maanantai 8. toukokuuta 2017

Herkullinen ja helppo pataleipä

Tässäpä nyt jakoon herkullisen pataleivän ohje. Taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan, aineet vain sekaisin keskenään kulhossa, kelmu kulhon päälle ja taikina yön yli vetäytymään jääkaappiin. Tämän helpommaksi ei levän tekeminen kyllä voi kaydä! Ja vie muuten kielen mennessään, nam :)

Pataleipä

 2 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1/2 tl kuivahiivaa
31/2 dl reilusti kädenlämpöistä vettä

Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Laita kelmu valmiin seoksen päälle ja kulho jääkaappiin noin kahdeksaksi tunniksi. Itse olen tehnyt taikinan illalla valmiiksi ja antanut sitten vetäytyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana aamuna ota taikina jääkaapista ja kaada jauhotetulle pöydälle ja muotoile haluamasi malliseksi leiväksi. Peitä leipä leivinliinalla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Tällä välin voitele pata ruokaöljyllä kauttaaltaan ja laita se kylmään uuniin 225 asteeseen. Puolen tunnin päästä ota kuuma pata uunista ja nosta hieman kohonnut leipä pataan. Ripottele leivän päälle vähän jauhoja tai esimierkiksi auringonkukan siemeniä ja tee viilto leivän pintaan veitsellä tai saksilla. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin vielä puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen ota kansi pois ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, jotta leipä saa kauniin kultaisen värin ja rapean kuoren. 

Pataleipä ♥


Ihanaa uutta viikkoa ja pirteää maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥