lauantai 25. helmikuuta 2017

Back to the 90's

Sain lukijaltani toiveen tehdä postauksen asioista, joita kaipaamme (kröhöm..) nuoruudesta sekä kultaisen värikkäältä yhdeksänkymmentä luvulta. Sanomattakin on selvää, että innostuin aiheesta heti, sillä olenhan itsekin viettänyt nuoruuttani ja pahinta teiniangsti-aikaa juuri tuolloin. Hieman vaikea oli löytää mitään kuvia tuon ajan hittijutuista mutta onneksi nykyään on Google! Omat muistot tietenkin auttoivat hieman kuvien etsimistä, mutta kaikkea en edes itse olisi muistanut joten suuri kiitos myös toiveen lähettäjälle vinkeistä! Kaikki kuvat viimeistä lukuunottamatta, on lainattu internetin syövereistä, omia kuviani en yksinkertaisesti kehdannut enempää täällä julkisesti jakaa :) No tässäpä näitä nyt sitten tulee, tervetuloaa aikamatkalle 90- luvun muotimaailmaan!





1. Poolopaidat ja etenkin jollakin merkillä varustellut. Muistan, että valkoinen oli ainoa oikea väri ja poolopaitoja piti olla muutama, jotta toinen voi olla pesussa ja toinen päällä, oh my..

2. Bula-merkkiset hatut, neonväreissä tietenkin. Näistä en itse ikinä mitenkään erityisesti innostunut ja mietinkin, että olisiko tämä ollut enemmän poikien juttu?

3. Purjehduskengät, joiden nauhoihin tuli tehdä sellaiset "pampulat".

4. Moonbootsit. Muistan, että kun ystäväni sai ensimmäiset moonbootsit olin tosi harmissani ettei minulla ollut moisia. Näitä on taas näkynyt kauppojen hyllyillä ja uskon, että kauppa käy kuumana, etenkin meidän "entisten teinien" keskuudessa :)



1. Leviksen 501 farkut oli ainoat oikeat! Tärkeintä oli, että farkkukangas on hieman kulunut ja rispaantunut.. Myös hapsutetut tai avatut lahkeet oli in. Muistan, ettei äitini ollut kovinkaan innoissaan kun uusia housuja piti heti rikkoa tai repiä..

2. Fido Dido -paidat. Paita sai olla tosi reippaan kokoinen ja jos vielä omisti neonväriset henkselit, oli illan discovaatetus kasassa!

3. Kappa -merkkinen takki. Muistan, että useammallakin kavereistani oli Kapan takki, itselläni vaalean liilan värinen. Näin muutama vuosi sitten samaisen takin kirppiksellä ja mietin, että pitäisikö takki korjata parempaan talteen..

4. Lacosteen t-paidat krokotiili -logolla tietenkin. Mitä erikoisempi väri, sen parempi.



1. Baseball- takit. Aitoja sai Forumin Mic Macista.

2. Baseball-paidat. Nämä oli enemmän ehkä poikien mieleen mutta kyllä jotkut rohkeat tytötkin baseballpaitoja käytti..

3. LA Gearin lenkkarit. Mitä useammat nauhat ja värikkäämmät kengät, sen parempi.. Ulkomailta sai aina erikoisempia värejä, joten oli tosi hienoa jos kaveri oli ulkomailta tuonut poikkeavan väriset LA Gearit. Avaimenperään piti sitten lisätä tuo roikkuva logo-lappu joka oli muovia, kuinkas nyt muutenkaan..

4. Lapin lapaset. Muistan edelleen, että nämä maksoivat 35 markkaa Stockmannilla. Valkoiset oli parhaat mutta mustiakin löytyi..


1. Myllyt eli Adidaksen raitaverkkarit! Lahkeiden piti olla hieman pitkät (ei missääntapauksessa ainakaan liian lyhyet) ja ehdottomasti ilman resoria. Kuten kuvasta huomaa, nämä tekevät taas tuloaan! Aikoinaan myllyjä (siis mikä sana!) käytettiin purkkareiden (=purjehduskenkien) kanssa, tulevaisuudessa ilmeisesti korkokenkiin yhdistettynä. Ei kyllä herätä mitään innostusta vaan enemmänkin järkytys-vibat puskee päälle.

2. Ennen pelotti nyt on pilotti tai jotain sinne päin.. Pilotithan ovat jo pitkään tehneet uutta nousua ja tämä on toinen muotivillitys johon en tule koskaan sortumaan! En pitänyt pilottitakeista ennen enkä pidä niistä nytkään. 

3. Mitä värikkäämpi takki sitä coolimpi se oli! Ja jos selässä hihassa vielä luki O' Neill, oli takki taatusti ansainnut paikkansa..

4. Camelin kengät. Muistan elävästi, kuinka kaikilla oli joko purjehduskengät tai Camelit (sekä myllyverkkarit). Itselläni Camelit (tai mikä näiden merkki nykyään onkaan) ovat vuosikausia kuuluneet edelleenkin kenkävarastoon, tosin näitä tulee käytettyä enemmän ja vähemmän ulkoilukenkinä pihalla tai matkalla mäenlaskuun; kengät on helppo laittaa jalkaan ja pitävät varpaat lämpimänä. Kauneudesta en sitten tiedä, mutta mielestäni paranevat (ja kaunistuvatkin) vaan vanhetessaan.


1. Pop Swatch -kellot. Kuten taas kuvasta näkyy, värikkyys on POP!

2. Lancomen Tresor -hajuvesi. Tämä on varmaankin ollut ensimmäinen oikea hajuveteni ja edelleenkin muistot nuoruudesta tulvivat mieleeni jos tätä jossain tuoksuttelen. Tästä on varmaan alkanut oma tuoksu-villitykseni aikoinaan :)

3. Etu-heittis, apuaaaa... Tämä muotoiltiin J O K A aamu ja päivällä lisättiin lakkaa. Mahtoi hiukset tykätä nuorten tyttöjen muotoilutavoista erityisen hyvää.. Lisäksi tuo heittis oli lakan määrästä johtuen aina kivikova, ei siis mikään ilmava tai kuohkea vaan kivikova.

4. Date -tuoksut (bodymist) oli ystäväni M:n se juttu. Hänellä oli oikein kunnonn DATE-varasto, josta hän aina uloslähtiessään suihkautti tuoksupilven ympärilleen. Terveisiä vaan Meralle, olet rakas ♥ 


1. Sinä Minä -lehteä luettiin tyttöjen kesken ja sieltä saatiin aikoinaan uusimmat meikki- ja muotitrendit. Aikana ennen nettiä ja somea tosiaan etsittiin muotituulia ja uutuuksia aina lehdistä.

2. Kaulassa roikkui useasti usko, toivo, rakkaus -koru ja tämä riipus taitaa edelleenkin korulippaastani löytyä :)

3. Ensimmäinen oma matkapuhelimeni oli Nokian Ringo ja voi sitä innokasta odotusta kun Stockalla aikoinaan puhelintani jonotin!

4. Myrkky oli lehti, johon tutustuin silloisen poikaystäväni kautta. Edelleenkin hymyilyttää Myrkyn jutut ja olisipa kiva joskus lukaista, että vieläkö Kokonaisen ja puolikkaan jutut jaksaa naurattaa!


1. Hiusdonitsit ja nimenomaan kankaisena. Näissäkin väri ja materiaali oli SE juttu. Edelleenkään en pysty huvittumatta katsomaan näitä kamaluuksia vaikka niitäkin taas löytyy kauppojen hyllyiltä..

2. Suosikki -lehti. Uusimmat musajutut ja kuumimman julisteet, joita sitten teippailtiin oman huoneen seinille. Johnny Depp taisi koristaa omaa seinääni useammankin vuoden, ennen kuin Guns'n Roses ja Skidrow veivät Johnnyn paikan.

3. Muovikorvakorut. No words..

4. Bandana -huivit, sekä tytöillä että pojilla mutta hieman eri tavoin laitettuna. Värit muuhun asustukseen sopivana (eli ei siis millään tavoin muuhun väritykseen sopivana) ja asu on valmis!


Huh.. Olipahan hauskoja kuvia ja voi mitä muistoja mieleeni tulvikaan! Yllättävää kyllä, monet näistä 90-luvun HOT-jutuista on jo tullut tai tulossa takaisin, ehkäpä vain hieman modernisoituina versioina. Innolla odotan, että suuntaanko tulevina kuukausina mylly-ostoksille, hankinko kaappiini O' Neallin takin tai ihastunko uudestaan Leviksen viisnollaykkösiin. Siitä olen kuitenkin vakuuttuneempi, ettei ikinä kannattaisi heittää pois yhtään mitään, sillä kaikki tuntuu tulevan muotiin taas joskus uudestaan! 

Alla vielä bonus-kuva omien arkistojen kätköistä.. Kuvasta juurikin löytyy näitä ylläolevia muotiaspekteja :) 

So 90's; poolopaita ja myllyverkkarit :)
Kuva otettu vuonna 94?



Veikeän värikästä lauantaita kamut!

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus, niin tuttuja juttuja :-D
    Vika kuva on kuin katsoisi A:ta muutaman vuoden päästä <3
    Mukava lukea näitä kirjoituksia,t: Vesku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö vaan, hauskaa miten muoti menee ja tulee. Ehkä A:kin kohta haluaa myllyt.. Kiitos kommentistasi Vesku!

      Poista

Kiitos kun kommentoit ♥