torstai 25. tammikuuta 2018

Kirjavinkkejä jakoon!

Heipparallaa ja valoa pimeyteen ystävät! Tammikuu lähenee loppuaan ja pian on jo helmikuu! Huh, miten aika juokseekaan ja kohta jo onnekkaimmilla lähenee ehkä talvilomatkin. Niinpä ajattelin laittaa jakoon pitkästä aikaa muutamia kirjavinkkejä, jos joku vaikka on vailla hyvää luettavaa talvilomapäiville :)

Muutama viikko takaperin järjestelin kotona kirjahyllyä ja vein kylmästi taloyhtiömme kierrätyspisteeseen lähemmäs 50 kirjaa. Kyllä kieltämättä vähän kirpaisi luopua oikein kunnon kovakantisista kirjoista mutta kun yksinkertaisesti tila ei vaan meinaa riittää kaiken säilyttämiseen.. Ihan kaikista teoksista en sentään luopunut vaan lähinnä niistä, joita ei ole tullut luettua kertaa enempää. Hyviä kirjoja kaikki kuitenkin, ei siis mitään roskaa ainakaan :) Ilokseni totesin, että moni muukin ilmeisesti kuitenkin tykkää lukea sillä montaakaan kirjaa ei kierrätyspisteestä enää löydy! Hyvä niin, sillä roskiin en näitä olisi halunnut heittää, sillä Antikvariaatit eivätkä kirjastotkaan enää ota kirjoja vastaan vaikka ilmaiseksi annettaisiin. Tämä on hieman sääli sillä mihin niitä sitten laitetaan?

Viime aikoina, tai no oikeastaan koko viime vuonna tuli luettua kirjoja ihan valtava määrä. Vastaavasti sitten taas televisio ohjelmia ei kyllä ole tullut katsottua juuri lainkaan! Eniten on jälleen  tullut luettua dekkareita mutta aina sopivaan väliin mukaan on mahtunut myös elämänkertoja sekä pari romaaniakin. Tässäpä nyt suurimpia suosikkejani, toivottavasti löytyy uusiakin lukuelämyksiä!
Juha Itkonen; Minun Amerikkani

Noh, senhän tietää jo etukäteen, kuinka siinä käy kun lukee tällaisen kirjan; Amerikka-kuume nousee maksimaalisiin sfääreihin :) Kirja on I H A N A ! Tykkään Itkosen tyylistä kirjoittaa ja tätä kirjaa piti oikein säästellä ettei käy niin, että kirja on kohta luettu :) Onneksi tämä on myös ikäänkuin matkakirja joten tämä lunasti ehdottomasti paikkansa lue uudestaan -rivistössä ♥

Minun Amerikkani Juha Itkosen henkilökohtainen matkakirja, jossa hän kirjoittaa matkoistaan ennen ja jälkeen vuoden 2016 presidentinvaalien (kaikkihan tietävät, kuinka niissä vaaleissa sitten lopulta kävi). Donald Trump kaappaa kirjassa suuremman roolin kuin kirjailija haluaisi. Usko Amerikkaan on koetuksella ja koko maailman tulevaisuus pelottaa.

Anne B. Ragde; Berliininpoppelit -trilogia

Tämä Neshovin suvun tarina vei kertaheitolla mukanaan! Aloitin kirjaa pariinkin kertaan kunnes vihdoin pääsin mukaan kuvioon ja sitten se olikin menoa :) Tämä kirjasarja kuuluu siihen kategoriaan, että kun edellinen kirja päättyy, on pakko aloittaa seuraava! Kirjatrilogia kattaa oikeastaan neljä osaa Berliininpoppelit, Erakkoravut ja Vihreät niityt sekä nyt viimeisimpänä sarjan neljäs osa (yleisön pyynnöstä?) Perintötila, joka mahdollisesti päättä kirjasarjan. Me fanit tietenkin odotamme, että josko vielä yksi jatko-osa saataisiin mutta saapa nähdä ♥

Kolme veljestä hautausurakoitsija Margido, näyteikkunoita Kööpenhaminassa somistava Erlend ja sikatilallinen Tor kohtaavat Trondheimin lähellä sijaitsevalla Neshovin maatilalla äitinsä hautajaisissa. Paikalle tulee yllättäen myös Torin muualla kasvanut tytär Torunn, ja pitkään piilossa pysyneet salaisuudet karkaavat pintaan. Tämä moderni klassikko yhdistää raikkaan realismin, kirpeän huumorin ja riipaisevan todenmakuiset ihmiskohtalot. Rakastu sinäkin norjalaiseen!

Grebe & Leaner; Pietarin kapellimestari (MOCKBA NOIR 1)

Moskova noir -trilogian avausosa jonka löysin hieman sattumalta mutta vangitsi mielenkiintoni ensi sivuilta lähtien! Huikaisevan mukaansatempaava kirjasarja joka pistää lukijan yhtälailla miettimään elämän karuutta ja nykypäivän(kin) menoa.

Moskova 2000-luvulla. Maailma, joka pursuaa uutta rahaa ja uutta valtaa; joka muuttuu niin nopeasti, että todellisuudentaju pettää; jossa elämä tuntuu nopeasti virtaavalta pyörteeltä ja kaikki identiteetit ovat vaihdettavissa, kaikki arvot muutettavissa. 

Pietari vuonna 1993. Ruotsalainen asianajaja Fredrik Kastrup auttaa venäläistä asiakastaan perustamaan yrityksen ja joutuu päätteeksi antamaan sopimukseen venäläiset vakuudet.Moskova vuonna 2003. Kastrupin hyvä ystävä Tom Blixen on töissä moskovalaisessa investointipankissa. Blixenin tehtäväksi lankeaa järjestää kauppa, jossa legendaarisen ja pelätyn oligarkin, Romanovin, johtama öljy-yhtiö hankkii 49 prosentin osuuden pienemmästä kilpailijastaan. Moskovan syyttäjävirasto alkaa tutkia kauppaan kytkeytyviä murhia, ja Blixen ja hänen läheisensä saavat huomata joutuneensa vaarallisella tavalla öljy-yhtiön turvajoukkojen ja valtiollisten turvallisuuspalvelujen väliin. Maailmassa, jossa henki ei ole minkään arvoinen, ainoa tapa selviytyä pelistä on pelata se loppuun asti...
Matti Laine; Pahojen miesten seura

Sain tämän kirjan lahjakirjana Elisa Kirjasta ja yllätyin positiivisesti kirjan mukavasta kirjoitustyylistä ja jouhevasta tarinasta.  Itse tykkäsin erityisesti siitä, että kirjan tapahtumapaikat sijoittuvat itsellekin tuttuihin paikkoihin joka jollakin tapaa lisää lukufiilistä, voi ikäänkuin ajatella olevansa mukana tarinassa :)

Pahojen miesten seura on kellon lailla jännitystä tikittävän Vitikka-sarjan avausosa. Entisen NHL-maalivahdin Elias Vitikan elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän ottaa Helsingin yössä taksinsa kyytiin joukon juhlatuulella olevia jääkiekkoilijoita. Eräs kyytiläisistä on hänen vanha tuttunsa pelivuosilta ja tämä palkkaa uransa jälkeen vuosikausia holtittomasti ajelehtineen Vitikan varjostamaan tulevaisuuden hyökkääjätähteä, jonka otteet kaukalossa ja sen ulkopuolella eivät miellytä pelaajan lähipiiriä. Kyttäyskeikka vie Vitikan jääkiekon parista yhtäkkiä täysin toisenlaiseen seuraan, keskelle järjestäytyneen rikollisuuden välienselvittelyjä. 

Matti Laine on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Hän on julkaissut  seitsemän dekkaria, joista ehkä nimekkäin on palkittu Sorjonen-poliisisarja. Jens Lapidus; Top Dog

Mahtava päätös draamalle, joka alkoi kehittyä menestystrillereissä Vip-huone ja Sthlm delete. Näin kuvataan kirjaa Top Dog ja allekirjoitan tämän. Spännande! Top Dog päättää upean kirjasarjan ja vei mukanaan niin, että vähän taas harmitti kun kirja loppui :) Taattua Lapidusta, tykkään & suosittelen lämmöllä kaikille rikoskirjallisuudesta pitäville ♥

Tukholmassa on vaikuttanut vuosikymmeniä salainen verkosto, joka on hyväksikäyttänyt nuoria tyttöjä. Jokainen, joka on päässyt näiden petojen jäljille, on hengenvaarassa. Vip-huoneessa ensimmäisen kerran näyttämölle astunut epäsuhtainen työpari, asianajotoimiston uraohjus Emelie ja entinen taparikollinen Teddy, jatkavat siitä mihin edellisessä osassa jäivät. Poliisin erikoisryhmä yrittää selvittää, keitä verkostoon kuuluu, mutta laihoin tuloksin. Ja samalla joku yrittää kaikin keinoin vaientaa Teddyn ja Emelien.


Mitä kirjoja sinä luet? Jaa toki suosikkisi kommenttiboksiin sillä lukeminenhan kannattaa aina!
Oliko listalla sinulle jo tuttuja kirjoja?

Kivaa torstaita! 

2 kommenttia:

  1. Suosittelen Arttu Tuomisen teoksia, 3 nyt julkaistu, neljättä odotellessa. Muistilabyrintti taitaa olla ensimmäinen. Mulle uppos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka! Nämä ovatkin mulle aivan uusia tuttavuuksia ja näihin tartunkin sitten heti seuraavaksi ♥

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥