tiistai 10. huhtikuuta 2018

Throwback Tuesday; Luksuslomaa remontin keskellä

Kun viime syksyn Aasian reissukohteita pohdittiin, oli ensimmäisenä ajatuksissa Indonesia ja etenkin Bali, mutta kuten muistamme, näytti hetken siltä, että Agung-tulivuori harkitsi purkautumista ja niinpä me teimme sitten viime hetken muutoksia matkasuunnitelmaan. Näin jälkikäteen on tietenkin helppoa ajatella, että kannattiko mutta turhapa sitä on jossitella. Niinpä päädyimme lomailemaan Vietnamissa, mikä oli sekin kuulunut toivelistalle jo pidemmän aikaa. Vietnam ja tuo pienen pieni Phu Quockin saari osoittautui alkuhässäkästä toettuamme (josta tämä juttu kertoo) varsin hurmaavaksi lomakohteeksi.

Jäätelö auttaa vaivaan kuin vaivaan ♥ 

Suuntasimme Vietnamiin hengiltuamme Singaporessa kolmisen päivää ja Singaporen eläintarhaa kierrellessämme sain viestin hotellista, jonka olimme etukäteen varanneet Phu Quocin lomallemme. Viestissä kerrottiin, että valitettavasti hotelliresortin uima-allas on mennyt rikki mutta meillä olisi lomamme ajaksi mahdollisuus käyttää lähihotellin allasalueita. Hieman siinä voivottelimme ja pohdimme, josko pitäisi tsekata muut tarjolla olevat hotellit mutta päätimme kuitenkin katsastaa jo varatun hotellimme (VIRHE!) ja pitäytyä sovitussa suunnitelmassa.

Koneen laskeuduttua vehreälle saarelle, odotti matkalaisia kuljettaja autoineen valmiina viemään meidät hotellillemme. Sisäänkirjauduttuamme ja kylmät tervetuliaisjuomat käsissämme katsahdimme ympärillemme; Paikka näytti aivan kuolleelta eikä koko alueella näkynyt muita kuin pari hotellin henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä.. Päästyämme sisään huoneistoomme, joka rehdisti sanottuna haisi aivan pihakellarilta, alkoi päässä raksuttaa. Vilkaistuani pihalle, jossa siis piti sijaitseman tämä rikkinäinen uima-allas, olin tipahtaa takamukselleni; Uima-altaassa ei siis ollut edes kaakeleita!? Että rikki on, kirjaimellisestikin. Koska hotelliin saapumisaikamme oli illan jo hämärtyessä en yksinkertaisesti jaksanut (tai nähnyt) ruveta tutkimaan hotellialuetta tarkemmin ja päätimme yöpyä tämän ensimmäisen yön maakellarissamme. VIRHE.

Rikki oleva uima-allas..
Aamulla heräsin siihen, että ovemme ulkopuolella piikattiin niitä halvatun uima-altaan kaakeleita irti kellon viisareiden osoittaessa puoli seitsemää aamulla. Jokainen voi varmasti kuvitella, millä fiiliksillä tämä luksusloma paratiisisaarella alkoi.. Ovesta astuessani kompuroin ensitöikseni rikkinäisiin kukkalaatikoihin ja itku silmässä totesin että nyt saa riittää! Varasin samalta istumalta, polveani parannellen, uuden hotellin noin kilometrin päästä ja painelin vastaanottoon. Hotellin ainoa englantia osaava virkailija oli vasta matkalla työpaikalleen ja niinpä odotellessämme pakkasimme laukut, annoimme suurimman raivon laskeutua ja odottelimme virkailijaa saapuvaksi. Tämän äärimmäisen ystävällisen naishenkilön saapuessa, hänen ensimmäiset sanansa olivat että hän kyllä ymmärtää jos olette lähdössä. Minä sitten ironisesti siihen että ihanko totta ymmärrät?! Kysyin häneltä, että miksi ihmeessä tämä paikka on edes auki? Että eihän täällä voi lomailla kun tämä ei ole millään tapaa edes turvallinen ja tämähän on täysi työmaa!

Kerroin aamuisesta yhteenotosta kukkalaatikon kanssa ja samaan hengenvetoon myös sen, että tuo uima-allaskin taitaa olla myös hieman enemän kuin rikki. Mitä ihmettä te luulette tekevänne?! Hän oli samaa mieltä kanssamme mutta omistajataho haluaa ehdottomasti pitää paikan auki, työmaasta huolimatta. Virkailija oli niin pahoillaan että jo minäkin meinasin kuivata kyyneleitä jotka eivät tässä kohtaa edes johtuneet enää raivosta vaan silkasta harmistukesta, jota näin tämän nuoren naisen kärsivän. Pysyin kuitenkin lujana, sillä en usko, että matkakumppanini olisivat oleet kovinkaan innoissaan ajatuksesta että kuitenkin säälistä jäisimme remonttiavuksi hotelliin.

Näkymä huoneiston oven edessä..

Maksoin mukisematta parinkymmenen euron laskun yöpymisestä ja kuljetuksista koska en kehdannut tai jaksanut ruveta siitä enää venkoilemaan vaikka oikeasti olisi varmasti täytynyt. Halattuamme ja hyvästeltyämme tämän suloisen virkailijan suuntasimme hyvillä vaikkakin haikeilla mielin kohti uutta hotelliamme, joka osoittautui kaikinpuolin hurmaavan upeaksi resortiksi. Siis sellaiseksi, jossa oli uima-allas terassin oven edessä eikä yhtenäkään loma-aamuna tarvinnut herätä poran, sahan tai minkään muunkaan työvälineen metelöintiin :)

Tarinan opetus; Lue aina kaikki ja etenkin ne viimeisimmät kertomukset & kokemukset kaikista mahdollisista paikoista! Jos viimeisin kirjoitus on tehty vuosi sitten, on hotellisssa ehkä muutakin vikaa kuin rikkinäinen uima-allas..

Ja huomiona vielä; Tämä remontissa oleva lomaresort on varmasti ollut oikein kiva ja viihtyisä ennen remonttia ja toivon todella, että he saavat (tai ovat jo saaneet) remontin pikimiten valmiiksi, sillä uskon että elinkeinon vuoksi tämänkin hotellin tarkoituksena oli vain yrittää parhaansa. Ikävä kyllä tässä tapauksessa asiakkaan kustannuksella.

Rentoutumassa uima-altaalla
(jossa on myös kaakelit)


Throw back Tuesday on juttusarja, joka nimensä mukaisesti ilmestyy tiistaisin. 
Silloin muistellaan menneitä; palataan hetkiin, paikkoihin ja tapahtumiin, 
jotka ovat jääneet mieleen jostakin erityisestä syystä. 
Tervetuloa mukaan matkalle menneeseen!

2 kommenttia:

  1. Huh, mikä koettelemus! Meille kävi vähän vastaava Zimbabwessa Viktorian putousten lähellä. Se hotelli oli kanssa vasta puoliksi valmis ja altaassa ei tosiaan ollut vettä. Onneksi meillä ei ollut aikaa loikoilla siellä altaalla, joten jäätiin pariksi yöksi. Hyvä, että teille järjestyi noin helposti toinen majoitus, eikä kaikki ollut täynnä tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä mekin mietittiin että onneksi oltiin reissussa ennen varsinaisen lomasesongin alkua. Inhottaviahan nämä on mutta onneksi tällaisista yleensä aina selviää puhumalla :) Ja jääpähän jotain muisteltavaa!

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥