lauantai 20. toukokuuta 2017

Appelsiini- suklaamoussekakku

Näin kesän korvilla on aika kaivaa leivonta tarvikkeet esiin ja koska juhlia, suurempia tai pienenpiä, tuntuu olevan harva se viikonloppu (jos ei jopa useita kertoja viikossa!), niin ajattelin jakaa yhden suosikki kakku-resepteistäni myös täällä blogin puolella. En itse ole lainkaan kermakakkujen ystävä vaan enmmänkin olen juusto- ja suklaakakku tyttöjä. Tätä kakkua on nautittu niin juhannusjuhlissa kuin joulupäivän illallisellakin, joten sopii siis useampaakin juhlapöytään. Kesäistä vivahdetta kakkuun tuo hento appelsiinin maku, joka ei kuitenkaan ole liian, noh appelsiininen? Tuoreet mansikat kruunaavat kakun kesäisissä juhlissa!


Appelsiini- suklaamoussekakku

Pohja

2   munaa  
1  dl  sokeria  
1  dl  vehnäjauhoja  
1  tl  leivinjauhetta  

Kostutukseen
1/2 dl  appelsiinitäysmehua

Täyte

3   liivatelehteä  
200  g  taloussuklaata  
5  dl  Vispikermaa  
1  dl  Maitoa  
1  rasia  (200 g) Appelsiini tuorejuustoa, esim. Valio  
3  rkl  sokeria  
(  3  rkl  appelsiinilikööriä , esim. Grand Marnier  )  

Koristeluun tuoreita mansikoita  

  


Valmistusohje

Aloita kakun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen. Kaada kakkutaikina pinnoitettuun voideltuun irtopohjavuokaan, halkaisija n. 25 cm. 
Paista 175 asteessa n. 15 min, kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. 

Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja laita jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. 
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 - 10 minuuttia.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 dl kermasta suklaasulaan, kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi. 
Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon ja jäähdytä haaleaksi. 
Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri ja liivateseos. Lisää kermavaahtoon kevyesti sekoitellen, älä vatkaa.
Kostuta pohja. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle. 
Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa. 
Irrota appelsiini-suklaamoussekakku varovasti vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.



Ja koska kakku katoaa aina ennen kuvauskaluston paikalle saapumista
parempiin suihin,
toimii mansikka tällä kertaa kuvausrekvisiittana :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥