perjantai 8. syyskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 36

Heipparallaa ja ihanaa perjantaita kaverit! Täällä ollaan noustu ylös perinteisesti kukonlaulun aikaan ja kylläpä on muuten jo aamuisin pimeää! Ihan hetki sitten sain työmatkalla nauttia auringon noususta mutta nyt ei auton ikkunasta näy juuri muuta kuin kaiken kattava pimeys. Tätä se sitten taas on seuraavat kuukaudet, huoh! Mutta eipä anneta sen masentaa, sekin voi olla vain asenne-kysymys jos niin haluaa ajatella :) Kulunut viiiko oli kiireinen, kuinkas muuten, mutta samalla myös hyvin antoisa ja tapahtumarikas joten mennäänpä sitten suoraan viikon parhaisiin hetkiin; Kuluneella viikolla..

Sattuipa sopivasti..
Kerrankin, siis oikeasti kerrankin, osui ajoitus kohdalleen; postilaatikosta kolahti torstain iloksi uusin Mondo-lehti ja jo kansi sai hihkumaan ja ottamaan pari tanssiaskelta :) Aasia-numero ei olisi voinut paljon parempaan aikaan ilmestyä ja pakkohan se oli heti hypätä sohvan nurkkaan lehti kainalossa ja lukea se kannesta kanteen! Useampi sivu on nyt korvamerkitty ja odottaa tänään koittavaa viikonlopun kestävää vapautta, jolloin taas laitetaan  matkan-suunnittelu-toimisto tulille. Onneksi on perjantai!

Lempparilehti kolahti
postiluukusta kreivin aikaan!

Kauhistelin olohuoneen muutosta..
Edellisessä postauksessa täällä kerrottu lausahdus "vähemmän välkkää, enemmän voikkaa" on nyt konkretisoitunut ihan jokapäiväiseen arkielämäämme. Tyttäreni telinevoimistelu-harrastuksen myötä olohuoneemme näyttää arki-iltaisin enemmänkin jumppasalilta kuin leppoisalta oleskelutilalta ja siinä kuulkaa saa niin televisio, piano kuin valaisimetkin olla varuillaan kun kärrynpyöriä ja voltteja tekevä kymmenvuotias pistelee menemään. Voisikohan jostakin vuokrata oikean jumppasalin arki-illoiksi, miettii eräs äiti joka ei niin kovin innostu näistä treeneistä.. 


Tilasin lentoliput..
Vihdoin ja viimein on jotain saatu aikaiseksi päätettyä lokakuussa koittavaa lomaa ajatellen. Olen kuluneella viikolla käyttänyt enemmän aikaa lentojen ja kohteiden tutkimiseen kuin ikinä koskaan osasin kuvitella. Sitä aina ajattelee, että olisipa mahdollisuus lähteä mihin vaan mutta voin sanoa ettei se välttämättä tee asiaa helpoksi. Se, että tietyt speksit on rajana (matka-aika & ajankohta) ehkä helpottaa asiaa mutta voi pojat, maapallolla on aika paljon paikkoja, joista aika suureen osaan voisin lähteä vaikka tältä istumalta. Nooh, tällä hetkellä sähköpostissa odottaa lentoliput Singaporeen ja kaikki muu onkin sitten vielä avoimena. Ajatuksena on pyöriä ja tutkia tuota mini-valtiota parin-kolmen päivän verran ja suunnata sitten johonkin, jossa olisi tarjolla ainakin palmuja ja rantaa. Kaikki jatkosuunnitelmat on vielä auki mutta suunnittelutoimisto R & R käy kuumana. Mielessä ja ajatuksessa pisimpää kortta näyttää parhaillaan vievän Malesia (Kuala Lumpur, Langkawi, Borneo) mutta kuten sanottua, kaikki on vielä auki. Alun alkaen oli suunnitelmissa suunnata Vietnamiin koko lomaksi mutta näin se suunnitelma (ja lentolippujen hinnat) muuttuvat. Phu Quocin rantoja ei toki ole kokonaan vielä haudattu mutta vahvasti nyt kuitenkin näyttää siltä, että Vietnam jää odottamaan parempaa ajankohtaa. Jos sinulla on ideoita tai vinkkejä, mihin Singaporesta kannattaa suunnata niin vinkkejä otetaan lämmöllä vastaan!

Singapore, here we come!

Investoin itseeni..
Ja ostin lukulaitteen. Tämähän kuulostaa ihan joltain vanhemman väen apuvälineeltä mutta tarkoitan siis e-kirjojen lukemiseen tarkoitettua laitetta :) Aikaisemmin olen lukuhommat hoitanut tabletilla mutta koska oma tablettini alkaa olla jo aika vanha eikä jaksa oikein pyörittää nykyisiä e-kirjakauppoja päätin, että nyt satsaan itseeni. Niinpä olen nyt kuluneella viikolla opetellut laitteen käyttöä, siirtänyt kaikki kirjani uuden laitteen kirjahyllyyn ja nauttinut useammastakin lukutuokiosta. Täytyy nyt sitten myös samalla myöntää, että pikkuhiljaa alan enemmän ja enemmän siirtymään paperisista kirjoista sähköisiin versioihin mutta olen edelleenkin sitä mieltä, ettei aitoa, kovakantista kirjaa kyllä voita yksikään sähköinen kirja mutoin kuin ehkä matkalaukun painoa mietittäessä..


Uusi lukulaite
 e-kirjojen lukemiseen!

Vietin tehotunnin..
Stockmannin tunnin ilmainen pysäköinti on kyllä mitä mainioin tapa olla tehokas! Edellisenä sunnuntaina tämä malttamaton Martta suuntasi hakemaan jo edellä mainittua lukulaitetta Helsingin keskustasta ja taas tuli todettua, että tuntihan riittää! Tunnissa ehdin hyvin piipahtaa Elisan myymälässä  ja hoitaa pari muutakin keskusta-asiaa ennen parkkiajan päättymistä. Ehdin myös vaihtaa pikaiset hissi-kuulumiset entisen työtoverini kanssa kun sattumalta kerran samaan hissiin satuimme :) Olemme useasti käyttäneet tätä tehotuntia silloin, kun on tarve hoitaa vain muutamia pikaisia asioita (kuten noutaa kahvikapseleita Nespressolta) eikä niinkään hengailla kaupungilla. 

Menetin sydämeni..
Hyvin harvoin tulee allekirjoittaneen ostettua kaupasta oikeastaan mitään makeaa mutta eilen mieheni osti pikaisella kauppareissulla pussillisen tuoreita lakuja ja tällä kertaa olin minäkin myyty! Miten voikaan tuoreet lakut maistua niin  hyvältä että kielikin meinaa mennä mukana :) Pussi oli hetkessä tyhjä ja kaihoisia katseita kyllä luotiin pussin suuntaan useammaltakin suunnalta, sillä tokihan nyt koirakaveruksetkin saivat pienet maistiaiset näistä mustista herkuista. Näytti maistuvan myös kaveruksille :)

Leppoisaa Perjantaita ystävät!

2 kommenttia:

  1. Vau Singapore! <3 Se on hieno kaupunki ja sieltä pääsee jatkamaan matkaa vaikka minne ihanille rannoille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vaihtoehtoja tosiaan tuntuu olevan! Vielä kun osaisi päättää, mihin suunnata :) Malesia meillä nyt on suurimpana mielessä..

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥