lauantai 4. helmikuuta 2017

Enchiladat

Yhdeksi suosikki ruoaksemme on alun alkaen ja hieman vahingossa, Pinterestistä löytynyt Enchilada-resepti, jonka sittemmin vielä kadotin, mutta onneksi myös uudestaan löysin! Olen jälleen kerran muokannut alkuperäistä reseptiä omaan makuun sopivaksi eikä alkuperäinen resepti enää itseasiassa internetin syövereistä löytynytkään.. Meillä jokainen tykkää mausteisesta ruoasta ja koska tämän voi valmistaa juuri omaan makuun sopivana versiona, käy tämä myös niille, jotka eivät esimerkiksi tulisuudesta niin välitä.



Enchiladat

8 kpl tortilla lettuja


1-2 sipulia
1-2 chiliä, oman maun mukaan
400 g jauhelihaa, kanaa tai vaikkapa nyhtökauraa
1 prk Go Greenin Salsa original- papuseosta tai vastaavaa
musta- ja valkopippuria
suolaa
Cayennepippuria
Sriracha Hot chili- kastiketta

1 prk kermaa
1 prk ranskankermaa
1/2 pkt Monterey Jack- juustoa raastettuna
1 pss mozzarella juustoraastetta

(1 chili tai jalapeno-viipaleita valmiin ruoan pinnalle)


Pilko sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää pilkottu chili sipulin joukkoon. Paista jauheliha ja lisää sipulit sekä chilit joukkoon ja sekoita ainekset keskenään. Lisää pannulle papu-salsaseos, mausteet ja Sriracha-kastike. Anna seoksen hautua hetki pannulla välillä sekoittaen.
Kaada tällä välin kerma ja ranskankerma omaan astiaan ja sekoita huolellisesti. Lisää Monterey Jack-juustoraastetta 2/3 osaa ranskankerma-kerma  -seokseen.

Asettele kunkin tortillaletun päälle ripaus Mozzarella- ja Monterey Jack -juustoraastetta sekä reipas kauhallinen jauheliha-papuseosta. Rullaa täytetty tortillalettu ja asettele vuokaan. Tee näin kaikille letuille. Tämän jälkeen voi tortillarullien päälle vuokaan listätä mahdollisesti jäljelle jääneen jauheliha-papuseoksen. Kaada kerma-ranskankerma -seos tortillaletturullien päälle tasaisesti. Ripottele loput juustoraasteet vielä koko komeuden päälle ja laita vuoka uuniin 180'C ja noin 40 minuuttia, niin että juustoraaste on sopivasti sulanut ja saanut hieman väriä pintaan.
Asettele paistoksen päälle halutessasi chili- tai jalapenoviipaleita tuomaan makua ja väriä ruokaan.

Nautitaan perinteisen vihreänsalaatin (salaatti, kurkku, tomaatti) kera, kylmällä oluella juomalla höystettynä.

Bon Appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥