Joka tapauksessa, täällä ei ainakaan liiaksi ole
Menemen & jogurttikastike
Munakas:
2 rkl öljyä
2 sipulia
1 paprika
1 keskikokoinen valkosipulinkynsi
½ punaista chiliä
5 - 6 tomaattia
½ prk mustapapuja (150g)
½ prk maissia (150g)
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hunajaa
3 - 4 kananmunaa (yksi per hlö)
½ dl silputtua persiljaa
Valkosipulijogurtti:
½ prk ( á 300 g ) Turkkilaista jogurttia
1- 2 keskikokoista valkosipulinkynttä (tai yksi kokonainen tuorevalkosipuli)
1- 2 tl sitruunan mehua
1 tl sokeria
ripaus chilipippuria
(½ dl silputtua persiljaa)
Leikkaa sipulit ja paprika suikaleiksi. Viipaloi chili. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja silppua persilja. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on sopivast lämmennyt lisää pannulle sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Kuullota, kunnes kasvikset alkavat pehmentyä. Lisää pavut ja maissi. Sekoittele hiljalleen. Lisää tomaatit sekä hunaja. Kun neste on haihtunut, lisää mausteet sekä puolet silputusta persiljasta.
Tee kasvisten sekaan neljä kuoppaa ja riko yksi kananmuna jokaiseen kuoppaan. Laske lieden lämpötila minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä. Mikäli haluat, että kananmunat kypsyvät kokonaan, laita munien lisäyksen jälkeen kansi pannun päälle ja muista hiljentää lieden lämpötiöla jottei ruoka pala! Ripottele valmiin ruoan päälle vielä loput persiljasta. Tarjoile sellaisenaan jogurttikastikkeen ja leivän kera.
Bon Appetit!
Menemen & Jogurttikastike (kuva lainattu googlesta) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit ♥