perjantai 15. syyskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 37

Perjantai huomenta ystäväiset! Viikko se taas hujahti ja vaikka keskiviikkona tuntui siltä, että onko tosiaan vasta keskiviikko niin äkkiäpä se perjantai taas lopulta tuli :) Viikko on pitänyt sisällään lukemattomia aivan liian lyhyitä yöunia (koska kirja jota ei meinaa malttaa laskea käsistä), pitkiä metsälenkkejä syksyn väreihin muuttuvissa metsissä sekä ainakin yhden kukan mullanvaihdon. Siksi sanalla ainakin, että varmasti olisi hyvä vaihtaa kaikkien muidenkin kukkien multa jotta saisivat kukkaset uutta virtaa mutta ehkä sitä sitten luvassa lisää viikonloppuna. Kuluneella viikolla..

Siirryin syksyyn..
.. Eli kaivoin esiin kaulaliinat sekä huivit ja vaihdoin kynsilakan sävyn burgundin punaiseen ja huulipunan astetta tummempaan. Sukkia tai nilkkureita sen sijaan en vielä hetkeen ajatellut jalkaani laittaa. Mutta kyllä se kuulkaa uskottava on, että vaikka tällä viikolla saimmekin nauttia parina päivänä lähes t-paitakeleistä, niin syksy se vaan väistämättä on täällä nyt. Kesätauolta palaavat tv-sarjat on myös varsin hyvä merkki siitä, että on lupa käpertyä sohvan nurkkaan ja sytyttää kynttilät eli siis hyggeillä. Suomen kielessä ei muuten taida ollakaan sopivaa vastinetta Tanskalais-Norjalaiselle hygge- sanalle, kotoilu on mielestäni kamala  ja vähän teennäinen sana eikä se kyllä sanavarastooni kuulukaan. Mennään siis Hyggellä :) 

Syksyiset kosmetiikatkin tuli kaivettua esiin :)


Nukuin vähän & huonosti..
.. Koska kuten jo edellä mainitsin, on taas iltaisin tullut luettua enkä ole meinannut millään malttaa laskea kirjaa käsistäni käydäkseni nukkumaan. Oikeammin olen joutunut ihan tosissaan pakottamaan itseni siihen, että todella lopetan lukemisen sillä muuten tekisin sitä koko yön. Kuinka monelle on tuttu ajatus se, että itsekseen päättää lukea ihan vaan yhden sivun tai ihan vaan yhden luvun? Ja lopulta niitä yksiä onkin sitten aika monta.. Huonosti taas nukuin siksi, että keskiviikkoisella hieronta-sessiolla löysi hierojani kehostani sellaisen paikan kuin lonkankoukistajat. Kerroin, että olen kärsinyt hieman alaselän kipeytymisestä, joka heijastaa kipua jalkoihin. VIRHE! Kun näitä koukistajia sitten hierottiin, tunsin lähes pyörtyväni ja kaduin kipujeni kertomista verisesti! No, keskiviikon jälkeen en sitten olekaan nukkunut lainkaan kummallakaan kyljellä koska lonkankoukistajat. Sanoin hierojalleni, että seuraavalla kerralla (jos sellaista nyt koskaan enää tulee!) vaadin vähintäänkin alavartalon puuduksen tai nukutuksen tähän operaatioon, huh!

Näin Mikki Hiiren..
.. Tai ainakin Mikin korvat, sillä perheeseemme kuuluu yksi hirmuisen suuri Mikki-fani joka teki omien sanojensa mukaan elämänsä löydön eilisellä kauppareissulla. Kyseessä on lippis, johon on laitettu ikäänkuin korviksi mustat karvapallot, apuaaaaa.. No, onhan tämä söpö mutta hei c'mon! Juurihan tämä samainen kymmenvuotias oli sitä mieltä, että minä en voi ostaa hattua, jossa on sekä lippa että tupsu mutta hän sitten voi ostaa tämän? Hah hah! Tiedänpähän mitä itse ostan tulevan viikonlopun kauppareissulla :)

Mikki Hiiri :)


Fanitin Sonja Ek'in seikkailuita..
.. Eli katsoin Gåsmamman- sarjan toisen tuotantokauden putkeen ja kerralla. Harvoin jaksan (ikään kuin tämä useinkaan olisi mahdollista..) katsoa kertaistumalta mitään mutta koska viime lauantaina reippailimme tyttäreni kanssa kaatosateessa telinevoimistelutunnille ja kastuimme läpimäräksi (ja olin satavarma sairastuvani vähintäänkin vuosisadan syysflunssaan), niin päätin ansainneeni sohvan, viltin ja kupposen kuumaa jonkin tv-sarjan parissa. Katsoin ensimmäisen kauden viime keväänä telkkarista ja nyt kun huomasin, että koko toinen kausi oli tullut C-moren listoille, päätin antaa sarjalle vielä mahdollisuuden ja onneksi annoin! Ensimmäinen kausi ei mielestäni ollut mitenkään erikoinen (tai sitten jakso per viikko ei koukuta tarpeeksi) mutta voi vitsit miten toinen kausi veikään mennessään! Tykkään Alexandra Rapaportista näyttelijänä hurjasti ja Sonja Ekin rento ja vähän hyggemäinen (eli juuri sopivan rento = lagom) pukeutumistyyli viehättää kovasti! Lagom on toinen lainasana jota tulee arjessa käytettyä oikeanlaisen vastineen puuttuessa suomen kielen sanavarastosta :)

Nautin metsästä & luonnosta..
.. Metsälenkit on sekä karvaisten kavereiden että -ei niin karvaisten kavereiden- mieleen! Tykkään penikka-vaivojeni vuoksi juoksennella ennemmin metsissä tai pururadoilla kuin asfalttiteillä. Harmi vaan, että syksyn ja sysipimeyden myötä pelkuri joutuu vaihtamaan metsälenkit isojen teiden lenkkeihin koska mammari ei uskalla pimeässä metsässä kulkea, yhyy! Eipä siellä metsässä kyllä pimeällä mitään näkisikään mutta surku se silti on. Onneksi viikonloppu- aamuisin on mahdollisuus nauttia metsästä aamuisin!

Metsän syysväritystä :)


Pirtsakkaa Perjantaita toverit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥