torstai 13. heinäkuuta 2017

Mustikka & Kookos ne yhteen sopii

Sen lisäksi, että rakastan kaikkia marjoja ja hedelmiä, pidän hurjasti myös kookoksen mausta. Kookoksen ja suklaan lempeä yhdistelmä on mielestäni taivaallinen! Usein lisään kookoshiutaleita aamujuomaani smoothieen tuomaan pehmeyttä ja tuulahduksen etelän vivahteikasta makua. Smoothie on usein helppo ja nopea valmistaa ja hyvässä juomapullossa sen saa myös mainiosti napattua mukaan työmatkalle. Niinpä kun sähköpostiini kilahti tämä suussa sulava kolmikerroksinen smoothie-resepti, joka sisältää myös toista suosikkiani mustikkaa, oli ryhdyttävä samointein hommiin! Tällä kertaa kyseessä oli iltapala-smoothie, sillä tämän reseptin valmistus vie hieman enemmän aikaa, mutta täyttävyytensä vuoksi oli oikeastaan varsin hyvä vaihtoehto perinteiselle avokaadoleipä- iltapalalle. Mustikat sisältävät paljon vitamiineja ja antioksidantteja joten näillä luonnon omilla antimilla sopiikin herkutella oli sitten kyseessä aamu- tai iltapala :) Pian kun uusi mustikkasato taas kypsyy, saa pakastimeenkin poimittua uusia marjoja tulevan talven päiviä piristämään!Mustikka- kookossmoothie
(kahdelle)

Kreikkalaista jogurttia (vähärasvainen)
1 purkki kookosmaitoa
2 banaania
1 pussi pakastemustikoita
Kookoshiutaleita
Vaaleaa agavesiirappia
(tuoreita mustikoita koristeluun)


Aloita erottelemalla purkissa oleva kookoskerma ja kookosvesi. Tämä käy helposti niin, että nostelet lusikalla purkin päällimmäisenä olevan kerman erilliseen lasiin tai kulhoon. Purkkiin jää jäljelle kookosvesi, jonka voit kaataa toiseen astiaan.

Ensimmäinen kerros: Sekoita kulhossa 3 dl kreikkalaista jogurttia, i dl jäisiä mustikoita, 6 ruokalusikallista kookosvettä ja yksi lusikallinen agavesiirappia. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes seos on tasainen ja sileä.  Kaada seos kahteen lasiin ja laita lasit pakastimeen vähintään 20 minuutiksi, niin että seoksen pinta on hieman jäätynyt.

Toinen kerros: Sekoita kulhoon 1 banaani, 2 ruokalusikallista mustikoita, 2 ruokalusikallista kookoshiutaleita, 1 ruokalusikallinen agavesiirappia sekä loput kookosvedestä. Sekoita kaikki ainekset keskenään kunnes seos on taas tasainen ja sileä. Ota lasit pakastimesta ja kaada varovasti ensimmäisen kerroksen päälle. Laita lasit uudestaan pakastimeen vähintään 15 minuutiksi, niin että pinta on hieman jäätynyt.

Kolmas kerros: Sekoita kulhoon 1 banaani, loput kookoskermasta, 2 ruokalusikallista kookoshiutaleita ja ruokalusikallinen agavesiirappia. Sekoita ainekset keskenään niin, että seos on tasainen ja sileä. Ota lasit pois pakastimesta ja kaada kolmas kerros varovaisesti edellisten kerroksien päälle. Koristele halutessasi muutamalla tuoreella mustikalla ja nauti!Herkullista Torstaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥