tiistai 13. maaliskuuta 2018

Throwback Tuesday, uusi juttusarja alkaa!

Heippa ystäväiset! Tänään aloitetaan uusi juttusarja, joka nimensä mukaisesti ilmestyy jatkossakin näin tiistaisin. Siksi siis alkuperäisestä nimestään poiketen tiistai eikä torstai, että tänäänhän on tiistai :) Juttusarjassa muistellaan menneitä; palataan hetkiin, paikkoihin ja tapahtumiin, jotka ovat jääneet mieleen jostakin erityisestä syystä. Juttusarjan ensimmäisessä Throwback Tuesdayssa matkaillaan Malesiassa. Tervetuloa mukaan menneeseen!


Kuala Lumpur by night

Kuala Lumpurin lentokenttä eräänä marraskuisena tiistai-iltana. Väsyneet matkalaiset, hikiset reissuromppeet ja mahassa kurniva nälkä. Näistä voi jo päätellä ettei tarinan lähtökohta ihan välttämättä ole ööh.. paras mahdollinen? Malesian pääkaupungin lentokentän taksi-systeemistä olin onneksi lukenut jo etukäteen joten tiesin noin suunnilleen, miten tulee toimia mutta silti ihan suoranainen kusetusyritys pisti etenkin edellämainitussa olotilassa aikalailla vihaksi. Lentokentällä ei taksia voi ottaa ihan lennosta tai vain kävellä taksijonoon kuten monilla muilla lentokentillä on tapana, vaan taksit otetaan tai tilataan erityiseltä taksitiskiltä, jossa matka myös maksetaan etukäteen. Olin lukenut etukäteen, että tässä kyseisellä tiskillä lähes poikkeuksetta saatetaan suoranaisesti vedättää tietämättömiä turisteja ja näinhän sitä meitäkin yritettiin, siinä kuitenkaan onnistumatta, hah! Uskomatonta kuitenkin jo ajatuksena oli se, että tällaisella virallisella lentokentän pisteellä ihan todella koetetaan saada matkailijoilta ylimääräiset luulot (ja rahat!) pois.

Kattoterassilla fiilistelemässä

Koska osasimme odottaa jotain vastaavaa tapahtuvaksi, emme suostuneet reilusti tuplahintaiseen ja tiettävästi myös aivan liian suureen/ hienoon taksikyytiin vaan pysyimme lujana ja sanoimme maksavamme x-summan (jonka siis tiesin taksimatkan oikeasti maksavan) kyseisestä kyydistä. Virkailijanainen pyöritteli silmiään ja mutisi itsekseen, mulkoili hetken matkatavaroitamme josko edes niiden määrään olisi jotenkin voinut vedota, mutta koska olimme matkassa ainoastaan käsimatkatavaroilla ei hän niistä sitten kehdannut sakottaa ja yrmeänä antoi taksikuitin (tasan sillä summalla, minkä olimme matkasta sanoneet maksavamme), jolla voisimme siirtyä taksilaiturille odottamaan omaa vuoroamme. Huojentuneina, joskin hieman kiukkuisina toivotimme hyvät illanjatkot ja suuntasimme kohti taksilaituria.

Monorail asemalla junaa odottamassa

Onneksemme saimme mukavaakin mukavamman taksinkuljettajan, jonka kanssa myös ajomatkan päätteeksi sovimme treffit hotellillemme lähtöpäivän aamuksi. Paluumatkaa siis ei sentään tarvinnut järjestellä mitenkään etukäteen :) Hintakin tämän herrashenkilön kanssa sovittiin jo valmiiksi etukäteen ja perille siis päästiin, jihuu! Hotelli taas, noh.. Kyseessä oli ihan ok hotelli, parin monorail-aseman päässä tuplatorneilta mutta sisäänkirjautuessa meinasi hermot kiertyä solmuun ja herne mennä nenään. Myönnän näin jälkikäteen ettei oikeasti ollut reilua kiukutella respan sedälle mutta ehkäpä tuo aikaisempi koettelemus ja raskas päivä teki tepposet.. Olin etukäteen varannut huoneen, josta olisi näkymä Petronas twin towereille ja sen saimmekin, mutta tämän jälkeen tulikin sitten lista siitä, mikä ei toimisi tai mikä ei olisi käytettävissä. Esimerkiksi hissi ja kattoterassi olivat pois käytöstä, toinen huollon vuoksi ja toinen yksityistilaisuuden vuoksi. En tietenkään ollut suunnitellut meneväni matkapäivän päätteksi fiilistelemään tummuvaa iltaa ja näkymiä kattoterassilta kylmä juoma ja matkakumppanit seuranani.. Noh, näistäkin selvittiin ja terassillekin päästiin muutaman tunnin odottelun jälkeen. Edessä olisi kuitenkin vielä upeat matkapäivät Kuala Lumpuriin tutustuen!
Petronas twin tower
 Kuala Lumpur
Malesia

Tällainen muistelo tällä viikolla! Saapa nähdä, missäpäin maailmaa ensi viikolla muistellaan vai pysytäänkö ihan kotimaan kamaralla :)

Kivaa tiistaita ystäväiset!


Throw back Tuesday uusi on juttusarja, joka nimensä mukaisesti ilmestyy tiistaisin. 
Silloin muistellaan menneitä; palataan hetkiin, paikkoihin ja tapahtumiin, 
jotka ovat jääneet mieleen jostakin erityisestä syystä. 
Tervetuloa mukaan matkalle menneeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥