maanantai 3. huhtikuuta 2017

Miten blogikirjoitukseni syntyy? (Ja ajatuksia bloggaamisen aitoudesta)

Missä ne kirjoitukset syntyy, kuka tai mikä antaa inspiraation kirjoittamiseen, mistä niitä ajatuksia oikein tuleee? Aloitetaan ensimmäisestä, blogikirjoitukseni syntyvät useimmin

  • Autossa, metrossa, bussissa tai junassa (monesti)
  • Suihkussa (useamman kerran kuukaudessa)
  • Nukkumaan mennessä, niillä viimeisillä henkäyksillä ennen nukahtamista (noin kerran kuukaudessa)
  • Lenkillä (useita kertoja)
  • Pukukopissa (ainakin kerran)
  • Työpaikalla (ihme kyllä vain kerran)
  • Ystävien seurassa (useasti)
  • Pakon edestä (ei vielä koskaan)

Silloin kun ajatus aiheesta tulee, on vain kaivettava muistikirja tai puhelin esiin ja kirjoitettava. Useita kertoja olen juossut suihkusta hakemaan puhelimen saadakseni ajatuksen kirjattua ylös, monesti olen istunut ojan reunalla tai metsässä koiran odottaessa vieressä että lenkkikaveri saa ajatukset laitettua muistiin ja usein autossa istuessa, matkalla johonkin pyydän miestäni jatkamaan juttua hetken päästä, koska minulle tuli idea. Välillä tulee niitä päiviä kun ajatus ei kulje ja pää lyö tyhjää. Silloin on hyvä kaivaa muistiinpanot esiin ja palata ajatuksiin ja aikaisempiin kirjoituksiin.Aloitin blogini vasta viime syksynä, silkasta halusta kirjoittaa. Olen aina pitänyt jonkin muotoista päiväkirjaa ja pitänyt kirjoittamisesta. Isäni oli tässä asiassa samanlainen ja olenkin hänen poismenonsa jälkeen miettinyt, että ehkä alitajuntaisesti halusin ikäänkuin jatkaa hänen vapaa-ajan rakasta harrastustaan. Toinen syy blogin perustamiseen oli parhaiden ystävien asuminen eri puolilla maailmaa niin, ettei aina ole mahdollisuutta tavata edes vuosittain. Näin he voivat nähdä ja kuulla mitä tänne kuuluu, vaikka blogissa tietenkin on vain pintariipaisu siitä todellisesta oikeasta elämästä. Nämä rakkaat kyllä tietävät myös sen kokototuuden, sen että välillä ottaa arki päähän, sen, että välillä kaikki tuntuu menevän päin puuta, sen että, meillä ei todellakaan ole aina siistiä ja että täällä eletään ihan sitä normaalia perhe-arkea.

Yleensä kirjoitan aamulla julkaistavat postaukset edellisenä iltana ja muokkaan sekä täydennän tarpeen vaatiessa aamulla ennen julkaisua ja töihin lähtöä. Lähes aina kirjoitukset myös syntyvät hetken mielijohteesta, silloin kun asia on mielessä ja ajankohtainen mutta jonkin verran on kirjoituksia, joiden aiheita olen kerännyt muistiin ja jotka kirjoitan loppuun vasta kun tuntuu siltä. Silloin tällöin kirjoitan ja julkaisen postauksen ihan samantien jutun syntyhetkellä.

Koskaan en kirjoita mistään, mikä minua ei kiinnosta tai tunnu omalta enkä ikinä kirjoita asioita, joita en tarkoita. Ehkä joku voisi sanoa, että itsekästä mutta itse olen sitä mieltä, että minun blogini, minun ajatukseni, lukee juttujani joku tai ei. Syvästi tietenkin toivon, että joku edes lukee ja lukisi jatkossakin. Kiitos siis kaikille Teille, jotka luette ♥Blogien aitoudesta on paljon keskusteltu ja kirjoiteltu monissa blogeissa viime aikoina. Tämä olkoon oma kannantottoni aiheeseen.


Vähän rankahkosta aiheesta huolimatta, ihanaa huhtikuun ensimmäistä viikkoa ja mainiota maanantaita kamut!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥