikutuksen.

Turkki, kaikki kohteet

Mietin pitkään, kumpi paikka, Turkki vai Arabiemiraatit, ansaitsee erikoismaininnan listallani ja päädyin Turkkiin koska maassa on tullut vierailtua lukemattomia kertoja, lukemattomissa eri paikoissa. Arabiemiraatit ja Dubai on toki upea kohde sekin mutta Turkkiin päädyin sen monimuotoisuuden vuoksi. Turkki on monipuolisempi :) Pidän hurjasti oikeastaan kaikesta Turkissa. Ihmiset, ruoka, aurinko, rannat, vehreys, nämä nyt ensimmäisenä tuli mieleen. Turkissa on tullut vietettyä myös niin erilaisia lomia, hyvin erilaisissa lomakohteissa, vähän niin kuin Mallorcallakin etten osaa yhtä ainoaa suosikki-kohdetta täältä nimetä. Tänne suuntaamme lähes poikkeuksetta silloin kun ajatuksena on (lähes) taattu lämpö ja rentoutuminen eikä lomaa ole käytössä viikkoa enempää. 

Auringonlasku Turkin Sidessä ♥

 Tänne seuraavaksi?

Yhdysvallat, New York

Ikuinen unelmani ja kerran jos toisenkin olen myös ystävieni kanssa miettinyt, miksen vieläkään ole tänne tullut menneeksi!? Luulen oikeasti, että ihastun paikkaan niin tulisesti etten ensi kosketuksen saatuani halua enää matkustaa mihinkään muualle! Ehkä siis on parempi kiertää kaikki muut  maailmankolkat ja kohteet ensin ja sitten vasta päätyä parhaaseen :) Uskon, että täällä on kaikki, mitä unelmissani siellä ajattelen olevankin. New York, Where dreams are made of.

Indonesia, Useat kohteet

Indonesiaan oli tarkoitus jo edellisellä matkallamme suunnata mutta koska olen pelkuri, en tulivuori-casen vuoksi uskaltanut suunnata tällöin tänne vehreälle saarelle. Minua ei niinkään kiinnosta Gili-saaret vaan enemmänkin sellaiset luontokohteet ja harmoonisuus. Indonesiastakin minulla on vähän sellainen luulo(?), että tykästyn paikkaan hurjasti mutta saapa nähdä. Ajatuksena olisi seuraavalla Aasian reissulla suunnata Malesiaan ja Indonesiaan mutta nähtäväksi jää, mihin lopulta taas päädymme :)

Suloinen kilppari Singaporessa ♥


Etelä-Afrikka, Sansibar

Tästä upeasta kohteesta olen kuullut niin paljon hyvää, että mieli on alkanut ikäänkuin vahingossa haluta pitkästä aikaa myös Afrikan mantereelle. Toki Etelä-Afrikassa on paljon muitakin kohteita, jotka haluaisin nähdä mutta Sansibar on vähän salakavalasti kirinyt esimerkiksi Tansanian ja muidenkin safarikohteiden ohi. Onneksi minulla on ilo ja onni tuntea ihmisiä, joille Afrikan kohteet ovat entuudestaan hyvinkin tuttuja joten eiköhän meidän perhe reissaa vielä joskus tällekin puolelle maapalloa :)

Venäjä, Pietari & Moskova

Koska edellisestä kohtaamisesta itä-naapurin kanssa on itselläni kulunut jo vuosia olisi huikaisevan hienoa päästä kokemaan nykypäivän Venäjä ja eritoten suurkaupungit Pietari ja Moskova. Olen viime aikoina lukenut jonkin verran venäläistä kirjallisuutta ja tämä varmasti on osaltaan  kasvattanut matkahaluja entisestään. Tämä matkakohde on niin lähellä mutta kuitenkin samalla jotenkin myös niin kaukana!

Bolšoi-teatteri Moskovassa ♥
(kuva Pinterest)

Islanti, Reykjavik

Islanti on ainoa Pohjoismaa jossa en ole (vielä) vieraillut vaikka tämä pieni maa on myös ollut ajatuksissa usein. Ajatuksena on ollut, että kunhan joskus suuntaamme New Yorkiin, teemme samalla Stop overin Islannissa. Toki tänne olisi kiva matkustaa ihan vaikka pidennetylle viikonloppu-reissullekin tai miksei viikoksikin, mutta jotenkin se on aina vain jäänyt. Nähtäväksi jää, kumpi koetaan ensin Amerikka vai Islanti. Issikkavaellus  karussa luonnossa ja upeissa maisemissa olisi taatusti kokemisen arvoinen tällaisille heppahulluille ♥


Oliko näissä tuttuja paikkoja sinulle tai oletko ehkä haaveillut joistakin edellä mainituista kohteista? Olisi kiva kuulla, mitä ajatuksia nämä tai mitkä vaan muutkin kohteet herättää! Kommenttiboksi on auki joten tervetulleita on myös kaikki mahdolliset matkavinkit :)

Mitä parhainta perjantaita juuri Sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥