perjantai 7. huhtikuuta 2017

Viikkokatsaus vko 14

Huomenta Perjantaihin ystäväiset! Vihdoin ja viimein on saatu nauttia edes hieman keväisemmistä ilmoista vaikka täällä meilläpäin kyllä on kova ja viileä tuuli hieman laimentanut aurinkoisesta säästä nauttimista. Kuluneella viikolla on nähty ensimmäinen pari joutsenia, ensimmäiset Leskenlehdet sekä kaivettu aurinkolasit laukun pohjalta paremmin tavoitettaviksi. Varsin mukavia asioita on taas viikon aikana ehtinyt tapahtua joten mennään sitten viikon parhaisiin hetkiin. Kuluneella viikolla..

Tsemppasin..
Veden juonnissa olen tsempannut viime viikkoina oikein ajatuksen kanssa. Asetin puhelimeeni hälytyksen, jotta muistaisin juoda tasaisesti pitkin päivää ja tämähän auttoi, ainakin aluksi.. Muutaman päivän jälkeen rupesin alitajuntaisesti odottamaan juoma-hälytystä ja tämä alkoi hyvin alkaneesta alusta huolimatta ärsyttämään niin paljon, että poistin koko hälytyksen. Mutta mikä parasta, vesipullo on tullut sekä täytettyä että tyhjennettyä useita kertoja päivässä, tämähän siis toimii!

Vesi vanhin voitehista..


Rentouduin..
Eilisellä heppatunnilla saatiin nauttia sekä auringosta että valosta! Kotiinkin päästiin lähtemään vielä valoisaan aikaan ja tämä jos joku toi kevään tunnun niin kehoon kuin mieleen. Ratsunani toimi eilisellä tunnilla ihana ja kaunis Vendi-Tamma, joka tuntui nauttivan keväästä vähintään yhtä paljon kuin ratsastajansakin. Kevät ilmaan heti kiirehtineet ötökät eivät kylläkään olleet Vendin mieleen ja muutamia kertoja piti kavioita nostella kun öttiäiset meinasivat kiusata oikein ärtymykseen asti. Tunnin jälkeen rentouduimme nauttimalla aimo annoksen porkkanoita sekä pitkällä harjaus-sessiolla :)

Ihastuin..

Tyttäreni silmälaseihin. Silmälasit valmistuivat eilen ja minusta ne oli varsin upeat! Olen edelleen innostunut siitä, että tyttäreni uskalsi valita oman näköisensä lasit ja sitä nämä kyllä olvatkin. Itselle tuli näiden lasien myötä myös valtava silmälasi-kateus (en muuten tiennyt, että sellainenkin voi tulla) ja niinpä suunnitelmissa on varata myös oma näöntarkastus- ja  optikkoaika, mikä tietenkin on ilman silmälasikateuttakin hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, kröhöm..
Ihmettelin..
Luistimien teroitusvälineitä, joita ystäväni tilasi itselleen. En yhtään ymmärtänyt, mitä nämä edes ovat, saati sitten miten nämä toimivat, kun paketillinen näitä postilaatikkoon keskiviikkona tipahti. Norjassa asuva ystäväni oli siis tilannut nämä itselleen niin, että vien sitten mennessäni Norjaan teroitusvälineet mukanani. Hetken pähkäilin ja mietin, että lasketaanko nämä teräaseiksi lentokentän turvatarkastuksessa mutta tuskinpa.

Ostin..
Lentolippuja, taas kerran. Puolustuksekseni täytyy sanoa, että tämä ei kyllä ollut ainoastaan minun vikani, sillä jos kerran ystäväni Norwegian lähettää sähköpostilla sellaisen tarjouksen josta ei voi kieltäytyä, niin eihän siitä sitten voi kieltäytyä! Tuli nimittäin ostettua kaksin verroin lentolippuja ystäväni luokse Norjaan ja halvemmalla kuin koskaan. Aikaisemmin halvimmat lentoliput kahdelle menopaluineen on irooneet yhteensä 91 €urolla mutta nyt nämä sai 76 €urolla, joten ei huono diili lainkaan! Oikeastaan siis silkkaa säästöä! Tämä nyt tietenkin tuli hieman.. hmm.. yllätyksenä(?), sillä ensimmäinen reissuista on jo parin viikon päästä, seuraava kuukauden kuluttua. Että tuli tässä nyt sitten kerralla lyötyä koko kevään matkasuunnitelmat lukkoon.. Parin viikon päästä lähdemme reissuun tyttäreni kanssa kaksin, toukokuun reissu taas on aikuisten rymyreissu. Oslosta muuten on tulossa viimeistään ensimmäisen reissumme jälkeen vinkkipostausta, joten jos joku muukin sortui ostamaan halvat lentoliput ja on suuntaamassa Vuonojen maahan, niin kannattaa olla kuulolla. Tulossa nimittäin ihan myös rahanarvoisia vinkkejä tuohon yhteen maailman kalleimpaan kaupunkiin.

Huolestuin..
Minulta oli jotenkin ihan huomaamatta mennyt ohi Kiinan presidentin vierailu Helsingissä ja sepä nyt sitten koitui hieman huoleksemme. Oma vika tietenkin, ettei tullut sitten etukäteen selvitettyä, että Kiinan Helsingin suurlähetystö on koko tämän viikon kiinni tuosta vierailusta johtuen, emmekä näin ollen saa jätettyä viisumihakemuksiamme suurlähetystöön. Syy, mikä nyt sitten edellisestä kohdasta mainitsemastani syystä johtuen aiheuttaa hieman hermojen kiristelyä on se, että viisumien hakuajaksi passit tulee tietenkin jättää suurlähetystöön, joten tässä on sitten kaksi viikkoa aikaa (huom! molemmat viikot lyhennettyjä viikkoja pääsiäisen vuoksi) ENNEN ensimmäistä Norjan reissua TAI kaksi viikkoa (näistä toinen on lyhyt viikko Vapun vuoksi) ensimmäisen ja toisen Norjan reissun VÄLISSÄ. Kolmas vaihtoehto on hakea viisumit toisen Norjan reissun JÄLKEEN, jolloin aikaa on tasan kaksi viikkoa (näistä viimeinen on tietenkin taas lyhyt viikko Helatorstain vuoksi) ennen Kiinaan suuntaamistamme.. Muuten kai tässä ei niin suurta huolta olisikaan, mutta minä tai tyttäreni emme omaa muuta virallista henkilöllisyystodistusta kuin passin, joten molemmille Norjan reissuille tarvitsemme mukaan ehdotomasti siis passit. Että tuota noin.. Toivon todella, että viisumin hakuajaksi ilmoitettu 4 työpäivää pitää paikkansa eikä hätä ole huoleni näköinen..

Passikasa


Hermostuin..
Etukortteihin! Joka paikkaan pitää olla oma etukortti ja kuten arvata saattaa, ainakaan se tarvittava kortti ei ole mukana silloin, kun sitä tarvitsee, argh! Miksei kaikkia mahdollisia kortteja voi saada mobiiliin niin, ettei näitä tarvitse kaupan kassalla kaivaa laukun pohjalta vain huomatakseen ettei kyseinen kortti olekaan mukana. Kaikki nämä kymmenet kortit kun eivät omaan lompakkooni millään mahdu. Olen useasti miettinyt että luovun jokaikisestä etu- alennus- ja bonuskortista juuri edellä mainitusta syystä..

Nautin..
Olen löytänyt kauppareissulta uus-vanhan herkun; Hopea- ja Tsinuskitoffeen! (Minusta se on kylläkin kinuski, toimituksen huomautus) Näitä saa myös kuvassa näkyvinä, pätkiksen kokoisinä pötkylöinä, joka on varsin passeli koko ainakin itselleni. En ole sitten lapsuuden näitä maistanut ja kaupassa kun toffeita huomasin, oli pakko ostaa ja maistaa. Nämä kyllä osui ja upposi samantien, kerrassaan I H A N A A !

Arkiherkku :)


Luin..
Koska rakastan sitä tunnetta, kun lukuelämys on vielä edessä, päätin lukea ennen Jo Nesbøn uusinta Janoa, edellisen Harry Hole -dekkarin eli Poliisin. Olen lukenut kirjan silloin heti ilmestymisen jälkeen ja kun yritin muistella, mitä Poliisissa tapahtui, ei mieleeni muistunut muuta kuin kirjan päätöstapahtumat. Niinpä päätin lukea täydellisen lukuelämyksen saavuttamiseksi, ensin Poliisin ja siiten vasta Janon. Uskon, että näin saan molemmista kirjoista parhaan mahdollisen elämyksen.. Tässä kaiketi on aistittavissa suuria odotuksia myös uusimmalle kirjalle..

Pirteää Perjantaita ystävät 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥