torstai 24. marraskuuta 2016

Ensimmäinen kirjoitus ja Elämäni Aakkoset

Tästä se lähtee, ensimmäinen kirjoitukseni blogiin!

Jotta te saisitte tietää minusta muutakin kuin pari sanaa sivupalkissa, mennään heti suoraan pintaa syvemmälle ja Elämäni Aakkoset, olkaapa hyvät. Sydämellisesti tervetuloa mukaan!A - Amanda. Tyttäreni ja päivieni ilo! En kyllästy koskaan seuraamaan lapseni puuhasteluita. Innovatiivisuus joka lapsista kumpuaa on ihailtavaa ja siitä huolettomuudesta elämää kohtaan voisin itsekin ottaa palasen.

B - Borta bra men hemma bäst! Tähän sanontaan kiteytyy niin kovin monta asiaa elämässäni; Omaan ikuisen matkakuumeen ja rakastan matkustamista mutta kotiinkin on yleensä kiva tulla. Kaksikielisyys perheessämme arjen askareineen sekä oma viha-rakkaus -suhteeni ruotsinkieleen on tuonut paljon hauskoja tilanteita elämääni.

C - Champagne, lempimerkkini on Moét mutta muutkin käy. Ei niin pientä juhlaa olekaan etteikö kannattaisi kohottaa maljat ja nauttia lasilliset.

D - Duurissa kulkevat laulut ja duurivoittoinen elämänasenne. Niiden avulla arkikin tuntuu paljon  paremmalle.

E - Elämä ja jatkuva elämännälkä. Toivottavasti jokainen muistaa pysähtyä aina välillä kiireen keskellä miettimään, että elämä on tässä ja nyt.F - Fikkari eli taskulamppu. Olen vähän piemeänpelkuri ja tasku- tai otsalamppu kulkee iltalenkillä aina mukanani.

G - Gilmore Girls. Löysin sarjan vasta hiljattain ja olen aivan innoissani! Voiko parempaa esikuvaa tyttärelle olla kuin Lorelai Gilmore. Ei kaiken tarvitse olla aina niin vakavaa.

H- Hem. Koti on ainoa paikka maailmassa jota vaalin ja varjelen. Se on paikka, jossa asuvat elämäni tärkeimmät ihmiset ja eläimet.

I - Ihana. Sana jota käytän usein enkä koe sanan viljelyn vähentävän itse sanan merkitystä lainkaan.

J - Juomapullo. Kulkee mukana aina ja niitä on vuosien varrella kertynyt varmasti kymmeniä! Omani on tällä hetkellä lasia ja pelkään sen menevän rikki. Pitäisi muistaa juoda vettä pitkin päivää ja olen tänä vuonna siinä ehkä hieman tsempannutkin.K - Kirja(t). Arjen pakopaikka on uppoutua täysin kirjan maailmaan. Olen Jörn Donnerin kanssa täysin samaa mieltä: Lukeminen kannattaa aina. Dekkarit ovat suosikkejani mutta välillä kaipaan hetkeksi jotain ihan muuta, kuten elämänkertoja tai hömppää.

L - Lapinsaari. Oma saari, jossa olen viettänyt lapsuuteni kesät. Rakas paikka, jossa haluaisin viettää huomattavasti enemmän aikaa!

M - Mies ja nimenomaan M-kirjaimella alkava puolisoni. Elämäni tukipilari, tsemppari ja lapseni isä. Samalla myös maailman kiltein ja ahkerin aviomies.

N - Nauru. Välillä tekee hyvää nauraa niin, että oikein vatsaan sattuu. Myös lapsen vilpitön nauru ja kikatus on korvia huumaavaa.

O - Onnellisuus. Sitä kannattaa tavoitella ja siihen tulee pyrkiä.

P - Perhe. Oman ydinperheeni lisäksi tähän kuuluvat myös molempien sukulaiset sekä muutamia hyvin läheisiä ystäviä, jotka luen perheeksi vaikkeivat suoranaista sukua olekaan. Ilman heitä ei olisi minuakaan: olen kasvanut heidän kanssaan ja kokenut elämäni suurimmat asiat yhdessä näiden ihmisten kanssa.

Q - Quality. Laatu on toivottavaa, oli sitten kyse elämänlaadusta, laatuajasta tai laatutavarasta.

R - Ruoka & Rakkaus. En osaa valita vain toista, molemmat ovat elintärkeitä. Ja lisäksi koska rakastan hyvää ruokaa ja rakkaus on ihana tunne,  ansaitsevat nämä molemmat paikkansa R-kirjaimessa.

S - Simba-Simppanen. Oma, rakas ja karvainen perheenjäsen. On käsittämätöntä, kuinka paljon koirasta voi olla seuraa sekä turvaa pienelle koululaiselle.
T -Työ. Pidän työstäni paljon ja koen, että kun kerran työ vie paljon aikaa elämästä sen on oltava edes jollain tasolla mielekästä ja jos näin ei ole on aika miettiä, tulisiko minun tai työpaikkani muuttua.

U -  Urheilu. En ole koskaan ollut mikään urheiluhullu mutta koko elämäni olen aina urheillut jotain tai jotenkin. Kolmenkympin ylitettyäni tajusin, että urheilun on oltava osa jokaista päivää muuten arkea ei jaksa. Oli se sitten puolentunnin kävelylenkki tai tunnin sulkapallomatsi on kaikki liikunta parempi kuin ei mitään. Penkkiurheilua harrastan jääkiekon MM-kisojen ja Olympialaisten aikaan raskaasti.

V - Viini ja eritoten punaviini. Isäni opetti minulle viinien salat ja sen, ettei viiniä tarvitse juoda pullo tolkulla, mutta välillä sekin tekee ihan hyvää. Lasillinen hyvää viiniä ja juttutuokio puolison tai ystävän kanssa auttaa moneen vaivaan.X - asento. Mieluiten makaan X-asennossa kuumassa auringon paahteessa, meren tai järven rannalla. Se tunne, kun lämpö hellii ihoa ja mieltä veden liplatellessa taustalla on sanoin kuvaamattoman ihana. Silloin tuntuu, että elämä on ihanaa!

Y - Ystävät. Elämä kuljettaa ja monet omista ystävistäni asuvat ympäri maailmaa. Olen helposti kiintyvää sorttia ja tiedän heti, ketkä ovat minulle ne oikeat. Onnekseni nykypäivänä on Skypet, Whatsupit ja halvat lennot! Näiden avulla voin olla yhteydessä vaikkapa päivittäin ja tavata rakkaitani edes siedettävin väliajoin.

Z - Zombi. Jos en saa riittävästi unta olen todellinen elävä kuollut. Pyrin aikaisten arkiaamujen vuoksi pitämään rytmini myös viikonloppuisin suht aamupainotteisena. Otan päivisin puolentunnin power-nap:it joiden avulla jaksan tarvittaessa illalla hyvin myöhäänkin..

Å - Årskift. Tänä vuonna odotan vuodenvaihdetta enemmän kuin koskaan! Kuluva vuosi on ollut raskas ja odotan innolla tulevaa vuotta 2017.

Ä - Äiti. Oman äitini kanssa soittelemme vähintään kerran päivässä ja vaihdamme kuulumiset.


Ö - Öl = Olut. Pidän jääkylmän oluen mausta ja nautin usein yhden oluen ensimmäisenä kun saavun matkoilla asuinpaikkaani. Siitä tiedän, että loma on nyt.10 kommenttia:

 1. Hienoa Marika! Hyvää tekstiä ja mukavaa luettavaa, jään innolla odottamaan seuraavaa :-)
  Piia

  VastaaPoista
 2. Kiitos Piia tsempeistä ja kannustuksesta! Ehkäpä jo huomiselle on luvassa jotain uutta, stay tuned :)

  VastaaPoista
 3. Kippis! Tästä se lähtee. :) Gilmoren tytöt on aivan ihana sarja. Mulla on kaikki kaudet dvd bokseina ja juuri huomasin, että sarja saa ilmeisesti jatkoa Netflixissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina ja kiitos tuhannesti myös avusta. Ihanaa lomaa teille!

   Poista
 4. Ihana Marika! Pus! Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Minna! Toivottavasti nähdään pian ja kaunis kiitos sinulle!

   Poista
 5. Marika! Ihana aloitus, odotan innolla lisää. Sä oot ihana �� Ihana on mahtavan kaunis sana ❤ -mera

  VastaaPoista
 6. Kiitos Mera♥ Huippua, kun löysit blogiini ja vielä huipumpaa jos myös tykkäsit!

  VastaaPoista
 7. Hei Marika!
  Oi, monta viisasta asiaa aakkosissa. Tykkään tuosta positiivisesta ja vauhdikkaasta kirjoitustyylistäsi, tulee itsellekin hyvä mieli :)
  -lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta kommentistasi! Minulle tuli kommentistasi tosi hyvä mieli :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit ♥