lauantai 23. syyskuuta 2017

Back to the roots..

No ehkä ei ihan takaisin juurille mutta aika alkuun kuitenkin.. Jotenkin sitä on tässä viime vuosien saatossa oppinut varautumaan oikeastaan vähän kaikkeen tai ainakin siihen, ettei kaikki aina menekään niin kuin on ajatellut. On oppinut ennakoimaan ja varautumaan ja siten pyrkinyt jo etukäteen turvaamaan sen mikä mahdollista on. Tänä aamuna herätessäni en päässyt aamu-uutisissa ensimmäistä otsikkoa pidemmälle kun totesin miehelleni, että uusiksi meni. Uutisen mukaan Balilla pelätään tulivuoren purkautuvan hetkenä minä hyvänsä ja tästä se asia sitten todellisuudessa valkeni. Mietintään meni, voiko Indonesiaan nyt matkustaa ja jokseenkin yhteen ääneen totesimme että ei voi. Purkautuu tulivuori nyt tai kuukauden päästä, on matkakohdetta ehkä turvallisuus- ja mukavuussyistä harkittava uudestaan. Tiedän, ettei äitini ehkä antaisi koskaan anteeksi jos veisin sinne nyt sekä itseni että perheeni.

Sadasosa sekunnissa tajusin myös, että onneksi olin kerrankin vetkutelut ja jahkaillut lomasuunnitelmien kanssa! Rahallista tappiota ei Balin reissun peruuntumisesta koidu sillä vaikka unelmien Villa täytyykin nyt unohtaa, varasin sen hieman halvinta hintaa suuremmalla summalla eikä näin ollen peruutuksesta tarvitse maksaa ylimääräistä. Lentoja en hitauksissani vielä edes ehtinyt ottaa joten hätä ei ole tämän näköinen. Mutta harmittaahan se! Harmittaa se, että suunnitelmat menee taas uusiksi ja on aloitettava alusta, phuuh..

Jotenkin meillä on kyllä lähestulkoon kaikkia reissuja varjostanut "jokin juttu"; on ollut milloin tuhkapilveä, lumimyrskyä tai lentolakkoa siellä sun täällä ja useamman kerran on ihan matkapäivän aamuun asti jännitetty päästäänkö reissuun lainkaan. Aina on päästy, vaikka lentoja ehkä on siirretty tai alkuperäisiä peruutettu kokonaan mutta lähdetty on kuitenkin. Niin lähdetään nytkin, kohde vaan vaihtuu.

Tässäpä taas muistutuksena että vaikka kaikkeen ei aina voi itse varautua tai vaikuttaa niin vakuutukset kannattaa olla kunnossa eikä välttämättä sitä ihan halvinta vaihtoehtoa kannata (ainakaan ilman harkintaa) ottaa. Viikonlopun suunnitelmissa on siis jälleen karttapallon pyöritystä ja uusien matkasuunnitelmien tekoa! Toivotaan, että Balilla kaikki menee hyvin eikä mahdollinen tulivuorenpurkaus aiheuta valtavia tuhoja, sillä Indonesiaan suunnataan sitten joku toinen kerta :) 

Lempeää Lauantaita kamut & pitäkäähän huolta toisistanne!

Palmupuut odottaa meitä siellä jossain ♥


2 kommenttia:

  1. Voi ei mikä tuuri! Onneksi et ollut ehtinyt tekemään mitään lopullisia varauksia. Onneksi meillä turisteilla on helppoa, vaihdetaan vain matkakohdetta. Paikallisilla on vähän vaikeampaa. :( Toivottavasti ainakin ihmishengiltä säästytään, kun tilanteeseen osataan näinä päivinä varautua niin hyvissä ajoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se! Itseäni harmitti toki kohteen muuttuminen (olin ihan super-innoissani Balista) mutta myös se että tarkoitus oli nimenomaan vierailla ei niinkään suurimmissa turistipaikoissa vaan just enemmänkin sisämaassa ja pienemmissä kohteissa. Toivotaan ettei suuria tuhoja synny ja päästään kokemaan Bali joskus toiste!

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥