tiistai 17. huhtikuuta 2018

Throwback Tuesday; Ystävyyttä ympäri maailman

Elettiin kevättä 2017 kun matka kohti Kiinaa oli alkamassa. Tulossa olisi ehkä koskaan kauimmin (miten se sanotaan?) odotettu matka joka suuntautuisi maantieteellisestikin kauas, Suomesta katsottuna ainakin. Kun ystäväperheemme vuotta aikaisemmin oli matkalaukut pakattuna lähdössä kohti lentokenttää, ei kyyneliltä ja kaipuulta vältytty. Silloin lupasimme matkata heitä tervehtimään toiselle puolelle maailmaa heti sopivan tilanteen tullen, enkä hetkeäkään epäillyt etteikö lupaus pitäisi. Silti se, että matka tosiaan olisi ihan oikeasti edessä, tuntui jotenkin käsittämättömältä. Pian taas näkisimme toisemme ja saisimme viettää aikaa yhdessä. Etenkin tyttäreni oli kaivannut ystäväänsä ja useat ikävän ja kaipuun täyttämät illat oli syksyn ja talven aikana ehditty viettämään. Ja kyllä se ikävä taisi ihan meidän aikuistenkin sisintä riipiä.

Temple of heaven puistoalueineen on yksi kauneimmista
koskaan näkemistäni alueista!
Reissumme alkoi kiireen keskeltä, pitkien työpäivien jälkeen ja lentokentälle saapuessa olo oli todella epätodellinen; me ihan todella näemme ystävämme ihan pian ja me olemme oikeasti matkalla Kiinaan!? Olen huomannut, että tällaisissa matkoissa, jotka suuntautuvat ystävien luokse, on matkallelähtö-fiilis ja -valmistautuminen hieman erilaista kuin tavalliselle lomamatkalle suuntaaminen. Tärkeintä tulevassa matkassa ei olekaan uusi kohde ja tekeminen matkan aikana vaan ihan vilpitön yhdessä vietettävä aika tärkeiden läheisten seurassa. Lisäksi minusta on aina kiva viedä tuliaisiksi jotain Suomesta. Jotain sellaista, mitä ajattelen ulkosuomalaisten ehkä kaipaavan. Emme siis olleet etukäteen suunnitelleet mitään ohjelmaa reissumme ajaksi. Ne kohteet nähdään mitä nähdään- ajatuksella lähdettiin matkaan ja tärkeintä on saada viettää aikaa rakkaiden seurassa. Toki olimme etukäteen viestitelleet keskenämme, mitä toiveita meillä on matkalle mutta vilpittömästi ne kaikki olivat ainoastaan toiveita.

Uskomattoman kaunis &
valtavan kokoinen Kielletty Kaupunki
(ja sininen taivas!)

Ja voi mitä kaikkea me todella tuon reilun viikon aikana koimmekaan! Olin etukäteen mielessäni jotenkin ajatellut Pekingin olevan hälyinen, likainen ja sekasortoinen mutta mitä  vielä! Peking on yhdellä sanalla kuvattuna hurmaava! Meillä kävi uskomaton tuuri säiden suhteen ja saimme yhtä päivää lukuunottamatta nauttia kirkkaan sinisestä taivaasta, mikä ei ole millään tavalla mitattuna mitenkään itsestäänselvyys saasteiden täyttämässä Kiinassa. Suurimpana haaveena oli varmasti jokaisella meistä nähdä edes pieni pala Kiinan muuria (Great Wall) ja vietimmekin muurilla lähes kokonaisen päivän. Samoin Kielletty kaupunki (Forbidden City) sekä Taivaan temppeli (Temple of Heaven) upeine puistoalueineen tuli matkan aikana nähtyä. Omaksi suosiksi nousi kuitenkin kylki kylkeen rakennetut hutongit. Pienet, matalat talot, joita ympäröi puikkelehtivat kujat ja kadut. Hutong-alueita puretaan jatkuvasti ja on kyllä valtava sääli, jos nämä ennen muinoin Keisareiden palkollisten, palvelijoiden ja työmiesten asuinalueet puretaan kokonaan! Alue on valtavan kaunis ja kivoja kahviloita sekä ravintoloita löytyy mitä yllättävimmistä paikoista.

Kiinan muurilla juostaan mös maraton.
Ehkäpä sinne seuraavaksi.. :)

Parasta kuitenkin koko reissussa oli tavata rakkaat ystävämme! Oli suuri kunnia sekä äärettömän mukavaa saada asua lomamme ajan ystävien upeassa kodissa, mikä mahdollisti ja maksimoi yhdessä vietetyn ajan ♥ Illat kuluivatkin hyvän ruoan ja kylmien juomien parissa nauttien puutarhassa kevään lämpimistä illoista parhaassa mahdollisessa seurassa. Sitä näkee matkakohdetta hieman eri perspektiivistä silloin kun lomailee paikallisten seurassa ja apuna sekä oppaana toimivat paikan päällä asuvat ihmiset. En usko, että olisimme koskaan ominpäin nähneet ja löytäneet sellaisia paikkoja, mitä tällä reissulla saimme nähdä! Olkoonkin tämä siis kunnianosoitus sekä Pekingille että rakkaille ystävillemme, joita leikkisästi nykyään ihan vaan Kiinalaisiksi kutsutaan, suurella rakkaudella tietenkin!

Ihana kahvila keskellä Hutongeja ♥


Ystävyydelle ♥

Reissusta on nyt kulunut lähes vuosi ja tätä kirjoittaessa, varmasti arvaattekin, nostaa ikävä taas päätään. Toivon koko sydämestäni, että tapaamme ystävämme taas pian! Toivon myös, että ehtisimme vierailla Kiinassa vielä uudemmankin kerran, sillä taisipa Peking vähän yllättäenkin ansaita pienen paikan sydämessäni..

Tällä viikolla matkattiin Kiinassa, saapa nähdä, mihin ensi viikolla Throwback Tuesday meidät vie :)

Kivaa Tiistaita ystävät!


Throwback Tuesday on juttusarja, joka nimensä mukaisesti ilmestyy tiistaisin. 
Silloin muistellaan menneitä; palataan hetkiin, paikkoihin ja tapahtumiin, 
jotka ovat jääneet mieleen jostakin erityisestä syystä. 
Tervetuloa mukaan matkalle menneeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥