lauantai 10. joulukuuta 2016

Viikon Parhaita Hetkiä

Viikko oli täynnä jouluisia ajatuksia johtuen varmaankin tiistaisesta itsenäisyyspäivästä. Pienenä kotonani oli tapana juurikin itsenäisyyspäivänä laittaa kyntteliköt ikkunoihin ja muutenkin aloittaa jouluvalmistelut. Silloin oli lupa alkaa odottamaan joulua ja ruveta laskemaan päiviä jouluaattoon. Tätä perinnettä olen kyllä nykyäänkin pyrkinyt noudattamaan, mutta aina en ehkä ole ihan malttanut odottaa itsenäisyyspäivään asti vaikka kuinka olen yrittänyt.. Alla viikon parhaita hetkiä, niitä jotka ovat tästä viikosta tehneet taas ikimuistoisen;

Sunnuntaina vietin pitkästä aikaa rauhallisen ja rentouttavan spa-hetken kotikylppärissäni. Olen jo pitkään suosinut Hollantilaisen Rituals- merkin kosmetiikka- ja kodintuotteista. Sopivan mieto ja miellyttävä tuoksu tekee lyhyemmästäkin kylpyhetkestä vähän paremman. Ritualsin kynttilöitä raahaan kassikaupalla ulkomaanmatkoilta tuliaiseksi itselleni. Tällöin itse matkojakin voi fiilistellä vielä pitkään myös itse reissun jälkeen!Maanantai-iltana päätimme juhlistaa tulevaa tulevaa itsenäisyyspäivää valmistamalla itse sekä pastan että pastakastikkeen. Mikään ei ole parempaa kuin kotona tehty, pitkään ja rakkaudella haudutettu Ragù -kastike, itse tehdyn pastan seuralaisena! Pidän siitä, että pienin asioin voi tehdä arjestakin juhlan hyvän ruoan ja viinilasillisen avulla. Ei niin pientä juhlaa olekaan, etteikö sitä kannattaisi jotenkin juhlistaa!Tiistai-aamuna vierailimme hautausmaalla ja veimme isäni haudalle joulutervehdyksen lyhdyn ja havujen merkeissä. Hautausmaalla on kyllä niin kaunista juhlapäivinä ja siellä mielikin rauhoittuu vaikkei kyseessä olekaan mikään varsinaisen iloinen paikka. Kotiin tultuani sytytin perinteen mukaan itsenäisyyspäivän kynttilät ikkunalle Suomen 99-vuotis juhlapäivän kunniaksi.
Torstaina lenkkeillessäni tuli ensimmäistä kertaa oikein jouluinen tunne, kun ulkona sateli hiljalleen lunta ja kuulokkeissa soi joululaulut. Oli niin liukasta että kiittelin mielessäni useaan kertaan miestäni joka aikoinaan lähes pakotti minut ostamaan nastalenkkarit. Nämä ovat osoittautuneet rumuudestaan huolimatta, maailman parhaiksi kengiksi talvella ja on ihana tunne, kun ei tarvitse pelätä liukastuvansa. Suosittelen kaikille, jotka vähänkään talvella ulkona liikkuvat. Jos jollakulla on muuten suositella hyviä (langattomia?) nappikuulokkeita, niin saa vinkata!
Perjantai on perinteinen Fredagsmys -päivä ja itse perjantaissa on aina vähän juhlan tuntua. Rakastan sitä tunnetta, että koko viikonloppu on vielä edessä ja ei ole kiire mihinkään. Lisäksi pidin etätyöpäivän ja sain viimeisteltyä työprojektin, jonka parissa on vierähtänyt tovi jos toinenkin viime viikkoina. Palkitsin itseni työpäivän päätteeksi kynsienlakkaus-operaatiolla, punaista kynsiin ja olen valmis viikonlopun viettoon!Lauantaina eli tänään on ohjelmassa joulukorttien kirjoitusta. Löysin suloiset kortit viime viikonloppuisella SomiA LIVING -vierailullani ja en voinut vastustaa näitä, ei niin perinteisiä joulukortteja. Minulla on suuri tarve lähettää joulukortit läheisilleni ja usein saan ne kyllä kirjoitettua mutta se postiin vieminen on ehkä pariin otteeseen saattanut jäädä tekemättä. Tänä vuonna yritän ihan todella, sillä ovat nämä kortit niin ihastuttavia!
Lämminta ja mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onpa aivan tajuttoman söpöjä joulukortteja! <3 Onko ne sun nastalenkkarit icebugit? Multa sellaiset vielä puuttuu, mutta pitäisi kyllä hankkia vielä tänä talvena. En käsitä miten mulla ei vielä ole sellaisia ja sitten aina kävelen jossain ojan pohjilla, kun on liukasta.

    VastaaPoista
  2. Mulla on Icebugit mutta nykyään on paljon muillakin valmistajilla. Haltin kenkiä ainakin on näkynyt ja mallejakin taitaa nykyään olla jo vaikka ja kuinka paljon. Mä ajattelin, että sulla nyt ehdottomasti olisi nastalenkkarit :) Suosittelen kyllä!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ♥