perjantai 6. tammikuuta 2017

TV-sarjavinkkejä pakkaspäiville

Hyvää Loppiaista kaikille! Itselleni ainakin tuli tämä extra-vapaapäivä ihan tarpeeseen ja voi miten kiva fiilis onkaan kun tänään on vasta perjantai ja koko viikonloppu on vielä edessä! Tänään vuorossa lupaamani tv-sarjat Top 5 ja lisäbonuksena vielä 5 tv-sarjaa, jotka aikanaan ovat kuuluneet must see- listalleni. Nämäkin ovat kirjojen ja elokuvien tapaan pääsääntöisesti vanhempaa tuotantoa eli ei ihan viime päiviltä tai -vuosilta. Tässäpä siis ensin

Top 5 TV-sarjat


- Friends

 • Tämä New Yorkiin sijoittuva, viidestä kaveruksesta kertova sarja tuskin suurempia esittelyjä kaipaa. Eittämättä yksi eniten katsomiani sarjoja josta edelleen, sadoista katselukerroista huolimatta, löytyy uusia naurunpyrähdyksiä aiheuttavia kohtauksia. Kun on huono mieli tai harmittaa ei tarvitse kuin hetki katsoa tai oikeastaan kuunnella näitä ystävyksiä niin johan mieli kohenee.- X-Files
 • Käsikirjoittaja Chris Carterin luoma scifi-sarja kertoo kahden liittovaltion agentin Fox Mulderin ja Dana Scullyn tutkimuksista selvittää paranormaaleja ilmiöitä X-files osastolla. Päähahmoista Mulder uskoo avaruusolentoihin ja ufoihin, kun taas Scully on skeptinen ja tieteellisempi tutkimuksissaan. 
 • Tämä silloin jopa aikaansa edellä ollut sarja on edelleen suosikkini ja hihkuin innosta kun muutama vuosi sitten kuulin sarjaan tehtävän uusia jaksoja! Oli hienoa "tavata" Mulder ja Scully vuosien tauon jälkeen! Oman jännityksensä sarjaan tuo loistava Mark Snown musiikki. - Prison Break

 • Toimintasarja kertoo syyttömänä kuolemaan tuomitusta Lincoln Burrowsista ja tämän veljestä Michael Scofieldista, joka laatii hyvin yksityiskohtaisen pakosuunnitelman veljensä pelastamiseksi.
 • Sarja vei niin mennessään, että taisi muuten useampi vuorokausi mennä aikoinaan äitiyslomalla ollessani tämän sarjan parissa. Myös tässä sarjassa nähdään tosi hyviä roolisuorituksia niin pääosa- kuin sivuosa- näyttelijöiltäkin. Pitäisikin taas pitkästä aikaa palata veljeksien pariin, sillä myös tästä sarjasta on tulossa kymmenen uutta jaksoa, jihuu!- Gilmore Girls

 • Stars Hollow'n pikkukaupunkiin sijoittuva komedia-draamasarja vei myös allekirjoittaneen täysin mennessään. Yksinhuoltaja Lorelai Gilmoren ja Rory-tyttären elämästä kertova sarja on hyvänmielen sarja ja kyllähän Lorelain kasvatusmetodeista voi jokainen tiukkis-mama ottaa vinkkejä omaankin elämään :)
 • Löysin sarjan vasta tänä syksynä ja olen iloinnut täysin rinnoin siitä, että näkemättä oli kaikki seitsemän tuotantokautta plus joulunalla julkaistut uudet neljä jaksoa. Oikein mainiota hyvänmielen viihdettä!- House of cards

 • Netflixin alkuperäissarja (uusintaversio Michael Dobbsin romaaniin perustuvasta samannimisestä minisarjasta vuodelta 1990) kertoo Yhdysvaltain Valkoisesta talosta ja presidenttipelistä. Pääosanäyttelijä Kevin Spacey näyttelee demokraattipoliitikko Frank Underwoodia ja on roolissaan niin hyvä, että välillä sarjaa katsoessani mietin, kuinka hyvin voi joku tosiaan osata näytellä. Claire Underwoodia näyttelee ihastuttava Robin Wright, jonka roolisuoritus on myös vertaansa vailla. Loista sarja kerrassaan!


Bonus TV-sarjat

Näitä kaipaan ja nämä ovat omaan nuoruuteni liittyneet niin merkittävästi että vaikka eivät välttämättä maailman parhaiden sarjojen palkintoa ansaitsisikaan niin minulle nämä ovat olleet merkittäviä, tavalla tai toisella.

- Murder one - Harkittu murha
 • Sarjassa yksi kausi käsittelee yhtä oikeudenkäyntiä ja sen kiemuroita. Kuka muistaa tämän loistavan, Steven Bochcon luoman oikeusali-draaman? Mielestäni yksi parhaita sarjoja ja tätä kaipasin monen monta vuotta sarjan päättymisen jälkeen!

- Twin Peaks
 • Kulttimaineenkin saavuttanut TV-sarja jota koko perheen voimin aikanaan televisiosta katsottiin! Sarjassa tutkitaan Laura Palmerin murhaa FBI-agentti Dale Cooperin johdolla kuvitteellisessa Twin Peaksin kaupungissa. Kaupungin asukkaat ja elämä tulevat tutuksi outouksineen ja kaupungista paljastuu yhtä sun toista yliluonnollistakin tapahtumaa. 


- Melrose place
 • Melrose Place on kommuuni, asuntorakennus Los Angelesin West Hollywoodissa. Tämä saippuaooppera oli ehdottomasti viikon pakko nähdä -ohjelma aikana, jolloin ei ollut montaakaan varsinaisesti teini-ikäisille suunnattua, ulkomaista tv-sarjaa. Sarja oli suunnattu juuri sille ikäluokalle, joka oli kasvanut jo ulos Beverly Hills 90210 -iästä mutta kaipasi kuitenkin ehkä vielä jotain vähän teen agea kuitenkin.  Melrose Placen kiemurat puitiin seuraavana päivänä koulussa ja mietittiin mitä seuraavaksi sarjassa tapahtuu. 

- Far out
 • Ensimmäinen Suomalainen TV formaatti, joka myytiin ulkomaille! Ohjelman ideana oli lähettää kaksi paria jonnekin päin maailmaa, jossa heidän tuli suorittaa erilaisia annettuja tehtäviä. Tehtävistä kilpailijoiden oli kuvattava video, joka sitten esitettiin illan ohjelmassa. Yleisöäänestyksellä valittiin voittajaksi suosikkipari, joka jatkoi matkaansa uuteen paikkaan kun taas häviäjät joutuivat palaamaan kotiin. Kaikki sarjaa seuranneet muistavat varmasti hulvattoman hauskan Tatun ja Eekan :) 

- Ruusun aika
 • Sarja kuvasi Helsinkiläisen Ruususen perheen elämää ja tapahtumia. Ruususten elämä oli hyvin normaalia "joka perheen elämää" johon oli perheiden helppo samaistua; Kaikilla arkiset askareet lainanmaksuineen ja ruoan laittoineen, eli juuri sitä mitä meistä monella oli juuri tuolloin. 
 • Olen lukenut Ruusun ajan myös kirjana monen monta kertaa ja kyllä täytyy sanoa, että olisi mukavaa nähdä sarja vielä joskus uusintana televisiossakin!


Tässäpä nämä minun suosikkini nyt olivat niin kirjojen, elokuvien kuin tv-sarjojenkin osalta. Löytyikö sinun listaltasi samoja suosikkeja? Mikäli sinulla on joku sarja, elokuva tai kirja, jota ehdottomasti kaipaat tai suosittelet niin vinkkaa ihmeessä siitä kommenttiboxiin! 

Mukavaa Loppiaisen pakkas-iltaa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥