perjantai 9. maaliskuuta 2018

7 kuvaa viikolta, vko 10

Pirtsakkaa perjantaita! Se on taas viikon paras päivä ja viikonloppu on edessä. Onnekseni olen saanut viettää tämän perjantain kotikonttorilla ja fiilistellä viikonlopun saapumista hieman rennommissa tunnelmissa. Työtä on siis kyllä riittänyt mutta jo se, ettei tarvitse aamutuimaan laittutua ja lähteä kiireellä yhtään mihinkään vaan päivän voi viettää halutessaan vaikka ihan verkkareissa ja villasukissa! Villasukat tulivat taas ihan tarpeeseen kun ulkona näyttää enemmän tammikuulta kuin maaliskuulta, höh! Aamu-uutisissa kylläkin sanottiin maaliskuun olevan virallisesti vielä talvikuukausi mutta ainakin maaliskuussa on jo lupa vähän odottaa kevättä saapuvaksi, vai mitä olette mieltä?

Puhelimeen on tällä viikolla tallentunut harmittavan vähän kuvia tai ainakaan sellaisia julkaisukelpoisia yksilöitä mutta onneksi juuri sen seitsemän kuvaa sain sentään napattua. Yhden kuvan otin kylläkin ihan vartavasten tätä kirjoitusta varten sillä halusin jakaa tv-sarja-vinkin myös täällä :) Mennäänpä siis itse asiaan ja tässäpä sitten tämän viikon otokset:Messuilemassa:
Kuva päätyi puhelimeeni viime sunnuntaina kun olimme GoExpo-messuilla pyörähtämässä. Pisin aika odotetusti vierähti heppa- ja eläinpuolella mutta löytyihän tapahtumasta myös paljon muutakin katsotaavaa. Eniten itseäni nauratti, että otin sitten kaikista mahdollisista kuvattavista aiheista kuvan lehmistä :) Mutta nämäpä olivatkin mitä suloisempia yksilöitä ja tykkäsivät viettää aikaa toistensa lähellä, kuten kuvastakin näkee ♥ Kaverit tykkäsivät myös nuuhkia ihmisiä ja antoivatpa rapsuttaakin. Suloiset laamat ja alpakat eivät jostain syystä kuviin asti päätyneet vaikka niidenkin touhuja tuli tovi jos toinen seurattua. Messut itsessään olivat mielestäni varsin onnistuneet, kivasti järjestetty ja urheilulajejakin oli mukavasti laidasta laitaan!
Lounasruoka & samalla myös lounasvinkki:
Tässäpä vinkki kaikille, joilla on tapana ottaa omat eväät lounaaksi! Pyrin aina mahdollisuuksien mukaan ottamaan eväät jo kotoa mukaan työpaikalle ja yleisesti yritän parhaani mukaan hyödyntää vieläpä edelliseltä illalta jäljelle jäänyttä ruokaa. Välillä tapahtuu kuitenkin hairahduksia ja tulee sorruttua myös eineksiinkin.. Tämä pakastealtaasta löytyvä kasvisruoka vei kielen mennessään ja vei muuten samalla myös ykkössijan muilta kilpailijoilta (kuten äitien tekemältä kinkkupekoniruukulta) kerta heitolla! Jos en tietäisi, en välttämättä tajuaisi, että tämä on valmisruoka ja vieläpä vegaaninen. Kyseinen ruoka tulee ehdottomasti löytymään eväslaukustani myös seuraavan kerran kun olen lounasevästä vailla, nam! Kuva päätyi puhelimeeni kun työkaverillenikin suosittelin kyseistä ruoka-annosta :)Tuttu tilanne?
Noh, tämän kuvan lähetin miehelleni kun kuva sattui eteeni facebookin uutisvirrassa. Nauratti se, että näinhän se meilläkin on harva se ilta kun toinen yrittää tulla nukkumaan :) Koirat kyllä tietävät ettei heidän paikkansa ole ainakaan toisen tyynyllä, mutta olen saanut myös vanhemman koiraherran kiinni (useammankin kerran!) siitä että hän käy vähän puolisalaa kurkkaamassa illalla/ yöllä, joko isäntäväki on nukahtanut ja voisi salaa hiipiä siihen tyynyjen väliin meidän keskelle. Kun toinen sitten on huomannut, että hei tuohan huomasi, lähtee hän viattoman näköisenä jalkopäähän pötkölleen.. Mutta niin, meillä siis koirat saavat nukkua sängyssä ja näin on aina ollut. Välillä toki saattaa hieman kiristää hermoja jos aamulla herää siihen, että kymmenen kiloa koiraa nukkuu rinnan päällä ja toinen yksilö on käpertynyt niin kiinni ihoon ettei happea meinaa saada :) Mutta kyllä ne myös lämmittävät, terveisin entinen palelija :)Loisto sarja & sarjavinkki:
Ruotsalaiset ne osaa! Jälleen kerran varsin mainio pohjoismainen tv-sarja joka vei heti mennessään. Sarjasta vinkkasi hierojani ja kuinka ollakkaan, hänen arvauksensa siitä, että minä pitäisin sarjasta, osui täysin oikeaan :) Kyseessä on Solsidan-sarjan tekijöiltä, draamakomedia vankilasta vapautuneesta Sonnysta. Ihan loistava tarinankulku ja muutenkin oikein leppoisaa katsottavaa. Aloitin sarjan katsomisen viime viikonloppuna ja koko tämän kuluneen viikon olen haaveillut ehtiväni  takaisin sarjan pariin. Toivottavasti tänään ehdin (tai jaksan..) edes yhden jakson vilkaista ennen kuin silmäluomet illalla painuvat kiinni, ihan vaikka vaan perjantain kunniaksi! Sarja on katsottavissa ainakin Yle Areenasta mutta saattaa löytyä muistakin suoratoistopalveluista. Vahva suositus! Ja kiitos vielä loisto-vinkistä P!
Luomua sen olla pitää!
Tämä kuva liittyi tyttäreni koulutehtävään, jossa heidän tuli löytää kaupasta vähintään viisi luomutuotetta. Ja ei, en tehnyt tehtävää tyttäreni puolesta vaan otin hänen pyynnöstään ainoastaan kuvia kun oma puhelin oli jäänyt kotiin :) Niinpä sitten kuvasimme ja taisivatpa porkkanat päätyä lopulta myös ostoskoriin kuvauksen päätteeksi. Kesäisin saamme onneksemme kerätä kaikki tarvittavat vihannkset anoppini kasvimaalta mutta näin talvella kaupassa käydessä suosin aina mahdollisuuksien mukaan luomuvihanneksia. Porkkana on suuri lempparini ja se on myös karvaisten tovereiden suosikki! Kun porkkanankuoriminen alkaa (siis ihan siitä ensimmäisestä kuoren vetäisystä), ovat molemmat koirat salamana paikalla ja odottamassa omaa osuuttaan. Yleensä aina tämä innokkuus myös huomataan ja ystävyksetkin saavat oman osuutensa ♥ Vihanneksista puheenollen, onko jollakin vinkata hyvää mehustinta? Siis sellaista, joka oikeasti toimii ja on helppokäyttöinen? Kertokaahan kokemuksista kommenttiboksissa, sillä sellainen on tässä taloudessa ostoslistalla :)
Maailman paras keksintö: Uimalakki!
Miten sen vasta tajusinkin lukuisten itkunsekaisten takkutukan selvittämis-operaatioiden jälkeen! Siis sen, että maailmaan on keksitty uimalakki. Halleluujaa! Nyt on kyllä keksintö löytänyt käyttäjänsä ja saanut ainakin yhden uimarin iloiseksi. Rumahan lakki on kuin fan mutta eipä haittaa! Se jos tällainen silikoninen rumilus, joka tekee kantajastaan ihan munapään näköisen, estää tukan solmuun menemisen, on loistokeksintö. Ilolla olen tämän viiden euron ostoksen jälkeen taas tällä viikolla suunnannut uimahallille ja vetäissyt lakin ylpeänä päähän. Uimalakki rules! Jos siis joku muukin kamppailee märkänä takkuuntuvien hiusten kanssa on tässä oiva helpotus asiaan.
Ensiaputaidon pitäisi olla kansalaisvelvollisuus!
Minä olen nyt oman velvollisuuteni siltäosin kuin se ennakkoon on mahdollista, suorittanut ja vaikka tietysti toivon, ettei näitä taitoja tarvitsisi koskaan käyttää, tiedän ainakin osaavani tehdä jotain jos tarve niin vaatii. Työpaikallani järjestettiin kaksipäiväinen koulutus ja olipa muuten hyvä ja opettavainen kurssi! Näitä taitoja kun saattaa tarvita ihan kotioloissa tai kauppareissulla, puhumattakaan harrastuksista.. Minusta ensiapukoulutuksen pitäisi kuulua jokaisen yleissivistykseen sillä tiesitkö esimerkiksi, että on tilanteita, jolloin viranomaiset eivät käytännössä voi ehtiä paikalle auttamaan ennen kuin se on jo liian myöhäistä. Tällaisissa tilanteissa ainoaksi vaihtoehdoksi jää se, että paikallaolijoiden on autettava ja ainakin yritettävä tehdä jotain. Työpaikallamme on jo vuosia käynyt sama tuttu kouluttaja ja hän on eittämättä paras kouluttaja, jonka olen koskaan tavannut. Vaikka aihe on raskas, vaativa ja surullinenkin, niin hän osaa tehdä koulutuspäivistä mielenkiintoisia ja ikimuistettavia. Nyt on taas taidot päivitetty ja eilen illalla jalkaan ilmaantunut haavakin paikattu päivitetyin opein :)

Veikeää viikonloppua ystäväiset!

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit ♥