tiistai 20. maaliskuuta 2018

Throwback Tuesday; Lomalla maassa, jossa pään nyökyttäminen on ”ei” ja pään ravistaminen ”kyllä"

Bulgaria, elokuussa vuosituhannen vaihteen tietämillä, matkaseurana parinkymmenen hengen kaveriporukka. Olipa muuten reissussa totutteleminen otsikossa mainittuun toimintatapaan! Vaikkei ole jäänyt Bulgaria mieleeni mitenkään erityisen kivana tai upeana matkailumaana, on tämäkin reissu ansainnut paikkansa mielessä ja sydämessä :) Täytyy toki muistaa, että ajat ja paikat muuttuvat vuosien saatossa! Ainakin tämän kohteen kohdalla toivon niin. Reissu tehtiin tosiaan suurella kaveriporukalla silloiseen HOT-mestaan, Sunny Beachille. Tuolloin taisi kyseinen lomakohde olla ensimmäisiä kertoja valmismatkojen valikoimassa ja olisiko meidät kohteeseen vienyt silloinen halppis-matkatoimisto Hasssen matkat. Kuka muuten muistaa vielä kyseisen tv-mainoksen biisin ja sanat..? Maan huokea (siis todella huokea!) hintataso oli varmaankin meidän opiskelijabudjetilla reissaavien mielestä tärkeimpiä kriteereitä matkakohdetta valittaessa. Lisäksi lähes takuuvarma aurinko sekä valtaisa baarimäärä teki oman lisänsä, heh. Yhtään en muista, minkälaiset odotukset itse matkakohteesta oli etukäteen mutta arvatenkin 50 sentin Screwdriver- drinkki oli taatusti mielessä..

Saapuessamme hotelliin oli ensi ajatukset hieman sekavat; hotellin ulkomuoto oli verrattavissa lähinnä neuvostoaikaiseen kerrostaloon eikä hotellihuoneen kylppärissä olevan suihkun sataminen suoraan kokolattiamatolla päällysteiselle eteisen lattialle tehnyt kovin suurta vaikutusta matkailijoihin :) Mutta kun mukana on parikymmentä kaveria, taattu kuumuus sekä ranta ja rantabaarit niin eipä sitä yksi hotellihuone ollut niin justiinsa!

Utuinen kuva Nessebarin kujilta

Sentään saimme reissun aikana (biletykseltä ehtiessämme..) vierailtua muuallakin päin Bulgariaa, että voi matkalaiset sentään sanoa vierailleensa oikeastikin Bulgariassa eikä ainoastaan Sunny Beachin baarikaduilla. Mieleeni on jäänyt etenkin reissu Unescon maailmanperintölistaltakin löytyvään Nessebariin joka osoittautui huikaisevan kauniiksi kaupunginosaksi. Muureilla ja pienillä kujilla tuli tunne, että ikäänkuin sitä liikkuisi jossakin lavasteissa eikä oikeassa maailmassa lainkaan! Joskaan tältäkään reissulta ei selvitty kommelluksitta, siitä piti huolen taskuvarkaat joiden matkaan lähti seurueeseemme kuuluneen jäsenen arvokas kameralaukku sisältöineen. Lisäksi mielessäni on edelleen varsin kirkkaana ne kymmenet kerjäläiset, joita kaduilla surusilmineen pyöri.

Mitenkään erityisen auvoisena lomakohteena en siis Sunny Beachia ehdoin tahdoinkaan kokenut ja taitaapa paikka olla edelleenkin yksi ainoita lomakohteita, johon ei mieli ole tehnyt palata enää uudestaan. Vaikka toki olisi mukava nähdä, minkälainen paikka nykyään olisi lomailla. Lomakohde (ja koko maakin) on taatusti muuttunut parissakymmenessä vuodessa ja haluan uskoa, että ainoastaan positiivisempaan suuntaan. Ainakin ystävien kertoman mukaan paikka on nykyisin varsin ok lomakohde rantalomaa ja lämpöä kaipaaville! Ilmeisesti hintatasokin maassa on edelleenkin varsin suopea, joskaan en usko, että illallista enää saa parilla eurolla.


Bulgarian Leva (BGN)
Vieläköhän tällä rahalla saisi jotain?


Bulgariassa matkattiin tällä viikolla! Minne tie vie ensi viikolla?

Kivaa tiistaita!
Throw back Tuesday on juttusarja, joka nimensä mukaisesti ilmestyy tiistaisin. 
Silloin muistellaan menneitä; palataan hetkiin, paikkoihin ja tapahtumiin, 
jotka ovat jääneet mieleen jostakin erityisestä syystä. 
Tervetuloa mukaan matkalle menneeseen!

2 kommenttia:

  1. Hauska muistelo! :) Bulgaria oli varmaan aivan erilainen vuosituhannen vaihteessa kuin nyt. Itselläni tulee tänä kesänä 10 vuotta ensiaskeleista Bulgarian maaperällä ja tuossa ajassa on muuttunut jo paljon. PS. Tuollaista levan seteliä ei enää ole, mutta kyllä yhdellä levalla vielä saa vaikka mitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja kiitos kun kommentoit! Arvelinkin, että Bulgaria on muuttunut valtavasti viime vuosina ja ehkäpä vielä innostun palaamaankin kyseiseen maahan :) Ja yhdellä levallakin saa vielä jotain, huippua!

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥