lauantai 2. syyskuuta 2017

Viikkokatsaus vko 35

Hyvää Syyskuun ensimmäistä viikonloppua ihmiset! Ulkona näyttää siltä, että syksy on tullut joten uskottava kai se on. Vaikka kuluneella viikolla on ollut tosi lämpimiä aamuja ja koiria aamuisin ulkoiluttamaan lähtiessä on pitänyt oikein tarkistaa mittarista kuinka lämmin siellä ulkona tosiaan onkaan. Mittari näytti eilen aamulla +15 joten ainakaan sukkia ei vielä tarvitse kaapista ruveta kaivamaan :) Viikko on ollut jotenkin tosi tasapaksu ja vaikka jokaiselle päivälle onkin mahtunut menoa ja meininkiä, täytyi ensimmäisen kerran blogini historiassa ryhtyä oikein miettimään, mitä sitä on kuluneella viikolla oikeastaan tullut tehtyä. Siitä syystä jäi viikkokatsauskin eilen julkaisematta mutta tässäpä nyt hieman viiveellä niitä, viikon parhaita hetkiä. Kuluneella viikolla..


Juhlin..
Anoppini syntymäpäiviä juhlittiin porukalla edellisenä lauantaina. Ehkä olen jo joskus maininnutkin, että ruoka näyttelee kaikissa sukumme juhlissa ja kissanristiäisissä varsin suurta osaa ja niin oli näissäkin bileissä :) Jostain kumman syystä ruokaa on tarjolla aina kokonaiselle pataljoonalle ja niinpä sitten jokainen vieras saa lähes poikkeuksetta kotiinviemisenä mukaansa ruokakassin, josta löytyy kaikkea sitä, mitä emme jaksaneet ehtineet syödä :) Tällä kertaa mukaan lähti porkkanakakkua ja mustikkapiirakkaa joten ihan kuivin suin ei tarvinnut viikkoa lopetella sunnuntainakaan. Ja jotta ruoka ei koskaan loppuisi kesken, huolehdimme toki lauantaisessa juhlahumussa myös sen, että pian täytyykin alkaa jo suunnittelemaan joulun (kyllä, luit oikein) ruokalistaa! Yhtäkkiä sitä kuulkaa huomaa, että jouluhan on jo ensi viikolla ja se, että jäisi ilman herkkuja jouluna, olisi kyllä grande katastrof :)

Matkalla synttärijuhliin,
 lempparikorut kulkee mukana ♥ 


Vierailin..
Sorttiasemalla. Saimme vihdoin ja viimein tyhjennettyä varastosta kaikkea sinne unohtunutta tavaraa ja niinpä samassa rytäkässä veimme hävitettäväksi vajaita ja erittäin kuivuneita maalipurkkeja ja muuta normaaliin roskikseen sopimatonta jätettä. Olin varautunut siihen, että saisimme maksaa jonkin nimellisen summan näistä jätteistä mutta kerrankin on joku asia mietitty loppuun asti; mitään ei tarvinnut maksaa ja siitäpä heräsikin kysymys; miksi ihmeessä ihmiset jättävät ties minne metsän laitaan romuja ja roskia kun ne voi viedä ihan ilman kustannuksia oikeaan paikkaan tuhotavaksi!? Työmatkan varrelle osuu eräs metsäpätkä jonka kohdalla lähes jokainen kerta näkyy milloin mitäkin tavaraa, jonka joku tai jotkut ovat vaan selkeästi ja ihan tarkoituksella heittäneet tienlaitaan! Oikeasti, eikö sen verran voisi jokainen nähdä vaivaa, että veisi roskat niille kuuluviin paikkoihin? Eilen aamulla tienlaidassa oli muun muassa sohva ja mikroaaltouuni. Jep.

Luin..
Useammankin kirjan! Kuten täällä jo mainitsinkin, on tänä kesänä tullut luettua ihan hävyttömän vähän mutta parina edellisenä viikkona olen hieman tsempannut ja lukennut tosiaan useampiakin kirjoja. Lukuinnostukseni nousee selkeästi iltojen pimetessä mutta varmasti myös siitä syystä, että olen saattanut jäädä hieman koukkuun Kristina Ohlssonin dekkareihin ja koska nämä ovat vielä sopivasti olleet huimassa alessa Elisa Kirjassa, olen ahminut Fredrika Bergman-sarjan lähes puoli vahingossa kokonaan! Lukuinto alkaa siis kesätauon jälkeen taas löytymään ja se jos mikä on mukavaa.

Lukutuokio ♥

 Ahersin..
Höyrypesurin kanssa kylpyhuonetta putsaten. Kädet rakoilla pesin kaakeleita ja saumoja mutta tulihan puhdasta! On siinä muuten homma ja taas itsekseni ihmettelin, miksei tätä pesuhommaa tule tehtyä hieman useammin..  Saattaisi olla nimittäin hieman helpompaa jos pesun suorittaisi vaikkapa kerran vuodessa. Tämä on myös sellainen homma jonka ilomielin voisin ulkoistaa jollekin toiselle, yyhh..

Fiilistelin..
Syksyä ja pimeneviä iltoja. Tykkään syksystä vuodenaikana tosi paljon, vaikkakin sen tulo tuntuu huomattavasti mukavammalta silloin, kun kesä on oikeasti ollut kesä. Tänä vuonna näin ei ollut ja tarkemmin kun mietin, niin oikeastaan koko vuosi on ollut yhtä syksyä viime syyskuusta lähtien. Ei kunnon talvea, ei kunnon kevättä, kesästä nyt puhumattakaan. Kuitenkin syksyn tulo on jollain tapaa uudistumisen aikaa ja koti tulee entistä tärkeämmäksi. On kiva kaivaa peitot ja kynttilät varastoista ja aloittaa kesätauon jälkeen oikein kunnon fredagmyyssit. Eilen nautittiin koko perheen voimin pitkästä aikaa kunnon mexicolais-dinner ja myyssattiin oikein olantakaa! Tervetuloa syksy ♥

Syksyiset illat & kynttilät ♥


Suloista syyskuun ensimmäistä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥