sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

PizzaPerjantai (tai oikeammin PizzaSunnuntai)

Hupsista keikkaa, olipa jäänyt sitten kirjoittajalta painamatta kokonaan julkaise-nappi pohjaan, joten pizzaresepti lähtikin jakoon vasta nyt sitten sunnuntain kunniaksi. Pahoittelut tästä! Toivottavasti ei kenenkään pizzat jääneet perjantaina valmistamatta reseptipuutoksen vuoksi :(

Kesäisin meillä tulee valmistettua pizzat usein ulkona grillissä esimerkiksi pizzakiven päällä ja mikäs sen mukavampaa, kuin viettää vaikkapa sunnuntai-päivää pizzabileiden parissa!

Tässä nyt lupaamani resepti, jota itse olemme käyttäneet silloin, kun pizzaa on saatava nyt, eikä aikaa taikinan odotteluun ja pakastamiseen ole päivä tolkulla.

Pohja:

1,5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä
1 hiiva
 Vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

Valkoinen pizzakastike:

1 prk ranskankermaa
1 tuore valkosipuli
mustapippuria
Cayennepippuria
suolaa

Täytteet voi jokainen ruokailija valita makunsa mukaan, meillä suurimpia suosikkeja on oliviit, sipuli, erilaiset juustot, kebabliha, kinkku, ananas, you name it! Juustoraasteen laitamme aina suoraan kastikkeen päälle, ennen muita täytteitä. Tällöin juusto sulaa ihanasti pizzan keskelle, nam. Toki tämäkin on makukysymys, jotkut pitävät ainoana oikeana tapana sitä, että juusto muodostaa pizzan päälle rapeahkon kerroksen. Onneksi pizzan voi aina valmistaa omien mieltymysten mukaan!

Valmiin pizzan päälle vielä hiukan rucolaa ja tuoreita mansikoita niin sitten on oma suosikkini kesäkuumalle valmis! Allaolevan kuvan kastikkeena on käytetty perinteistä punaista kastiketta, sillä yleensä pizzat tuppaavat katoamaan parempiin suihin ennen kameramiehen paikalle ehtimistä :)

Suloista Sunnuntaita ystäväiset!


Pizza ♥




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥