maanantai 27. maaliskuuta 2017

Rillipää

Siitä on jo reilusti yli kymmenen vuotta kun itse sain ensimmäiset silmälasini. Näkö oli alkanut huonontua ja pää oli useammin kipeä kuin aikaisemmin. Olen vähän huono silmälasien käyttäjä, sillä unohdan ne milloin yöpöydälle, milloin meikkauksen ajaksi kylppäriin ja olen sitten ilman. Saatan käyttää monta viikkoa tai kuukauttakin silmälaseja pävittäin putkeen mutta sitten ne taas unohtuu määrittelemättömäksi ajaksi laukun pohjalle tai pöydän nurkkaan, ei lainkaan hyvä. Minä siis kuitenkin näen ilman laseja mutta huomaan samoja oireita jos olen useamman päivän käyttämättä laseja, kuin tuolloin silmälasit saadessani. Kotona ollessani lasit pysyvät päässäni lähes aina.

Muutama viikko sitten tuli tyttäreni kouluterveydenhoitajalta soitto, että hänen olisi hyvä käydä silmälääkärin vastaanotolla tarkistuttamassa näkö. Kävimme silmälääkärissä menneenä viikonloppuna ja silmälasi- tuomiohan sieltä sitten tuli. Olimme jo etukäteen asiasta puhuneet, että jos hän lasit tarvitsee niin sitten asia on niin, tärkeintä on mennä terveys ja hyvinvointi edellä. Nyt täytyy kyllä itsekin tsempata silmälasien käytön suhteen jotta voin olla hänelle edes jonkinlaisena esimerkkinä.Onneksi tänä päivänä silmälasi-vaihtoehtoja, -malleja sekä -merkkejä, on niin pilvin pimein, että mieluisat lasit löytyivät tyttärellenikin suht nopeasti. Minusta oli ihailtavaa huomata, että hän halusi juuri oman näköiset silmälasit, ei mitään pliisuja, kuulemma. Nyt sitten odotellaan ja yritetään muistella, millaiset ne valitut silmälasit oikein olikaan, sillä niin paljon sitten kuitenkin lääkäri ja lasitestailut taisi jännittää, ettei tullut yhtään kuvaa valituista laseista napattua muistiin!

Minunkin olisi taas aika käydä tarkistuttamassa oma näköni ja samalla kyllä meinaan minäkin valita jotkut erilaiset ja ehkäpä ihan erivärisetkin silmälasit. Ei ainakaan mitään pliisuja tai noloja!

Kivaa maanantaita ja uutta alkanutta viikkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥