Appelsiini- suklaamoussekakku
Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
1/2 dl appelsiinitäysmehua
Täyte
3 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
5 dl Vispikermaa
1 dl Maitoa
1 rasia (200 g) Appelsiini tuorejuustoa, esim. Valio
3 rkl sokeria
( 3 rkl appelsiinilikööriä , esim. Grand Marnier )
Koristeluun tuoreita mansikoita
Valmistusohje
Aloita kakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen. Kaada kakkutaikina pinnoitettuun voideltuun irtopohjavuokaan, halkaisija n. 25 cm.
Paista 175 asteessa n. 15 min, kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja laita jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 - 10 minuuttia.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 dl kermasta suklaasulaan, kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi.
Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon ja jäähdytä haaleaksi.
Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri ja liivateseos. Lisää kermavaahtoon kevyesti sekoitellen, älä vatkaa.
Kostuta pohja. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle.
Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
Irrota appelsiini-suklaamoussekakku varovasti vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Ja koska kakku katoaa aina ennen kuvauskaluston paikalle saapumista parempiin suihin, toimii mansikka tällä kertaa kuvausrekvisiittana :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit ♥